19 Mayıs Erzurum'da Coşkuyla Kutlandı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 19.05.2016 12:00:00
Erzurum’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları...
19 Mayıs Erzurum'da Coşkuyla Kutlandı

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Atatürk Anıtı’na çelenk sunma merasimi ile başladı. Havuzbaşı’ndaki Çelenk sunumundan sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü öncülüğünde Havuzbaşı’ndan Yakutiye kent meydanına kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Erzurum Havuzbaşı’ndaki Atatürk Anıtı önünde sabah saatlerinde tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan çelenk sunumu törenine Erzurum Vali Vekili Ayhan Terzi, Erzurum AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mevlüt Doğan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, şube müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Yediden yetmişe herkesin katıldığı kortej yürüyüşü sonrasında Yakutiye kent meydanında yürüyüşe katılanları Mehteran takımı karşıladı. Mehteran takımının meydanda yaptığı gösteriden sonra miniklerin spor gösterileriyle tören devam etti.
 
 
Törende açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, “Tüm umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsuna çıkması ve bağımsızlık mücadelemizin de başlangıcı olmuştur. Bu tarihle birlikte milletimiz kendi tarihini çizmeye başlamış ve esaret altında var olunmayacağını anlamıştır. 19 Mayıs ülkemiz için dönüm noktasıdır. Mustafa Kemal’in başlatmış olduğu bu mücadeleyi her zaman bizde sürdüreceğiz” dedi.
 
MİNİKLERİN KARATE GÖSTERİSİ İZLEYENLERİ BÜYÜLEDİ
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenleri Havuzbaşı'nın ardından kortej yürüyüşü ve Yakutiye kent meydanında yapılan spor gösterileriyle devam etti. Minderin üzerinde karate gösterilerini yapan minikler adeta izleyenleri büyüledi. Tören daha sonra Yakutiye kent meydanında küçük sporcuların gösterileriyle devam etti.
 
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler