Akil'siniz ama Adil değilsiniz!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 01.06.2013 01:41:00
Şehit yakınları ve gazilerin akillerin isteği üzerine salondan çıkarılmasına en sert tepkiyi Mehmet Şener verdi.
Akil'siniz ama Adil değilsiniz!

RADARHABER / ERZURUM

Şehit yakınları ve gazilerin akillerin isteği üzerine salondan çıkarılmasına en sert tepkiyi usta gazeteci Mehmet Şener verdi. Akil İnsanlar Doğu Anadolu Heyetinin sivil toplum örgütleri ve kanaat önderleri temsilcileriyle dün Müceldili Konağı'nda gerçekleştirdiği toplantıda yaşanan gerilim ve heyet üyelerinin "Sayın Öcalan" diyerek ortamı geren kadına sahip çıkıp, tepki gösteren şehit yakınları ve gazileri dışarı attırmasına en sert tepkiyi, usta gazeteci Mehmet Şener verdi. Olayların ardından söz alan Şener, heyetin taraflı davrandığını öne sürdü ve "Akilsiniz ama adil değilsiniz!" dedi. Eftelya Kültür Sanat Derneği temsilcisi olduğu öğrenilen Selcan Gözlü adlı kadının, konuşmasında 'sayın Öcalan' ifadesi salonu karıştırdı. Selcan Gözlü'ye yakınında bulunan Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı, 'F.....' diye çıkıştı.  Bunun üzerine heyet üyelerinden Tutuklu ve Hükümlü Yakınları Dernekleri Federasyonu Başkanı Zübeyde Teker'in, Zekiye Çomaklı'yı eleştirmeye kalkması ise sivil toplum örgütlerinin tepkisine yol açtı.

DIŞARI ATILDILAR

Bu ifadeye tepki gösteren şehit yakınları ve gazilerle heyet üyeleri arasında da tartışma yaşandı. Heyet Başkanı Can Paker, "Şikayetçiyiz, alın bunları" diye polise talimat verdi. Bunun üzerine Kamu- Sen Erzurum İl Temsilcisi Müfit Bayraktar, Türk Büro-Sen Şube Başkanı Gani Harmandar, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Recep Akgül, Türk Yerel Hizmet-Sen Şube Sekreteri Ahmet Kazanç'ın da aralarında bulunduğu 10 sivil toplum kuruluşu temsilcisi, polis tarafından toplantıdan çıkarıldı. Kargaşa sırasında koruma polisleri Akil İnsanlar Heyeti'ne yönelebilecek saldırıya karşı şemsiye açarak önlem aldı.

USTA GAZETECİ ŞENER, AKİLLERİN AĞZININ PAYINI VERDİ

Olayların yatıştırılması, şehit yakınları ve gazilerin heyet üyelerinin isteği üzerine salondan çıkarılmasının ardından Palandöken Gazetesi ve ERKHABER Başyazarı Mehmet Şener söz alarak, akil insanlara tokat gibi cevaplar verdi. Barış sürecini destekleyen yazılarıyla dikkat çeken Şener, akil insanları adil olmamakla eleştirerek, "Akilsiniz ama adil değilsiniz!" dedi. Mehmet Şener, şunları söyledi: ''Bugün burada barış süreciyle ilgili bir görüşme yapılıyor. Dolayısıyla kim neye inanıyorsa, görüşünü demokratik çerçeve içerisinde dile getirmelidir. Biraz önce tepkisini gösteren insanların ısrarla dışarı atılmasını istediniz. Polisin copuna sığındınız. Tamam, o insanlara söz hakkı verdiniz ama sonrasındaki tavrınız, hiç de barış diline yakışmadı. Ayrıca adil olmadığınızı düşünüyorum. Çünkü size tepki gösterenleri polis marifetiyle dışarı attırırken, bölücü konuşma yaparak salonun bu noktaya gelmesine sebep olan kişileri himayenize aldınız. Bu ne barış sürecine yakışır ne de adalete. Ben, başından beri barış sürecini destekleyen bir gazeteci olarak bugün sizin buradaki adil olmayan tavrınız karşısında şaşkına dönmüş durumdayım. Size tepki gösterenleri dışarı çıkarttı iseniz, milyonlarca insanın duygularını rencide eden ve bilerek ajitasyon yapan bu kişileri de dışarı çıkarttırmalıydınız." dedi.Şener'in bu sözleri salonda bulunanlarca yoğun bir şekilde alkışlanırken, akil insanlar heyetinin ise yüzünün asıldığı görüldü. 

Etiketler : Erzurum, Şener, akil,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler