SON DAKİKA 

- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Aziziye Belediyesi Hatay’a 100 adet prefabrik ev gönderecek
![]() |
Anasayfa'ya Dön |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Tüm GÜNDEM Haberleri | 22.02.2023 13:19:00 |
Aziziye Belediyesi, depremden etkilenen vatandaşlar için prefabrik ev üretimine başladı.

RADARHABER / ERZURUM
Aziziye Belediyesi, depremden etkilenen vatandaşlar için prefabrik ev üretimine başladı. İlk etapta 50 ikinci etapta 50 olmak üzere toplam 100 prefabrik ev afet bölgesine gönderilecek.
Kahramanmaraş’ta gerçekleşerek 10 ili etkileyen deprem sonrası barınma ihtiyacı oluşan vatandaşlar için Erzurum’da Aziziye Belediyesi prefabrik evler üretmeye başladı. Evleri parça parça oluşturan ekipler daha sonra tırlar yardımıyla depremden en çok etkilenen illerden olan Hatay’a gönderecek. Yine Aziziye Belediyesi tarafından Hatay’a gönderilen parçalar ihtiyaç duyulan yerlerde kurularak aileler için yaşam alanı oluşturacak. 15 metre kare alanı kapsayarak kurulacak olan prefabrik evlerde ısı problemi oluşmaması için yalıtım sistemi yapılacak. Lavabo, duş ve tuvalet gibi ihtiyaçları karşılayacak özellikleri de bulunan evlerde 4-5 kişilik aileler yaşayabilecek.
.jpg)
Hatay’a 100 adet prefabrik ev gönderileceğini belirten Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, “Ülke olarak çok büyük bir depremle karşı karşıya kaldık. Dolayısıyla bizlerde yerel yönetimler olarak o bölgede hem depremzede vatandaşlarımıza hem de oradaki yerel yönetimlere destek amacıyla sürekli bölgeye gidip geliyoruz. Bu aşamada şuanda en önemli konunun barınma olduğunu biliyoruz. Zaten devletimiz tüm imkanlarıyla oradalar. Konteynır ve çadır kentlerin kurumları hala devam ediyor. Bu anlamda bizde belediye olarak destek olmak amacıyla buraya döndüğümüzde böyle bir projeyi nasıl yapabiliriz diye görüşmeler yaparak bir örnek oluşturduk. Bunun hem maliyeti hem de oraya olan nakliyesini karşılayacağız. Daha sonra oluşturduğumuz parçaları tırlar ile deprem bölgesine götürerek orada kurumlarını yapacağız. 15 metre kare büyüklüğünde içerisinde lavabo, tuvalet ve duş imkanları olacak. Elektrik, su tesisatı ve bütün atık tesisatı içerisinde olacak. Tabi bu sezonda en önemli konulardan biri soğuk havalar, bu yapıların yalıtımını da sağlayacağız. Depremzede vatandaşlarımız ekstra efor sarf etmeden ısınabilecekler. İlk etapta Hatay iline göndereceğiz. Şuanda 100 adet göndermeyi planlıyoruz. İlk 50 daha sonra 50 olmak üzere toplam 100 adet göndereceğiz. İmalat burada yapılacak. Parçalar burada üretilecek. Daha sonra bir tırla 20 adet birden gönderebilmiş olacağız. Orada da bunların kurumlarını yapacağız. Başka bölgelerde de ihtiyaç olursa karşılamaya belediye olarak hazırız” dedi.

En Son Haberler
-
6 Şubat deprem şehitleri anısına fidan dikildi ETÜ kampüsünde 6 Şubat Deprem Şehitleri anısına fidan dikimi gerçekleştirildi.
-
Vali Memiş: Asırların ortak bayramı nevruz Erzurum Valisi Okay Memiş, Nevruz Bayramı ilgili kutlama mesajı yayınladı.
-
Büyükşehir'den kuğulu park açıklaması Kuğulu Park ile ilgili sosyal medya paylaşımları ve haberlerin gerçeği yansıtmadığı açıklandı.
-
Yakutiye’de ramazan hazırlıkları başladı Yakutiye Belediyesi yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle ilçedeki cami ve mescitlerin...
-
Büyükşehir Adıyaman’a hizmet karargâhı kurdu Başkan Mehmet Sekmen, “Adıyaman ilimizin de yaralarını sarıyoruz” dedi.
-
Büyükşehir Belediyesi depremin yaralarını sarıyor Erzurum Büyükşehir felaket bölgesinde depremin yaralarını sarıyor...
-
Atatürk Üniversitesi tüm imkanları ile deprem bölgesinde Atatürk Üniversitesi psikososyal destek ekibi ile 5. yardım tırı deprem bölgesine ulaştı.
-
Saniyelerle yıkıldık...Binlerce ölü ve yaralı var... Merkez üssü Kahramanmaraş / Pazarcık olan 7.7 büyüklüğündeki deprem, 10 ilimizde yıkıma neden oldu.
-
Askeriyenin mesire alanı acımasızca yağmalandı Daha önce askeriyenin mesire alanı olan Piknik Köşk, boşaltıldıktan sonra yağmalandı.
-
Ali Murat Alatepe ERKON Başkanı seçildi ERKON 2. Olağan Genel Kurul toplantısı, büyük bir katılımla gerçekleştirildi.