Nurullah Pala

Spor AŞ’nin önemi

07.02.2016 Nurullah Pala

Yıllarca İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Spor Anonim Şirketleri’nin spora olan ilgisini ve katkısını ilgi ile takip ettik. Sonra Ankara ASKİ Spor da müthiş başarılara attı ata sporumuz güreş ve diğer branşlarda.

Öncelikle ASKİ ile İstanbul BB’nin güreşte Avrupa arenasındaki başarıların futbol şampiyonlukları ile taçlandı…

İstanbul BB futbolda müthiş bir kurumsal kimlik kazandı. Şampiyon olarak yeniden Süper Lig’e dönünce Başakşehir Futbol Kulübü olarak yoluna devam etmeye başladı. Sonra Ankaraspor, bir başka deyişle Melih Gökçek’in Osmanlıspor’u Süper Lig sevinci yaşadı. İki büyükşehir de futbola gerçekten büyük bütçeler harcadı.

Bugün amatör sporlarda Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, gerçekten Türkiye’ye öncülük ediyor, amatör spora destek verirken, rekabeti de artırıyor. Hem spor kazanıyor, hem sporcu…

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in spora gerçekten katkısı büyük..

Tabi, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Konya Büyükşehir Belediyesi Tahir Akyürek, Kocaeli, Antalya, İzmir, Mersin, Adana gibi büyükşehir belediye başkanları da spora büyük hizmetler vermek ve yatırımlar yapmaktan geri durmuyor.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi de hakkını teslim etmek gerekir, Mehmet Sekmen’in göreve gelmesi ile birlikte kabuk değiştirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ilk önce doğru olan ve başarı noktasında kendini kanıtlayan Spor AŞ’nin Erzurum’da da hayatiyete geçmesi için düğmeye bastı ve bunu da kısa sürede gerçekleştirdi. Spor AŞ bir çok spor dalında yatırım yapmaya ve sporcuların yanında olmaya başladı. Büyükşehir Belediyesi Gençlikspor da  kulüp başkanı Selami Keskin yönetiminde öncelikle ata sporumuz güreşte boy gösterdi. Süper Ligde mindere çıkan Erzurum BBGSK adından fazlası ile söz ettirdi. Bu sene gümüş kupa güreşte Erzurum’a geldi, seneye altın kupayı bekliyoruz.

Evet!... Bugünlerde Erzurum’da Büyükşehir Belediyesi özellikle bünyesinde kurulan Spor AŞ sayesinde spor faaliyetlerine destek verebiliyor. Bugün 250 dolayında minik çocuk geleceğin basketbolcusu olmak için Büyükşehir Spor AŞ sayesinde hünerlerini sergiliyor. Geleceğin kayakçıları da öğle, yüzücüleri de… Yazın 5 bin dolayında çocuğu ücretsiz yüzme havuzu ile buluşturan Büyükşehir, kışında yüzlerce çocuğa ücretsiz kayak yaptırıyor. Tabi bu anlamda Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’un da yıllardır süren desteklerini ve geleneksel hale getirdiği ücretsiz kayak kurslarının ‘es’ geçmemek lazım. Teşekkürler Ali Korkut başkan…

Evet!...Biz çocukken, yaya şehir merkezinden Palandöken’e çıkıyorduk, şimdi çocuklar evlerinden alınarak ücretsiz  kayak kurslarına götürülüyor. Bugünün çocukları çok şanslı Maşallah…

Evet!... Sözü uzatmaya gerek yok. Bugün Büyükşehir Belediyesi Bünyesinde kurulan Spor AŞ, genel müdür Ahmet Dal sayesinde makina çarkı gibi işlerken, yüzlerce çocuk da Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in destekleri ile spor yapma mutluluğunu yaşıyor.

Her geçen gün daha büyük gelişim ve değişim göstereceğine inandığım Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ’nin Erzurum için önemli bir güç ve kuvvet olacağını düşünüyorum. Spor branşlarında takım sayısı ve lisanslı sporcu sayısı artarsa bundan kazançlı çıkan Erzurum olacaktır. Özellikle de Aziziye Belediyesi’nin hentbolun yükünü üstlenmesi, Palandöken Belediyesi’nin voleybolu benimsemesi ile geriye bir tek basketbol kalıyor o da Büyükşehir’e ya da Yakutiye Belediyesi’ne çok yakışır. Bilhassa da Büyükşehir’e…

Niye Büyükşehir’in şöyle üst liglerde ses getiren ve  adından bahsettiren bir takımı olmasın ki, bunun için de iyi düşünün ve elinizi çabuk tutun.

Büyükşehirler için Spor AŞ’nin ne kadar önemli bir kuruluş olduğunu bir kez daha gördük.

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 07-02-2016
  
Yazarın Diğer Yazıları