Akademisyenler ve STK'lar bir araya geldi

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 05.12.2013 17:12:00
Sivil Toplum Kuruluşlarının(STK) temsilcileri ile Üniversitenin kadın yöneticileri bir araya geldi.
Akademisyenler ve STK'lar bir araya geldi

RADARHABER / ERZURUM
Atatürk Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi(ATAKSAM),Erzurum`da Kadınlarla ilgili faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarının(STK) temsilcileri ile Üniversitemizin kadın yönetici akademisyenlerini bir araya getirdi. Toplantıya ATAKSAM yönetim kurulu üyeleri ev sahipliği yaptı. Merkez Müdürü Doç. Dr. Ayda Çelebioğlu, toplantı ile ilgili şunları söyledi: “Bir süre önce üniversitemiz bünyesinde kurulan merkezimizin öncelikli amacı, üniversitemizdeki ilgili birimlerle ve kadın ile ilgili her alanda faaliyet sürdüren STK`lar ile işbirliği içinde kadının sağlık, hukuk, eğitim, ekonomik ve toplumsal alandaki sorunlarını belirlemek ve bu sorunların çözümüne yönelik çalışmalar planlamayı hedeflemekteyiz. Bu hedefler doğrultusunda, öncelikle ortak amaçlara ulaşma yolunda çaba gösterenlerin birbirlerini tanımaları gerekir diye düşündük ve tanışma toplantımızı bu amaçla planladık. Ayrıca, Toplantıyı bugün gerçekleştirmemizin oldukça anlamlı bir nedeni de var.
Bugün 5 Aralık 2013. Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 79.yıldönümü. Siyasal, ekonomik ve toplumsal yaşama katılımımız açısından köklü bir dönüşümü ve çağdaşlaşma yolunda ileri bir kazanımı temsil eden seçme ve seçilme hakkını elde etmemizin 79.yıldönümü. Aradan geçen 79 yıllık süreçte kazanmalarımızı daha da ileriye taşımamız beklenirken, bugün itibariyle gelinen yer maalesef olmak istediğimiz yer değildir.
Bununla birlikte ülkemizde kadınlar, seçme ve seçilme hakkının verildiği 5 Aralık 1934‘ten günümüze başta eğitim, sağlık, hukuk ve siyaset olmak üzere, hayatın her alanında başarıyla görev almaktadır ve almaya da devam edecektir.”Çelebioğlu, Atatürk Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi yönetim kurulu üyeleri olarak, bundan sonraki süreçte de planlı ve sürekli çalışmalarla bilimsel sonuçlara ulaşma çabalarının devam edeceğini belirtti.
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler