Nurullah Pala

Daha çok isteyen kazandı

16.03.2015 Nurullah Pala

Erzurum futbolda böyle bir tabloyu çok özlemişti… Amatör futbol takımı sayısının her geçen yıl azaldığı Erzurum amatör kümede, 11 takım sezona girdi. Haftalar ilerledikçe, bir çok takım yarıştan koptu. Sonuçta tepede üç takım kaldı. Bu takımlar ARAS EDAŞ, Aşkale Belediyespor ve İl Özel İdarespor (Erzurum Şehirspor). Erzurum Şehirspor ismini gazetemizde çıkan haberlerde de kullanıyoruz. Büyükşehir Belediyeler kanunu nedeniyle Erzurum’da kurulu bir düzeni olan Özel İdarespor’un ortadan kaybolmasına gönlü razı olmayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen başta olmak üzere Genel Sekreter Ali Rıza Kiremitçi, Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin, Spor A.Ş Genel Müdürü Ahmet Dal ve Spor Müdürü Muzaffer Şahin’in de gayretleri ile Özel İdarespor, yoluna Şehirspor olarak devam ediyor. Futbolda ligde de üçüncü sırada yer alıyor…

Evet!... Başta da belirttiğimiz gibi ligin ilk iki basamağını paylaşan Aşkale Belediyespor ile ARAS EDAŞ Spor (Tedaş 12 Martspor) kozlarını Aşkale’de paylaştı. Erzurum’da futbol severler ve Aşkale halkı günlerdir bu mücadeleyi bekliyordu. Beklenen gün gelip çatmıştı. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün profesyonel futbol kökenli ve TÜFAD Üyesi Spor Şube Müdürü Güngör Şens’in özel aracı ile Aşkale yollarına düştük. Kaçırmak istemiyorduk, bu tarihi anı… Aşkale İlçe Stadı’na vardığımızda müthiş bir ambiyans vardı… 2 bin futbol sever maçın başlama saatini beklerken, Aşkale’nin ateşli taraftarı da tribünde davul-zurna eşliğinde kırmızı-siyahlı kaşkollarla şov yapıyordu.

Aşkale Belediye Başkanı Enver Başaran bir yandan gelen konukları ile ilgilenirken, diğer yandan da destek verdiği takımının galip gelmesi için dua ediyordu. GHSİM Aşkale İlçe Müdürü Şuayip Gacır da; hengamede yoğun tempoda sağa sola koşuşturuyordu. TFF Bölge Müdürü Metin Codur, Mehmet Akif Fencioğlu, TÜFAD Erzurum Şube Başkanı Abdusselam Gökçan, Futbol İl Temsilcisi Burhanettin Andiç ve ASKF’den Ömer Özdemir ile Aşkale’nin eski Antrenörü Sinan Boyacı da tribünlerdeki yerini almıştı.

