Arakan’daki zulme Erzurum’dan tepki

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 10.05.2013 05:43:00
Bağımsız Türk Müslüman Gençliği, Arakan’da ki Müslümanların uğradıkları zulme karşı sessiz kalmayarak yapılan Budist zulmünü protesto etti.
Arakan’daki zulme Erzurum’dan tepki

RADARHABER / ERZURUM

Erzurum’da Bağımsız Türk Müslüman Gençliği, Arakan’da ki Müslümanların uğradıkları zulme karşı sessiz kalmayarak yapılan Budist zulmünü protesto etti. Cuma namazı çıkışında Lalapaşa Camii önünde toplanan Bağımsız Türk Müslüman Gençliği Arakan’daki yapılan zulme karşı sessiz kalmamak için basın açıklaması yaptılar.

“KAHREDİCİ BİR SÜREÇ YAŞANIYOR”

Basın açıklamasını yapan Furkan Uçar, Uzaklarda, okyanuslarda, etrafı vurdumduymaz milletlerce, etrafı İslam düşmanlarınca çevrili Arakan’daki Müslüman kardeşlerimizin acısına ortak olmak için burada toplandıklarını söyledi. Uçar, ”Myammar adlı okyanus ülkesinde, Budist rahiplerin kışkırtmalarıyla ve Tehin’in aslanları adlı terör örgütünün katliamlarıyla devam eden acı, ızdırap verici, kahredici bir süreç yaşanıyor. Myammar devletinin her türlü desteğini alan bu teröristlere, Budist Çin ve Budist Tayland’da eleman desteği sağlayarak katliamlarda başrol oynamaktadırlar. Arakanlı Müslüman erkek kardeşlerimize kadın kıyafetleri giydirip ve boyunların da “ ben bir köleyim, ben bir hainim” dövizleri astırılarak sokak sokak dolaştırılıyorlar. Yetmiyor diri diri yakıyorlar analarımızı, bacılarımızı, kardeşlerimizi, bebelerimizi. Değerli kardeşlerim; Müslüman olmaktan başka hiçbir kabahatleri yok onların. İslam’ı yaşamaktan başka hiçbir suç işlemedi onlar. Efendimize( S.A.V) ümmet olmanın bedelini yanarak ödüyorlar.

ÖRGÜTE TEPKİ

Vergilerimizle ayakta duran Müslüman devletlerin kurmuş olduğu İslam İşbirliği Örgütü ise katliamları sadece kınamakla yetiniyor. Yazıklar olsun. Nerede ABD, nerede AB demeyeceğiz, demedik de. Nerede Müslümanlar diyoruz. Neredeler zaman uyku zamanı değildir. Vakit aşk- meşk vakti değildir. Çıkın eşlerinizin koynundan uyanının emperyalist uykulardan. Zulme ortak olan dilsiz şeytan olmayalım. Uyanalım, uyanın ey Müslümanlar. Camilerimiz hınca hınç dolsa da, dergahlarımız da zikir yükselse de, bizim gönlümüz hoş olmaz, olmayacak Arakan’daki kardeşlerimiz yandığı sürece. Dün Bosna’da bükülen boynumuz bugün Filistin’de, Çeçenistan’da, Arakan’da, Doğu Türkistan’da bükülmektedir. Bu kapitalist boyunduruğu, bu emperyalist boyunduruğu devam ettikçe Çeçenistan’da, Filistin’de zulüm sürdükçe hilalimiz elbette ki kara olacaktır. Müslüman gençlerin tek hedefi olmalıdır. Bu hedefte bir tek Müslümanın dahi zulüm görmeyeceğini yeni bir düzeni inşa etmektir. İşte o zaman kara halimiz bembeyaz, ışıl ışıl olacaktır” dedi. (İHA) 

Etiketler : zulüm, Arakan, tepki, Müslüman,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler