Atatürk Üniversitesi basına kapıları kapattı…

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 28.06.2018 13:25:00
Atatürk Üniversitesi´nden haber çıkarmak, deveye hendek atlatmaktan daha zor…
Atatürk Üniversitesi basına kapıları kapattı…

Nesrin ÇETİNKAYA'nın Haberi...

RADARHABER / ERZURUM

2017-20018 yılında kayıtlı öğrenci sayısını 339 bin 117´ye çıkaran Atatürk Üniversitesi´nde, basına uygulanan ambargo tepki çekiyor. Türkiye´nin gözde Üniversitelerinden biri olma hedefiyle eğitim-öğretim çıtasını her dönem yükseltmeyi amaçlayan Atatürk Üniversitesi, Rektörlüğe Prof. Dr. Ömer Çomaklı´nın gelmesi sonrası basına kapılarını kapattı. Üniversiteye bağlı tüm Fakültelerden ve Üniversiteye ait Araştırma Hastanesi´nden haber yapmak isteyen basın mensuplarına, ‘Rektör beyin talimatı ile röportaj yapmamız, demeç vermemiz yasak´ cevabı veriliyor. Yetiştirdiği Gazeteci bakımından İstanbul´dan sonra Türk basınının ikinci Bâb-ı Âli si olarak lanse edilen Erzurum basını, son dönemde Atatürk Üniversitesi´nin anlaması güç bir ambargosu ile karşı karşıya. Açık Öğretim, İkinci Öğretim, Örgün Öğretim ve Uzaktan Eğitim´de 2017-20018 kayıtlarına göre toplam 339 bin 117 öğrencinin eğitim gördüğü Atatürk Üniversitesi´nde, Rektör Çomaklı döneminden sonra Gazeteciler haber alma hakkından yeteri derecede faydalanamaz oldu.

 

 

REKTÖR ÇOMAKLI ‘BASINDAN UZAK DURUN´ TALİMATI VERDİ Mİ?

 

 

Sebebi bilinmeyen bu durumla alakalı Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı´nın Rektör seçildiği dönemlerde yönetimine ve dekanlarına ‘basından uzak durun´ talimatı verdiği iddia ediliyor. Bu iddialara ne kadar doğru bilinmez ancak son dönemde basına karşı gösterilen ‘yasak´ zihniyeti, iddiaları doğrular mahiyette cereyan ediyor. Gerek Gazetemiz muhabirleri ve gerekse diğer kurumlarda görev yapan Gazeteciler, Üniversite ile ilgili haber yapamaz duruma geldiler. Öğretim üyelerinin bilimsel çalışmaları başta olmak üzere fakültelerdeki çalışmaları kamuoyu ile paylaşarak halkın haber alma hakkını yerine getirmek isteyen Muhabirler, ‘ Rektör beyin talimatı ile röportaj yapmamız, demeç vermemiz yasak´ cevabı ile karşılaşıyorlar. Durum böyle olunca, Atatürk Üniversitesi´nin dış dünyaya açılmasında önemli bir faktör olan reklam ve basın ayağı eksik kalmış oluyor.

 

 

SADECE REKTÖR ÇOMAKLI´NIN HABERLERİ SERVİS EDİLİYOR ERZURUM BASININA

 

 

Birkaç iddia daha var basın yasağı ile ilgili ancak o iddiaları araştırma aşamasında olduğumuz için şimdilik yayımlayamıyoruz.  Atatürk Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu, Rektör beyin talimatı ile sadece Rektör Çomaklı´nın açıklamalarının yer aldığı Üniversite haberleri ile yine Rektör Çomaklı´ya makamında yapılan ziyaretleri haberleştirerek servis ediyor Erzurum basınına. Birde Çomaklı´nın Üniversite dışı ziyaretleri ile ilgili haberler servis ediliyor. Üniversite ile ilgili tüm haberler,  sadece Rektör Ömer Çomaklı ile ilgili servis edilen haberler oluyor. Bir de Üniversiteye ait hayvan hastanesinden haber yapmak serbest. Bu durumun kurum içerisinde de bir hayli rahatsızlık yarattığı konuşuluyor, Üniversite camiasında. Basına ‘yasak´ tavrı devam ettikçe; Araştırma hastanesinde belki de Tıp tarihine geçecek birçok başarılı ameliyat ve bu ameliyatları yapan Profesörlerden habersiz oluyor tüm dünya. Dış dünyaya kapılarını kapatan Atatürk Üniversitesi´nin büyüklüğüne gölge düşürülüyor. Fakülte ve bağlı birimlerdeki bilimsel araştırmalar sadece yapıldığı ile kalıyor. (GÜNEBAKIŞ)   

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler