Nurullah Pala

Halldorsdottir, kadar olamıyoruz

16.03.2016 Nurullah Pala

Malum, 2016 Dünya Gençler Curling Şampiyonası’nın Erzurum’dan alınarak Kopenhag’a alınması esnasında, Erzurum basını olarak büyük bir tepki göstermiştik.

 

Sonrasında bası basın organlarında konunun güvenlikten çok tesis nedeniyle alındığı yaygarası kopartılmıştı. Oysa o çok eleştirdikleri ve Türkiye’de de tek olan Curling Arena aslında 22 Ocak’ta hazırdı. Şampiyona da Mart’ın ortasında olduğu için fevkalade yarışmalar yapılabilirdi. Biz bunu hiç irdelemeden direk abalıya vurduk. Niyetimiz yoğurt yemek değil, bağcıyı dövmek oldu. Avrupalıların Türkiye düşmanı olduğunu ve en küçük bir bahane de Türkiye’ye nasıl darbeler vurduğunu bildiğimiz halde, onlara çanak tuttuk adeta…

 

Halbuki, terörü bahane ederek Ankara’dan Kadınlar Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası maçlarını İspanya’ya aldıklarını çok çabuk unuttuk.

 

Neyse biz geçelim esas konumuza, konumuz Erzurum, buz salonları ve organizasyonlar….

Erzurum 2017 EYOWF Kış Oyunları Festivali’ne ev sahipliği yapacak. Bu oyunlar ile birlikte olimpiyatın beş halkasından biri Erzurum’a gelecek, acaba bunu biliyor muyduk?...

 

Evet!... İnanın ben de dahil bunu bir çoğumuz bilmiyorduk, ben öğrendiğim için bunu kaleme aldım. İnanıyorum ki, artık bu yazı ile birlikte olimpiyat halkalarından birinin Erzurum’a geleceğini bilmeyen kalmayacak.

 

Evet!... Geçtiğimiz yaz aylarında Erzurum’a gelen ISU Short Track Direktörü Hugo Hernhoff, aslında Türkiye ve Erzurum olarak bizleri onore eden bir laf söylemişti:

 

Ne demişti Hugo Hernhoff, “Siz eğer boş ve dökülmüş tesisler görmek istiyorsanız, Torino’ya gidin, Atina’ya gidin” demişti.

 

Yani,  Hugo Hernhoff, Erzurum’daki buz sporları salonlarının görkemi karşısında hayranlığını gizleyememişti, tesislerin doluluğuna alkış tutmuştu.

 

Bugün bile öyle değil mi? Yüzlerce çocuk ve genç Erzurum’daki buz salonlarında spor yapmıyor mu? Yenişehir’deki Buz Pateni Sarayı her akşam halk seanslarında dolup taşmıyor mu?

 

Daha bir ildeki buz salonları nasıl çalıştırılabilir ki; bırakın sadece Erzurumluların bu ilde spor yapmasını, Erzurum’a dışarıdan eğitim için gelen yüzlerce Üniversite öğrencisi buz sporlarını öğreniyor, kayak yapıyor.

 

Hatta! Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan protokolle ‘Buzda Yeşeren Hayatlar’ kapsamında Erzurum’da Artvin, Ağrı, Tunceli, Muş, Bayburt, Kars, Ardahan ve Erzincanlı gençler buz pateni eğitimi alıyor, daha ne olsun….

 

Evet!... Erzurum’a Hugo Hernhoff’tan sonra bir övgü de  EYOWF 2017 Koordinasyon Heyetinde yer alan Linney Halldorsdottir’den geldi. Linney Halldorsdottir, tesisler gezisinde şehirdeki buz salonlarına ve kayak merkezlerine övgüler yağdırarak, “Bu tesisler harikulade, Erzurum’da değil festival oyunları, olimpiyat yakışır” dedi.

 

Ağzınıza sağlık Linney Halldorsdottir…

Bizim cesaret edemediğimiz açıklamayı siz yaptınız, yüreğinize sağlık…

 

Evet!... Linney Halldorsdottir, Erzurum için doğruları ve pozitif düşüncelerini aktardı.

 

Ama ne yazık ki, biz Erzurum müşterek menfaatlerinde bir Linney Halldorsdottir kadar olamadık.

 

Önceki gün Başkent Ankara’da meydana gelen hain bombalı terör saldırısını kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan Rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 16-03-2016
  
Yazarın Diğer Yazıları