Askeri kuşkulandıran PKK fotoğrafı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 20.05.2013 13:50:00
TSK, PKK'lıların çekilmesini Heron'ların yavaşlattığı iddialarını yalanlarken PKK'lıların ayakkabılarına dikkat çekti.
Askeri kuşkulandıran PKK fotoğrafı


RADARHABER / ERZURUM

TSK, PKK'lıların çekilmesini Heron'ların yavaşlattığı iddialarını yalanlarken PKK'lıların ayakkabılarına dikkat çekti. PKK, Heron uçuşlarının çekilmeyi geciktirdiğini iddia ediyor. Askeri kaynaklar ise ‘Bölgede bir haftadır insansız hava aracı uçmuyor’ diyor. Ayrıca PKK'nın geri çekilme görüntüleri TSK'da rahatsızlığa yol açtı. Çekilme görüntülerindeki PKK’lıların ayakkabı ve elbiselerinin çok temiz olması yıllarca terörle mücadeleyi sürdüren deneyimli askerlerde ciddi soru işareti oluşturdu. PKK’nın sınır dışına çıkmasını koordine eden Bahoz Erdal kod adlı olan Fehman Hüseyin, Heronlar’ın sürekli tepelerinde uçması nedeniyle çekilmenin sonbahara sarkabileceğini söyleyip, “Ateşkes öncesi bu kadar Heron olmuyordu. Çok sinirlilik hali yaratıyor. Heronlar uçmazsa çekilme iki ayda biter” demişti.

METEOROLOJİK ŞARTLAR

Vatan gazetesinin askeri kaynaklardan edindiği bilgilere göre ise TSK son bir haftadır bölgede insansız hava aracı uçuramadı. Kaynaklar, bunun gerekçesini ise havanın “bulutlu” olmasına bağladı. PKK’nın çekilme sürecine ilişkin TSK’nın 13 Mayıs’ta yaptığı açıklamada şöyle denilmişti: “Birlikler, geçmiş yıllarda olduğu gibi şu anda da, arazide, kendilerine emredilen üs bölgelerinde görevlerini sürdürmektedir. Ayrıca, insansız ve insanlı keşif araçları, eskiden olduğu gibi, rota değiştirmeden görev uçuşlarına meteorolojik şartların elverdiği ölçüde devam etmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bölgede görevli unsurları, yasalara uygun hareket etmektedir. Teröristlerin sınır ötesine çekilmesine ait herhangi bir görüntü ve bilgi elimizde mevcut değildir.” Açıklamadaki “meteorolojik şartlar” vurgusuyla da bu duruma işaret edildiği öğrenildi. 

MİZANSEN FOTOĞRAFMI?

Türkiye’den çekilen ilk PKK’lı grup geçtiğimiz hafta Kuzey Irak’a girmişti. Kalabalık bir gazeteci grubunun da izlediği çekilme sonrası PKK’lılar, yolda heronlarla karşılaştıklarını, kendilerini şemsiyelerle gizlediklerini ileri sürmüştü. Bu arada basına yansıyan bu görüntüler de asker de kuşku yarattı. Çekilme görüntülerindeki PKK’lıların ayakkabı ve elbiselerinin çok temiz olması yıllarca terörle mücadeleyi sürdüren deneyimli askerlerde ciddi soru işareti oluşturdu. (Vatan) 

Etiketler : asker, fotoğraf, pkk,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler