
- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Zabıtadan fırınlara Ramazan denetimi
![]() |
Anasayfa'ya Dön |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Tüm ERZURUM Haberleri | 10.06.2015 15:02:00 |

RADARHABER / ERZURUM
Yaklaşan Ramazan Ayı nedeniyle Erzurum Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Ekipleri kent merkezinde hizmet veren ekmek fırınlarına ve unlu mamul imalathanelerine yönelik denetimlerini artırdı. Ramazan pidesi ve ekmeklerin gramajının kontrolü, işletmelerin hijyen kurallarına uyup uymadığı, son kullanma tarihi geçen ürün olup olmadığı ve önceden tartılıp etiketlenen ürünlerin gramajlarında fire olup olmadığı gibi konularda zabıta denetimleri yoğunlaştırıldı.
HİJYEN KURALLARINA UYMAYANLARA CEZAİ MÜEYYİDELER UYGULANIYOR
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Ramazan Ayı’nda gıda tüketiminin artması nedeniyle denetimler konusunda daha hassas bir çalışma içerisinde olduklarını vurgulayarak, “Denetimlerimizde, vatandaşlarımızın en çok tükettiği gıda ürünlerinin başında gelen Ramazan pidesi, ekmek ve diğer unlu mamuller konusunda en küçük ayrıntıları bile dikkatle incelemekte ve değerlendirmekteyiz” dedi. Gerek 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve diğer kanunlar çerçevesinde, gerekse de halk sağlığı açısından zabıta kontrol ve denetimlerinin yoğun bir şekilde devam edeceğini belirten Başkan Sekmen, yapılan denetimler neticesinde, kanun ve hijyen kurallarına uymayan işletmelere gerekli cezai müeyyidelerin uygulanacağı uyarısında bulundu.
ALO ZABITA 153 İHBAR HATTI’NI 7 GÜN 24 SAAT ARAYABİLİRSİNİZ
Vatandaşların, şikâyetlerini Alo Zabıta 153 İhbar Hattı’na 7 gün 24 saat iletebileceklerini hatırlatan Başkan Sekmen, fırın denetimlerinde gramaj noksanlığı yönünden eksik görülen ekmeklerin müsadere edilerek tutanak karşılığı kamu yararına çalışan vakıflara verildiğini belirtti.
DİLENCİLİK OLAYLARINA KARŞI DA GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI
Bu kutsal ayda halkımızın dini duygularını istismar etmek isteyen kişilere ve artması olası dilencilik olaylarına karşı da gerekli tedbirleri aldıklarını açıklayan Başkan Sekmen vatandaşlara, ‘insanların dini duygularını istismar ederek haksız kazanç elde etmek isteyen kişilere itibar etmemeleri’ uyarısında da bulundu.
En Son Haberler
-
Büyükşehir’den Karayazı ve Karaçoban'da birlik sofrası Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin "Birlik Sofraları" programı devam ediyor.
-
Cemre Erzurum'da sadece bir kız ismidir! Erzurum'da cemre düştükten sonra kar yağışı ve tipi şiddetini artırınca, birçok farklı yorum yapıldı.
-
Erzurum nüfusu bir yılda 4 bin 988 kişi azaldı İl nüfusu 2023 yılına göre binde 0.6 oranındaki düşüşle 4 bin 988 kişi azalarak 745 bin 5’e indi.
-
Erzurum'da dondurucu soğuklar etkili oluyor Yılın ilk Erzurum'da günü dondurucu soğuklar etki oldu. Tekman, eksi 21.7 dereceyi gördü.
-
Dadaşlar İstanbul'da buluşuyor 17-20 Ekim tarihleri arasında yapılacak ‘Erzurum Kültür Buluşması’ etkinliğinin ön tanıtımı yapıldı.
-
Elmalı bu kez tiyatroculara maddi destek verdi Yardımseverliği ile Dadaşların gönlünde taht kuran Ebubekir Elmalı, tiyatrocuları da unutmadı.
-
Erzurum’da 271 işletmeye denetim yapıldı Erzurum'da özellikle gıda işletmelerine yönelik denetimler kesintisiz olarak devam ediyor.
-
Elmalı'dan öğrencilere ulaşım desteği Erzurumlu ünlü Hukukçu Ebubekir Elmalı, 1225 öğrenciye aylık 600 TL ulaşım desteği sağlayacak.
-
“Bu Bayram Beni Sen Giydir” projesi yüz güldürdü ETÜ “Bu Bayram Beni Sen Giydir” projesiyle çocukların yüzünü güldürdü
-
Erzurumlu Aşık Ruhani' hayatını kaybetti “Yola Bakın Belki Gelen Babamdır” gibi yüzlerce esere imza atmıştı