Acı Haber! İki F-16 düştü: 4 Şehit

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 24.02.2015 20:26:00
Malatya’da keşif uçuşu yapan iki RF-4E savaş uçağının düşmesi sonucu 4 asker şehit oldu.
Acı Haber! İki F-16 düştü: 4 Şehit

RADARHABER / ERZURUM 

Malatya’da keşif uçuşu yapan iki RF-4E savaş uçağının düşmesi sonucu 4 asker şehit oldu.Malatya 7. Hava Jet Komutanlığı'ndan eğitim amaçlı havalanan iki RF-4E savaş uçağı radardan kayboldu, Malatya Akçadağ bölgesinde uçakların enkazına ulaşıldı.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA: 4 ŞEHİT

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, "Malatya'da konuşlu 7'nci Ana Jet Üssü'nden saat 18.07'de planlı gece uçuş eğitimi için kalkan iki RF-4E keşif uçağı ile saat 19.05'te radar irtibatı kesilmiş ve derhal arama faaliyetlerine başlanmıştır. Saat 20.45'te iki uçağımızın da enkazına ulaşılmış ve maalesef dört kahraman pilotumuz şehit olmuşlardır" denildi.

BAKAN ALA AÇIKLAMA YAPTI

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Maalesef bugün akşamüstü Malatya'dan havalanan 2 savaş uçağımızdan daha sonra irtibat kesilmiş ve haber alınamamıştır" dedi.İçişleri Bakanı Ala, İç Güvenlik Paketi'nin görüşmelerinin devam ettiği Meclis Genel Kurulu'nda Malatya'da düşen 2 savaş uçağına ilişkin açıklama yaptı. Ala, "Maalesef bugün akşamüstü Malatya'dan havalanan 2 savaş uçağımızdan daha sonra irtibat kesilmiş ve haber alınamamıştır.Ama şu anda Jandarma Komutanımız olay yerine ulaştı. Oradan biraz önce rapor etmeye başladı.  "Maalesef 4 şehidimiz var. İki uçağın da enkazına ulaşıldı" Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Milletimizin, Meclis'imizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı. 

Etiketler : Erzurum, şehit, savaş, uçak,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler