'Erdoğan'ın açıklamaları çok çok tehlikeli'

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 06.11.2013 18:39:00

RADARHABER / ERZURUM 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın öğrenci evleriyle ilgili sözlerine Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'ndan eleştiri geldi. "Başbakan'ın açıklamalarını çok çok çok tehlikeli buluyorum" diyen Feyzioğlu, "Bu gezi operasyonu perde ikidir" dedi. Erzurum Barosu'nun yenilenen hizmet binasının açılışı için kente gelen Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Erzurum Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaretinde gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Başbakan Erdoğan'ın öğrenci evlerine yönelik sözleriyle ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine görüşlerini dile getiren Feyzioğlu, "Türkiye'de yurttaşlar nasıl namuslu, ahlaklı olunacağını nasıl dindar olunacağını siyasi partilerden öğrenecek değiller. Bu yüzden sayın Başbakan "nasıl namuslu olunur" derslerini vermeden önce, bunu emekli olduğunda yapabilir. Televizyonda sohbet programlarında. Ama görevdeyken Türkiye'nin gerçek sorunlarına girerse çok daha hayırlı bir iş yapmış olur" dedi. TBB Başkanı Feyzioğlu, şunları söyledi:"Bu bir suni gündem. Türkiye'de gerçekten can yakan, hepimizin, hepinizin gündelik hayatlarını etkileyen o kadar büyük sorunları var ki. Bugün sayın Başbakan'ın dile getirdiği kimsenin sorunu değil. Böyle bir sorun yok. Bunu sayın Başbakan'ın sorun olarak görmesi maalesef daha önce "yüzde 50"yi zor tutuyorum" beyanlarını verdiği ve sonuçları çok sıkıntılı acı, ölümle hatta gelen bir provokatif açıklama, bir işaret. Reşit insanların ne yaptığı ne yapacağı kimseyi ilgilendirmez. Fakat konu burada aslında ahlak bekçiliğinin ötesinde. Türkiye'nin gerçek sorunu aynı zamanda siyasetçi diliyle kutuplaştırılmasıdır. En büyük sorunumuz budur. Siyasetçi diliyle Türkiye kutuplaştırılıyor. Türkiye'nin bağrından çıkmış polisle yurttaş kutuplaştırılıyor. Devletle yurttaş kutuplaştırılıyor. Şu mezheple bu mezhep kutuplaştırılıyor. Şu siyasi düşünceyle bu siyasi düşünce kutuplaştırılıyor. Bu etnik kökenle o etnik köken kutuplaştırılıyor. Bu kutuplaştırmanın arkasında siyasilerin kullandığı provokatif, tahrik edici dil var. Bu tahrik edici dilden derhal vazgeçilmesi lazım."

"BU BİR İŞARET"

Feyzioğlu, "Nitekim sayın Başbakan'ın bu açıklamasından sonra 'Aslında öyle demek istemedi' diyen düzelticiler ya da toparlayıcılar, hemen arkasından sayın Başbakan 'hayır ben öyle dedim' diye ısrar edip kendini düzeltenleri düzeltince, düzelticiler tekrara pozisyon düzelttiler. Ve dediler ki bugün ki açıklamasıdır sayın Bülent Arınç'ın. Arınç, "Elbette çeşitli yollar var. Komşular girip çıkandan rahatsız olduklarından biz nereden bilelim? Burada bir terör yuvası mı var, hücre evi mi yoksa fuhuş yuvası mı var? Nereden bilelim?" dedi. Ben size buradan açık söylüyorum. Buradan valilere, emniyet müdürlerine bizzat siyasi iktidarın en üstünden talimat veriliyor. Bu bir işaret. Diyorlar ki gençlerin girip çıktığı evleri yakından takip ediniz. Bu gençler bizim siyasi düşüncemize uzak gibi duruyorlarsa buralar fuhuş yuvası veya örgüt evi olabilir. Bu Türkiye'de belki de milyonlarca bekar evinin ki bekar evi ayıp birşey değildir"dedi.

