Akil adamlar tarafını belli etti

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 31.05.2013 06:10:00
Akil İnsanlar toplantısında olaylar çıktı, 'sayın Öcalan' hitabı salonu karıştırdı. Şehit yakınları ve Gazilar salondan atıldı.
Akil adamlar tarafını belli etti

RADARHABER / ERZURUM

 

Akil İnsanlar Doğu Anadolu Heyetinin sivil toplum örgütleri ve kanaat önderleri temsilcileriyle Müceldili Konağı'nda gerçekleştirdiği toplantıda olaylar çıktı. Eftelya Kültür Sanat Derneği temsilcisi olduğu öğrenilen Selcan Gözlü adlı kadının, konuşmasında 'sayın Öcalan' ifadesi salonu karıştırdı. Bu ifadeye tepki gösteren şehit yakınları ve gazilerle heyet üyeleri arasında da tartışma yaşandı. Heyet Başkanı Can Paker, "Şikayetçiyiz, alın bunları" diye polise talimat verdi. Bunun üzerine polis, şehit yakınları ve gazileri yaka paça salondan dışarı çıktı. 

GAZİLER'DEN SALİH MESCİ'YE TEPKİ

MHP'lilerin protesto gösterisi nedeniyle bir saat gecikmeyle Müceldili Konağı'nda başlayan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle yapılan toplantıda, sürece destek verdiğini açıklayan Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şube Başkanı Salih Mesci'ye, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Recep Akgül, sert çıkış yaptı. Ayağa fırlayan Recep Akgül, Salih Mesci'ye bağırarak "Neyi destekliyorsun sen? Benim adıma konuşamazsın. Ben gaziyim. Kendi adına konuş. Ben gaziyim 3 kurşun yemişim. Üç tane kurşunun hesabını versin. Kıbrıs'a gitmiş, gelmiş bana hava atıyorsun. Ben desteklemiyorum. Desteklemeyeceğim de. Sen kimsin? Şehidin, gazinin adına konuşamaz" diye konuştu. Susması için uyarılması üzerine "Susmayacağım" diye bağıran Recep Akgül'ü, heyet üyeleri dışarı çıkarılmasını istedi. Bunun üzerine masanın üzerine çıkan Recep Akgül, "Sen kimsin lan beni dışarı atıyorsun" dedi. Akgül, daha sonra çevredekilerin yatıştırmasıyla yerine oturdu.


"SAYIN ÖCALAN" DİYEN KORUNDU, TEPKİ GÖSTEREN ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER SALONDAN ATILDI

Akil İnsanlar Heyeti toplantısında üniversitede okuyan Kürt kökenli öğrencilerin kurduğu Eftalya Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Fercan Gözlü'nün konuşması sırasında Abdullah Öcalan'dan 'Sayın' diye söz etmesi de ortalığı karıştırdı. Fercan Gözlü'ye yakınında bulunan Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı, tepki gösterdi. Çomaklı'nın tepkisi üzerine heyet üyelerinden Tutuklu ve Hükümlü Yakınları Dernekleri Federasyonu Başkanı Zübeyde Teker'in, Zekiye Çomaklı'yı eleştirmeye kalkması ise sivil toplum örgütlerinin tepkisine yol açtı. Kamu- Sen Erzurum İl Temsilcisi Müfit Bayraktar, Türk Büro-Sen Şube Başkanı Gani Harmandar, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Recep Akgül, Türk Yerel Hizmet-Sen Şube Sekreteri Ahmet Kazanç'ın da aralarında bulunduğu 10 sivil toplum kuruluşu temsilcisi, polis tarafından yaka paça toplantı salonundan çıkarıldı. Polisin tavrı büyük tepki çekti. Kargaşa sırasında koruma polisleri Akil İnsanlar Heyeti'ne yönelebilecek saldırıya karşı şemsiye açarak önlem aldı. Toplantıyı germek için orada bulunan ve 'sayın Öcalan' diye hitap eden Eftalya Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Fercan Gözlü ise heyet üyeleri tarafından bir süre korunduktan sonra polis tarafından gizlice salondan çıkarılarak uzaklaştırıldı. 

 

Etiketler : Erzurum, akil, konak,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler