Yeşildere köyünde yangın dehşeti!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 22.10.2013 16:57:00

Soner İSTANBULLU'nun -ÖZEL- haberi...

RADARHABER / ERZURUM 

Erzurum’un Dumlu beldesine bağlı Yeşildere köyünde çıkan yangın korkuttu. Gece geç saatlerde çıkan yangın rüzgârın da etkisi ile kısa sürede yayıldı. 2 ev 3 ahır ve bir samanlığı saran alevleri köylüler söndürmeye çalıştı. İtfaiyenin geciktiğini söyleyen Köylüler, yanan ev içerisinde bulunan ve yaralanan köylülerin camları kırarak çıktığını anlattı. 4 kişinin yaralandığı yangına olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülebildi. Yaklaşık 3 saat süren söndürme çalışmaları sonrasında alevler kontrol altına alınarak soğutma çalışmaları yürütüldü. Günün ağarmasıyla birlikte hasarda ortaya çıktı. Neredeyse köyün yarısını küle çeviren yangında, yaralanan 4 kişi ise Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedaviye alındı. 

KOMŞULARI UYANDIRMAYA ÇALIŞTI

Erzurum’a 25 kilometre uzaklıkta bulunan Yeşildere köyünde çıkan yangında 3 kişi ölümden camı kırarak kurtuldu. Alevlerin sardığı ev içerisinde uyuyan Nizamettin Kuş, Nahide Kuş ve Hatem Kuş komşularının uyarısının ardından alevler içerisinde ki evden çıkmaya çalıştı. Çıkış kapısının tamamen alevlere teslim olduğunu gören 3 kişi, camı kırarak evden kurtulmayı başardı. Eve dolan dumanla zehirlenen 3 kişiyi uyandırmakta güçlük çeken komşuları, “evin yandığını gördüğümüzde koşarak komşularımızın içeride olup olmadığına baktık. Gittiğimizde 3 kişinin içeride olduğunu gördük ilk önce öldüklerini düşündük ancak çabalarımız sonrasında Nizamettin Kuş Nahide Kuş Hatem Kuş’u uyandırmayı başardık. Alevler içerisinden çıkmaya çalışan bu 3 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı.” dedi. Köylüler evde bulunan Nizamettin Kuş’un kapıya yöneldiğini bu sırada üzerine düşen yanmış odun parçaları nedeni ile ellerinde ve vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar oluştuğunu söyledi.

KÜL OLAN EVDEN BURNU BİLE KANAMADAN KURTULDU

Olayı yara almadan atlatan ve küle dönen evden burnu bile kanamadan çıkan Harun Kuş, ölümden kıl payı kurtulduklarını belirterek “Gece geç saatlerde komşularımızın camlara vurması ile uyandık. Evin içerisi dumanla kaplanmıştı. Uyandığımızda ayakta bile duramaz hale gelmiştik. Kapıya yaklaştığımızda alevlerin evi tamamı ile sardığını gördük. İçeride bulunan dumandan birbirimizi bile göremiyorduk. Ağabeyimin camı kırdığını ve bizim camdan çıkmamızı söylediğini duydum. Kırdığımız camlardan dışarı çıkarak hayatımızı kurtardık. Annem babam ve ağabeyim evimizi saran alevlerle vücutlarında yanıklar oluştu. 8 büyükbaş hayvanımız yanarak telef oldu. Bunun yanı sıra Ev eşyalarımız kış için hazırladığımız tüm yiyeceklerimiz hayvanlarımız için biriktirdiğimiz 10 bin balya ot kül oldu. Yangının evimizin üzerinden geçen elektrik hattından çıkan kıvılcımlar sebebi ile çıktığından şüpheleniyoruz. Babalarımızın dedelerimizin tüm emekleri harap oldu, küle döndü. Davacı olacağız” diye konuştu. Hasar tespit çalışmaları yürütülen köyde alevler nedeni ile yaralanan 3 kişinin dışında bir kişide hayvanlarını kurtarmak isterken üzerine düşen kütük parçaları ile yaralandı. Köyde ki hasar tespit çalışmalarını yanan ev sahipleri çaresizce izlemekle yetindi. Yangın nedeni, Jandarma ekipleri tarafından araştırılıyor. 

 

Foto Galeri
Etiketler : Erzurum, köy, yangın, kül,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 
  • 23.10.2013 02:10:13

    soner bey yangın videolarınıda yüklersiniz seviniriz çünkü hiçbir medya ilgilenmedi bizimle sizlere ayrıca teşekkür ederiz

En Son Haberler