Aşkale İlçe Stadı artık tarihi maça hazırdı. Stadın girişinde Orta hakem Ahmet Hilmi Kesici yardımcıları Rauf Türkmen ve Ömer Lütfi Aydın gözüktü, sonra takımlar çıktı sahaya… Santrada başlama düdüğü ile birlikte karşılaşma başladı. Aşkale İlçe Stadı’nda saha içinde öyle ahım-şahım bir futbol yoktu… Ama müthiş bir savaş vardı. İlk dakikalarda Aşkale saldırıyor. ARAS EDAŞ kalesini savunuyordu. Belliki Mehmet Kırık ve Maarif Bayrak idaresindeki Aşkale Belediyespor gerekse Adem Çağlayan İsa Atik Palandöken yönetimindeki ARAS EDAŞ dersine çok iyi çalışıp, hazırlanmıştı… Dakikalar ilerledikçe oyun dengelendi. Karşılıklı ataklar şeklinde geçen ataklar iki takımın duvar gibi savunmalarından dönüyordu. Çok geçmeden 30. dakikada Aşkale Belediyespor’dan Selim’in kafasından gol geldi. Tribünler yıkıldı… Artık Aşkale rahattı ve gol ya da golleri bulması gereken takım ARAS EDAŞ’tı olmadı, bir türlü bulamadı, golü ARAS EDAŞ… Yeşil-mavili oyuncuların karşısında Süleyman Aydın ve Yusuf Buzdağlı, Çanakkale geçilmezi oynuyordu. Müthiş oynadı Aşkale’nin iki savunmacısı… Kule olmuşlardı, ARAS’ın forvet oyuncuları karşısında… Kaleci Sefa Altay’ın da gününde olması ve müthiş kurtarışlara imza atmasının yanında tecrübesini de konuşturması Kırmızı Şimşekler’in işini kolaylaştırdı. Daha sonra kırmızı kartla oyundan atılan Ferhat’ın müthiş oyunu, Can Ramazan Kara’nın tekniği, Sefa Kotan’ın bitmez tükenmez enerjisi, taraftar ile birlikte Aşkale’nin artılarıydı. Sefa Kotan’a bir küçük parantez açıyorum. Abdusselam Gökçan ile Sefa Yunusoğulları’nın bulup futbol piyasasına sunduğu bu çocuğu çok iyi takip edin, sonra niçin izlemedim diye üzülürsünüz… 20 yaşında müthiş bir yetenek, Trabzon doğumlu olsaydı, bugün Türk spor kamuoyunun dikkatini çekmişti… Yusuf Çolkan, Halim ve  Haktan da dün can siperane mücadele ettiler.

Evet!... Müthiş ambiyans altında oynanan maçı koparan isim Selim oldu. Takımını 1-0 öne geçiren Selim, 80.dakikada ceza sahasının dışından öylesine şık bir vole ile topu ağlara gönderdi ki, maçı da alıp götüren adam oldu. 2-0’lık sonuçla zirveye konan Aşkale Belediyespor oldu. ARAS EDAŞ ise benimde beğendiğim golcülerden biri olan Alperen ile yakaladığı pozisyonlardan yararlanamadı. Metin Paluli, Şahin Yakışan ve Yunus Emre Öztürk’ün saha içi hamleleri sonucu değiştirmedi. Bu müthiş derbi sonrasında yaşanan olaylar ise sporun güzelliğine yakışmadı, bunun da altını çizmek isterim. ARAS EDAŞ kaptanı Muhammet Emin Bayoğlu’nun genel kaptan Mithat Yurt’u ve yardımcı Antrenör İsa Atik Palandöken’e olayların büyümemesi adına verdikleri mücadeleden dolayı kendilerini kutluyorum.

Özellikle de Aşkale’nin kaptanı Yücel Karakoca ayrı bir teşekkür sunuyorum. Son anda yaşadığı sakatlık nedeniyle maçta oynayamadı. Daha önce Yücel’in fair-play ruhlu bir sporcu olduğundan defalarca söz etmiştim. İşte o Yücel Cumartesi günü yine iş başındaydı. Herkese karşı kendini siper etti…Kimsenin burnu kanamasın diye çalıştı. Maçta oynamamıştı, ama çıkan olaylarda ortamın durulması için doksan dakika koşan arkadaşlarından çok koştu.

Yücel Karakoç adam gibi adam olduğunu bir kez daha kanıtladı. Yücel Karakoç gibi futbolcuların sayısının bu Türk futbolunda artmasını istiyoruz. Sana çok teşekkürler Yücel… Adamsın, Hep öyle kal…

Sonuçta maç Aşkale’nin 2-0’lık üstünlüğü ile bitti, Sahada aman aman bir futbol yoktu ama  Kırmızı-siyahlılar, kazanmayı çok istediği için  üç puanı aldı. Bugün itibari ile şampiyon olmadı, ancak bu konuda çok büyük bir mesafe kat ettiği de aşikar… Evet!...Cumartesi günü Aşkale İlçe Stadı’nda  daha çok isteyen maçı kazandı… 

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 16-03-2015
  
Yazarın Diğer Yazıları