"Çözüm sürecine destek veriyoruz"

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 22.05.2013 16:03:00
Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Jean-Maurice Ripert, "Çözüm sürecine büyük destek verdiğimizi söylemek istiyorum.
"Çözüm sürecine destek veriyoruz"

RADARHABER / ERZURUM
Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Jean-Maurice Ripert, "Çözüm sürecine büyük destek verdiğimizi söylemek istiyorum. Çünkü bu tüm ülkeye barış getirecek ve Türkiye'nin doğusu ve güneydoğusuna hak etmiş olduğu ekonomik ve sosyal kalkınmayı sağlayacağını düşünüyoruz" dedi. 
AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Jean-Maurice Ripert, Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili, İrlanda'nın Ankara Büyükelçisi Kenneth Thompson, bugün Erzurum’a geldi. Büyükelçiler, Vali Sebahattin Öztürk ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ile birlikte ETSO AB Bilgi Merkezi desteğiyle kent meydanında ziyarete açılan AB tanıtım TIR’ını inceledi. Program sonrası AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Ripert, gazetecilerin sorusu üzerine çözüm süreci konusunda açıklamalarda bulundu. AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Ripert, “Çözüm sürecine büyük destek verdiğimizi söylemek istiyorum. Çünkü bu tüm ülkeye barış getirecek ve Türkiye'nin doğusu ve güneydoğusuna hak etmiş olduğu ekonomik ve sosyal kalkınmayı sağlayacağını düşünüyoruz. Aynı zamanda anayasa değişikliklerinin de Türkiye'nin Kopenhag kriterlerine uyumu açısından iyi sonuçlar vereceğini düşünüyoruz. Özgürlükler, insan hakları ve kanunun üstünlüğü konusunda büyük gelişmeler sağlanacağını düşünüyoruz" diye konuştu. İrlanda'nın Ankara Büyükelçisi Thompson da Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen bombalı saldırılardan dolayı çok büyük üzüntü duyduklarını belirterek, "Çünkü Türkiye, Suriyeli göçmenler için çok büyük konukseverlik göstermiştir, onlara bu zor durumlarında çok büyük destek vermiştir. Hatay'daki insanların yaşadıklarını da çok iyi anlıyoruz. Avrupa Birliği olarak onlara mümkün olduğunca destek vermek istiyoruz" dedi. Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Bili de, “Bu müzakere süreci bittiği zaman Türkiye Avrupa Birliği'ne girecek. Bu sürecin bitmesi size bağlı bize bağlı. Gelecek ay yeni bir başlık açacağız ben umutluyum çok kararlı bir şekilde çalışmamız gerekiyor" diye konuştu.

Etiketler : erzurum, ab, çözüm, süreç,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler