Askerlik kısalıyor, başörtülü aday geliyor

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 04.10.2013 00:23:00
Başbakan Erdoğan, yerel seçimlerde bazı adayların başörtülü adayı olabileceğini söyledi.
Askerlik kısalıyor, başörtülü aday geliyor

RADARHABER / ERZURUM 
 
Başbakan Erdoğan, yerel seçimlerde bazı adayların başörtülü adayı olabileceğini söyledi.Başbakan Erdoğan, başörtüsü konusundaki yasakların kalktığını; ancak burada aşırıya kaçanların süreci sabote edebileceğini söyledi. Çarşaf konusunda bir öğretmenin, bir avukatın nasıl giyineceği konusunda kimsenin bir şey söylememesi gerektiğini de anlatan Erdoğan, seçimlerde de başörtülü adayların olacağını söyledi.Başbakan Erdoğan, dün akşam katıldığı televizyon programında Demokratikleşme Paketi'ndeki başörtüsü düzenlemesini anlattı, bu konuda aşırılığın süreci sabote edebileceğini söyledi.
 
ÇARŞAFLI MEMUR OLACAK MI?
Kamu kurumlarında, çarşaflılarında yer alıp almayacağı sorusunu cevaplayan Erdoğan, bazı şeylerin zamanla gerçekleşeceğini söyledi. Sürecin kolay olmayacağını anlatan Erdoğan, gazetecilere Hindistan örneğini verdi. Ülkenin başbakanının, tüm toplantılara kendi yerel kıyafetleriyle geldiklerini söyleyen Erdoğan, Türkiye'de böyle bir durum olması halinde yadırganacağını anlattı. Erdoğan şöyle konuştu:
"Bizim yaptığımız bu düzenleme tamamen öğretmenlere veya memurlara yönelik bir düzenleme. Memurlara yönelik bu düzenlemeyi ilgili bakanlıklar ve kurumlar düzenleyecek. Oralarda takdir edeceksiniz, resmi bir üniforma çizemeyeceksiniz. Siz nasıl vatandaşsanız onlar da vatandaş. Öğretmen olmuş, avukat olmuş onun gereğini yapacak ve hareket edeceklerdir. 

"AŞIRIYA KAÇANLAR SÜRECİ BALTALAMIŞ OLUR"
Burada aşırıya kaçanlar bu süreci baltalamış olur. Ben diyorum ki insanların yaşam tarzlarına müdahale etmiyeceğiz diyoruz ama diğer tarafın da yaşam tarzını rahatsız etmemek gerekiyor. Bunların tamamını korumak gerekiyor. Ben şimdi Hindistan'ı düşünüyorum. Bakıyorsunuz bir başbakan, uluslararası toplantılarda kendi kılık kıyafetlerin giyiyor. Kimse bunlara böyle söylemiyor. Bizdeki mantıkla düşünürseniz devletin başında böyle birisin kabul edemessiniz."
 
"BAŞÖRTÜLÜ ADAYIMIZ OLACAK"
 
Başbakan Erdoğan, Murat Akgün'ün "Başörtülü adayınız olacak mı" sorusuna da cevap verdi. Erdoğan, yerel seçimlerde başörtülü aday göstereceklerini ancak bunların sayısını veremeyeceğini kaydetti. Aday tespitlerinin devam ettiğini söyleyen Erdoğan şöyle konuştu:
"Yerel seçimlerde başörtülü adayımız olacak. Aday tespitleri devam ediyor ve bunların arasında olabilir. Bazı partiler adaylarını açıklamaya başladılar. Bizim böyle bir acelemiz yok. Bölgelerde kamuoyu araştırmaları sonrasında da temayül yoklamaları yapılıyor. Sonrasında bir kez daha kamuoyu araştırması yapılacak, açık ve kapalı uçlu sorular sorulacak. Buradan gönderdiğimiz heyetler, orada onları mühürleyip buraya getirecek."
 
ASKERLİK KISALIYOR
Başbakan Erdoğan, bir sorusu üzerine halen 15 ay olan zorunlu askerlik süresinin 12 aya düşürüleceğini, kısa dönem süresinde ise bir değişiklik  yapılmayacağını açıkladı...Erdoğan, "Uzman çavuşlarla ilgili talimatı çoktan maliyeye verdim. Askerliğin kısaltılması konusunda Milli savunma bakanlığı ve genelkurmay başkanlığı ile mutakıbız. Askerlik kısalacak.12 ay olarak düşünüyoruz.Bu konuda bir taslak, bir çalışma var.Kısa dönem yine aynı 6 ay olarak devam edecek" dedi.
 
CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ 

Erdoğan Cumhurbaşkanı Adayı olup olmayacağı yönündeki soruyu ise şöyle cevapladı: ''Vakti saati geldiğinde kendi aramızda konuşacağız. Cumhurbaşkanı olacağım diye kesin bir kararım yok. Biz istişare yaparız. Partim bana hangi görevi verirse ben o görevi yaparım. Eğer bir karar vermiş olsaydık bunu açıklardım . Temayül yoklamaları da oralardan aldığım deneyimlerdir. Teşkilatınız size hangi görevi verirse, o yoldan ilerlersiniz. Partinin içinde ayrıma asla müsaade etmem. Partim kimi isterse biz ona tabi oluruz. 

Etiketler : Erzurum, başbakan, seçim, asker,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler