Artık önüne gelen çoban olamayacak

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 19.04.2014 20:25:00

RADARHABER / ERZURUM 
TÜDKİYEB tarafından hazırlanan "Çoban Ulusal Meslek Standardı" belirlendi ve artık önüne gelen çoban olamayacak.Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) tarafından hazırlanan "Çoban Ulusal Meslek Standardı", Resmi Gazete 'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Buna göre, çoban, " iş sağlığı ve güvenliği ile çevreye ilişkin önlemleri alarak; kışın ağıl/ahırda, yazın merada sürüsünün beslenmesini sağlayan, sağlığını koruyan, bakım işlemlerini yürüten, sürüyü yönlendiren ve mesleki gelişim faaliyetlerine katılan nitelikli kişi" olarak tanımlandı.

BİLGİ VE BECERİ

Düzenlemeye göre, çobanların, "bitki çeşitleri ve hayvan beslenmesine etkileri, hastalık durumunda hayvanlara uygun tedaviyi takip etme, hayvan besleme/yemleme, hayvan sağlığı ve hastalıkları, hayvanlara yönelik koruyucu bakım uygulamaları hakkında bilgi ve beceriye sahip olmaları'' gerekecek. Ünlü manken Aysun Kayacı, 'Benim oyumla çobanın oyu bir mi? Dağdaki çobanla benim oyum eşit olamaz' diye bir açıklama yapmış ve bu açıklama uzun süre tartışılmıştı.

Etiketler : Erzurum, manken, çoban, TÜDKİYEB,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 
  • misafir 22.04.2014 01:04:20

    Sen kendini ne zannediyorsun çoban deyip hakir gördüğün insan en azından insan sen nesin okala elbette bir olamaz onun eline su bile dökemezsi o insan anlının terini silerek ekmek parasını kazanıyor senin gibi vucudunu sergileyerek değil aradaki fark bu sen ve senin gibiler anlayamazlar.Onun oyu seninkinden bin kat daha değerlidir.İnsan müsvettesi.

En Son Haberler