Aziziye’de Ramazan Denetimleri Tamamlandı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 15.05.2018 14:00:00
Aziziye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yaklaşan Ramazan ayı öncesi...
Aziziye’de Ramazan Denetimleri Tamamlandı

RADARHABER / ERZURUM

Aziziye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler yaklaşan Ramazan ayı öncesi ilçedeki gıda üretim işletmeleri, fırın ve unlu mamul imalathanelerine yönelik denetimlerini tamamladı.  Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, Ramazan ayı denetim çalışmaları kapsamında halkın günlük tüketiminde önemli yer tutan gıda üretim işletmelerinde ve fırınlarda incelemelerde bulundu. 
Halk sağlığının ön planda tutulduğu denetimlerde ekipler ilk incelemeleri fırınlarda yaptı. Fırınların işyeri açma ruhsatı, vergi levhası, havalandırma tertibatı, iş yerinin genel temizliği, un çuvalı paletlerini yerinde gören ekipler, mevzuatın belirttiği şartların uygunluğunu da kontrol ettiler. Fırınların ardından gıda üretim ve satış işletmelerini denetleyen ekipler, tutulan raporlar neticesinde gerekli koşulları taşımayan ya da eksiklikleri bulunan iş yerlerine ilgili mevzuat gereği uyarı yaptılar. 
Aziziye Belediyesi olarak halk sağlığının en önemli öncelikleri arasında bulunduğunu söyleyen Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Orhan, denetimlerdeki amaçlarının vatandaşların kaliteli ürün ve hizmet alabilecekleri ortamları korumak ve ortaya çıkabilecek problemleri esnaf ile birlikte çözüme kavuşturmak olduğunu ifade etti. 


Günlük denetimlerin yanı sıra Ramazan ayı öncesi unlu mamul üretimi, gıda üretimi ve gıda satışı yapan işletmelerde denetimlerini sıklaştırdıklarının altını çizen Başkan Orhan, “Zabıta Müdürlüğümüze bağlı ekipler, fırın denetimlerinde ekmeklerin gramajından, üretim ve sağlığa uygunluk koşullarına kadar birçok alanda denetimler yaptılar. Bu denetimleri aynı zamanda gıda satış işletmelerinde ve alışveriş merkezlerinde de gerçekleştirdik. Denetimlerdeki en önemli amacımız vatandaşlarımız kaliteli ve güvenli hizmet alabilmeleri ve gönül rahatlığıyla alışverişlerini yapabilmeleridir” şeklinde konuştu. Yapılan denetimler sırasında zabıta ekiplerine yardımcı olan ilçe esnafına teşekkür eden Başkan Orhan, vatandaşların alışverişleri sırasında yaşadıkları sorunlar karşısında 7/24 hizmet veren 444 9125 No’lu Beyaz Masa hattını arayabilecekleri ve zabıta ekiplerinden yardım alabileceklerini de belirtti. 

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler