Nurullah Pala

Alkışlar özel çocuklara

16.05.2016 Nurullah Pala

Değerli dostumuz, Erzurum Matbaa-Kırtasiye ve Tabelacılar Odası Başkanı Hikmet Karaca, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından bir yorum yapmıştı, hem tebessüm ettim hem de çok beğendim o, yorumu…

Karaca, Anneler günü, Engelliler Haftası, Atatürk’ü Anma Gençlik Bayramı ile Gençlik Haftası gibi özel günler Mayıs’ta buluştu, diğer aylara bir şey kalmadı diye espritüel bir yaklaşımda bulundu.

Evet!...Karaca’nın dediği gibi bir çok önemli gün ve hafta Mayıs ayına denk geliyor. Bir de Miraç Kandili’ni eklersek, çok verimli bir Mayıs ayı geçiriyoruz.

Tabi; şu üzücü şehit haberlerini aldığımızda gardımız düşüyor. Moralimiz bozuluyor, üzüntümüz ve yasımız kat kat artıyor.

Evet!...Bir çok önemli gün ve haftanın yaşandığı Mayıs ayında Erzincan’dan gelen müjdeli haber, asılan yüzümüzü tebessüm ettirdi.

Erzurum’un beş özel çocuğu jimnastikte madalyaları toplarken, şampiyonluk kürsüsünden inmediler adeta…

Kim mi bu özel sporcular?...

İkisi hepimizin ve artık tüm Erzurumluların yakından tanıdığı iki kardeş sporcu Muhsin Murat Bingül ve Aliye Zeynep Bingül…

Niçin tüm Dadaşlar bu iki sevimli kardeş sporcuyu tanıdı!, çünkü onlar hem kayakta, hem de jimnastikte gurur kaynaklarımız da ondan…

Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül ve Nesrin Kaya Bingül’ün fedakarlık ve zorluklara katlanarak yetiştirdikleri iki özel sporcu elde ettikleri başarılarla gururumuz olurken, ünleri adeta Erzurum dışına taştı.

Kayakta ve jimnastikte Ay-yıldızlı formayı giyen Bike Spor Kulübü’nün özel sporcuları Erzincan’da bir kez daha göğsümüzü kabarttı.

İki özel kardeş sporcu Jimnastik Bölge Şampiyonası’nda altın madalyayı rakiplerine kaptırmadı.

Antrenörler Ferhat Aydın ve Arif İlhan’ın öğrencileri elde ettikleri şampiyonlukta Türkiye şampiyonası vizesi aldı, tebrikler çocuklar…

Evet!...Muhsin Murat Bingül ve Aliye Zeynep Bingül gibi diğer üç özel çocuğumuzda madalya ile şehre döndü.

Antrenör İsmail Güler’in öğrencilerinden Sümeyye Uruk ve Fetullah Ulu birinci, Muhammet Cingöz ikinci oldu. Sizleri de kutluyoruz, yürekli Dadaşlar…

Hepiniz bizim özel ve güzelsiniz…

Evet!...Engelliler Haftası’nı kutladığımız bugünlerde, hepimiz birer engelli adayıyız, bunu bilip buna göre hareket etmeliyiz.

Son yıllarda Devletimizin ve Hükümetimizin destekleri sayesinde kurum ve kuruluşlar engelliler konusunda oldukça başarılı faaliyetlere ve projelere imza atıyor.

Eskiden insanlar, adeta engelli çocuklarını saklardı.

Engelliler adeta dört duvar arasına hapsedilirdi.

Engellilerin engelleri alay konusu olurdu.

Çok şükür artık engelliler alay konusu değil, hatta baştacımız…

Çünkü okuyarak engelleri aştık.

Engellilerin bizim birer parçamız olduğunu kabul ettik.

Engellilerin de toplumların birer parçası ve gerçeğini kabullendik.

Evet!...Günümüzde bir çok aile bilinçli bir şekilde kurumlara yardımcı olarak engelleri toplum içine çıkmasını sağladı. Bir çok kurum engelliler için seferberlik ilan etti.

Özellikle son yıllarda Valiliğin, kaymakamlıkların ve belediyelerin engelliler için başlamış olduğu çalışmalar takdire şayan…

İlle de Gençlik ve Spor Bakanlığı Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün engelleri evinden alarak spor tesislerine getirerek, onlara spor yaptırması, gençlik faaliyetlerine ortak etmesi altı çizilmesi gereken bir konudur.

Doğan Hancı, Gökhan Genç, Volkan Kardeşler,  Mehmet Akif Sönmez, Ercan Gör ve daha niceleri engelli şampiyonlarımız...

Bu isimler Devletimizin sağladığı imkanlar sayesinde spor yaparak başarı elde ettiler.

Bu saydığımız isimler engelli ama şehrimiz ve ülkemiz adına spor karşılaşmalarında bayrağımızı göndere çektirerek, Milli Marşımızı okutan adamlar.

Bu insanları spora topluma kazandıranları tebrik ediyoruz.

Bundan sonra da engelli vatandaşlarımızı spora ve diğer sosyal etkinliklere kazandıralım.

Engelli olmasına karşın ayakları ile sanat üreten Yusuf Arslan gibi bir cevher bizim bağrımızdan çıkmış, Engelliler haftasında Yusuf’u da kutluyoruz.

Engellileri severek, onlara şefkatli bir şekilde destek verirsek, engellilere  daha çok iş imkanı sağlarsak, inanın gizli kapılar ardından hiçbir engelli kalmaz.

Alkışlar Erzincan’dan zaferle dönen özel çocuklar…

*** 

‘İgit’imizi kaybettik:

Evet!..Hafta sonu jimnastikten bize güzel haberler gelirken, İgit’imizi kaybetmenin de üzüntüsünü yaşadık.

O, at ve cirit tutkunu bir Ilıcalı Dadaştı… 44 yaşındaki ciritçi Emrullah Çakır, belki de 40 yıldır at üstünde cirit atıyordu.

At binmeyi ve cirit oynamayı o kadar seviyordu ki, bir seferinde cirit oynamak için sporcu olmayı, başkanlığa tercih etmişti.

Evet!...İşte o, cirit ve at tutkunu Emrullah Çakır, namı diğer İgit, at sırtında ölümü gitti. Çok sevdiği cirit oyununda atının, rakip sporcunun atı ile çarpışması sonucu yaralanan İgit, yaşam savaşını bir hafta sürdürdü. Sonunda ecele o da yenildi.

Her fani gibi o da bu dünyadan ebedi aleme göçüp gitti.

Tabi o, igit giderken bizleri de derinden üzdü, yasa boğdu bizleri…

Cumartesi günü Gürcükapı Camii’nden uğurladık ebede istirahatgahınha ‘İgit’imizi…

Cirit dünyasının şen şakrak, altın kalpli ve geniş bağra sahip İgit’i toprağa vermenin hüznünü yaşadık.

İgit’in eşi dostu, akrabası ve Ilıcalı hemşehrileri onu son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

Büyükle büyük, küçükle dost olan Emrullah Çakır (İgit) mekanın cennet olsun.

Bizlerin içini yakıp gittin, Atlı Ciridin İgit’i, hakkımız sana helal olsun.

Mekanın cennet olsun üç evladını yetim bırakan İgit  adam…  

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 16-05-2016
  
Yazarın Diğer Yazıları