"BEKAR EVLERİ HEDEF GÖSTERİLDİ"

Bekar evlerinin hedef gösterildiğini savunan Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, "Bekar evi bekar insanların kaldığı evdir. Milyonlarca bekar insanın kaldığı evler devletin hedefi haline getirmiştir. Bu andan sonra artık doğrudan doğruya evler hedef alınmaktadır. Dün yüzde 50'yi zor tutuyorum cümlesiyle eli sopalılar sokaklara salınmış, sokaklar hedef alınmıştı. Bir ileri aşama bu gezi operasyonu perde ikidir. Bu perde ikide insanların evleri hedef alınmaktadır. Ev hepimizin, hepinizin mahremidir. Artık evimizi hep birlikte korumayacaksak neyi koruyacağız ki. Burada bir siyasi düşünce ayrımı falan yok arkadaşlar. Sizin evinizin mahremiyeti, siz kim olursanız olun sizi hiç tanımasam da benden bambaşka bir dünyaya da ait olsanız benim sorunumdur. Benim evimin sorunu sizin sorununuzdur. Evinizden başka girilecek ne var ki? Artık son nokta bu. Bu bir işarettir. Sayın Başbakanın ve etrafındakilerin, siyasi iktidarın derhal ama derhal demokrasinin asgari standartlarına uygun konuşması, konuşmaya başlaması lazım. Bu Türkiye'nin meselesi değil yani "gündem saptırıyorum" diye vali ve emniyet müdürlerine insanların evleri hedef gösterilmez" diye konuştu.

"EV BASANLARIN PEŞİNDE OLACAĞIZ"

Feyzioğlu, açıklamalarına şöyle devam etti: "TBB olarak biz görevini kötüye kullanarak, bekar evleri denilen evleri veya insanların evlerin sırf siyasi muhalif olduğu gerekçesiyle birer hücre evi veya fuhuş yuvası gibi basanların peşindeyiz. Bunları raporlayacağız. Suç duyurularında bulunacağız. Dünyaya da bildireceğiz. Tüm dünyada da bunu takip edeceğiz. Bütün uluslararası kuruluşlar. Avrupa Konseyi'nden Avrupa Birliğine ve kendi meslek örgütlerimize kadar, kasten hepsine yanlış yapan, kasten evleri basan, insanları taciz edenleri duyuracağız. Bir gazetecinin, "Sayın Başbakan bir yasal düzenlemeden bahsediyor, böyle bir yasal düzenleme olabilir mi?" sorusu üzerine TBB Başkanı Feyzioğlu, "Yasal her türlü düzenleme yapılabilir ama hukuki hiçbir düzenleme yapılamaz bu konuda. Yapılacak her yasal düzenleme aslında yasal olarak da Türkiye'nin rejim değişikliğinin altını çizmek olur. Artık bu insanların evi arkadaşlar. Buna daha fazla müdahale edilemez" dedi.

"SABAHA KARŞI ZİL ÇALACAKTIR"

Feyzioğlu, "Türkiye'de zina tabi ki suç değil ama fuhuş yapmak iddiasıyla bir provokasyon, bir baskı işareti verilmiştir. Zaten 3-4 genç bir yere gittiğinde mahallenin teyzeleri falan 'noluyor' diye konuşmaya başlar ya şimdi bu konuşma en üst düzeyde. Burası bir terör yuvası, örgüt evi, hücre evi, fuhuş yuvası dendiğinde yani bu işin ticaretinin yapıldığı yer olarak takdim edildiğinde, olacak şey sabaha karşı zil çalınacaktır. Polis baskınıyla, kameralarla bir evin lütfen bu empati kurabilmek için kendi eviniz olarak düşünün. Fuhuş yuvası olarak basılması, iki gün sonra pardon denilmesi nedir? O şehirdeki öğrenciler, gençler şehirlere terk eder. Erzurum bir genç şehridir. Üniversiteyle yaşıyor. Erzurum'a gençlerin gelmesi sonra üniversite öğrencilerinin kaçması buradaki bakkaldan kasaptan esnaftan herkesten aslında ceza kesilmesidir. Öğrenci kaçar gider. Sorumlu mevkilerdekilerin sorumsuzu sözleri tahmin edemeyeceğinizi yerlerde maalesef yankı bulur. Ve kraldan çok kralcılar bu memlekette daima çıkar. Ardından öyle demek istemedim aslında maksadı aşmış da gibi beyanlar olur. Çok çok çok tehlikeli buluyorum sayın Başbakan'ın bu açıklamalarını." TBB Başkanı Feyzioğlu, ziyaretin anısına Erzurum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kadir Sabuncuoğlu'na hatıra tabak hediye etti.

Etiketler : Erzurum.Baro, öğrenci, ev,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler