Başkan Küçükler'den Gaziler günü mesajı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 19.09.2013 11:21:00

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, milli ve manevi değerlerini her şeyden üstün tutan Türk Milleti için ulaşılabilecek en yüce makamların şehitlik ve gazilik olduğunu söyledi. Küçükler, Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Milletleri millet yapan, onlara hayat veren, ayakta tutan değerlerin önemine dikkati çeken Başkan Küçükler, “Gazilik ve şehitlik de, milletimizin tarihinde bin yılı aşkın geçmişi olan iki kutsal ve kardeş kavramdır” dedi. “Şehitlerimiz ve gazilerimiz vatan sevgisinin sembolleri olarak milletimizin kalbinde çok özel bir yere sahip olmuştur” diyen Küçükler, mesajında şu görüşlere yer verdi: 
“Başta hükümetimiz olmak üzere bizler böyle kutsal bir payeye erişen, minnet borçlu olduğumuz gazilerimizin daha iyi bir hayat sürmeleri için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Vatan, bayrak, istiklâl ve daha başka mukaddeslerimiz uğruna çıkılan yolda geri dönmeyen şehitlerimiz ve en az onlar kadar kahraman gazilerimiz bu vatanın gerçek sahipleridirler. Onlara karşı ne yapsak azdır. Şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere bıraktığı bu vatan köşesini daha fazla yaşanılır hale getirmek birazcık olsun gazilerimize ve şehitlerimize karşı yapacağımız en büyük görevlerdir. Bu şuurla çalışmalarımıza imza atıyor, kanlarıyla, canlarıyla bizlere bıraktıkları bu vatan köşesini daha mamur hale getirmeye devam ediyoruz.”
 
BİRLİK VE BERABERLİĞİN ÖNEMİ
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, şehit ve gazileri sadece bir gün değil her zaman diliminde hatırladıklarını bildirdi. Başkan Küçükler, şöyle devam etti:“Şehit ve gazilerimizi yılın bir günü değil, yılın her günü hatırlıyor ve onların yanında yer alıyoruz. Gazilerimize ve şehit ailelerimize her konuda yardımcı olabilmenin çabası içerisindeyiz. Şunu da ifade etmeliyim ki, tarihin her döneminde olduğu gibi bugün de mübarek vatan toprağımızda kardeşçe, birlik ve beraberlik içinde yaşamamızı, kalkınıp güçlenmememizi, çağdaş medeniyet seviyesine erişmemizi çekemeyenler, hain emelleri için insanlık dışı saldırılarla huzurumuzu ve güvenliğimizi bozmaya çalışmaktadırlar. Bu şer odakları, şehitlik ve gaziliğin yüce bir makam olduğuna inanan vatan evlatlarımız sayesinde hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklardır. Bu vesileyle Atatürk’e ‘Gazi’ unvanı ve ‘Mareşal’ rütbesi verilmesinin yıldönümü ve Gaziler Günü’nde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor, tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”
Etiketler : Erzurum, gün, Gazi, Büyükşehir,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler