Ahmet Küçükler'den Mısır tepkisi!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 15.08.2013 22:05:00

RADARHABER / ERZURUM

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, "Mısır`da darbecilerin hiçbir hukuki sınır tanımadan, halkın irade ve inancına yönelik silahlı saldırılarını, nefretle kınıyorum" dedi. 
Küçükler, Mısır`da darbeyi kabul etmeyen sivil halka karşı devam eden öldürme hadiselerinin Türk milletinde büyük bir üzüntü meydana getirdiğini ve vicdanları derinden yaraladığını söyledi.
Darbelerin hiçbir zaman insanlara özgürlük ve refah getirmediğini, halkın iradesinin geçerli olmadığı her toplumda geçerli olan tek şeyin baskı, zulüm ve sömürü olduğuna dikkat çeken Küçükler, kınama mesajında şu görüşlere yer verdi:

'İNSANLIK SUÇU İŞLENMEKTEDİR'
‘Mısır’da darbeciler insanlık suçu işlemektedir. Darbe karşıtı binlerce insan katledildi, katledilmeye de devam ediliyor. Hiçbir gerekçe bu katliama meşruiyet kazandıramaz. Bunu adı cinayettir, bunun adı katliamdır. Gasp edilmiş hakları için meydanları dolduran Mısırlı halkının üzerine mermi yağdıranlar, canilerdir.
Darbecilerin Mısır halkına yaptıklarını asla kabul etmiyoruz. Mısırda devam eden vahim hadiselerin en dramatik tarafı ise, Mısır ordusunun kendi halkını, kendi vatandaşını insafsıca katletmesi ve dünyanın da bunu seyretmesidir. Fakat şu unutulmamalıdır: Bu katliamı işleyenler kadar, sessiz kalanlar da bu cinayetlerden sorumludur. Masum kadınlar, erkekler, hatta çocuklar alçakça katledilirken sadece vicdanlarını kaybetmişler bu manzara karşısında susabilir. Biz susmuyor ve bu barbarlığı şiddetle kınıyoruz."

Etiketler : Erzurum, Mısır, katliam, , insanlık,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler