
- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Başkan Sekmen'den bayram mesajı
![]() |
Anasayfa'ya Dön |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Tüm GÜNDEM Haberleri | 28.10.2014 11:35:00 |

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Sekmen, tüm ulusun Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 91. yıldönümü büyük bir coşku ve sevinç içerisinde kutladığını anımsatarak, şu görüşlere yer verdi: "Bugün, aziz milletimizin yokluk ve imkansızlıklar içerisinde kendi küllerinden çağdaş bir Cumhuriyeti var etmeyi başardığı gündür. Milletimizin yeniden dirilişinin simgesi, çağdaş bir devlet kurarak tarih sahnesindeki seçkin ve saygın yerini yeniden alışının ifadesi olan Cumhuriyetin ilan edilmesiyle birlikte ülkemizin önünde yeni ufuklar açılmıştır. Milletimiz, ülkemizin işgali karşısında ortak bir ruhla tek vücut olmuş, bu milli bütünleşme sonucu Cumhuriyetimize uzanan şanlı bir yürüyüş başlatılmıştır."
"AVRUPA KENTLERİYLE REKABET GÜCÜMÜZÜ GELİŞTİRECEĞİZ"
Başkan Mehmet Sekmen, Türkiye Cumhuriyeti'nin, gücünü, temelinde barındırdığı ortak tarih ve kader birliğinden, milletin bağımsızlığa olan inancı ve hedeflediği çağdaşlaşma idealinden aldığını söyledi. Sekmen, şöyle devam etti: "Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırma başarısını gösteren ülkemiz ve bu entegrasyona dahil olan Kadim Erzurum; her alanda sürekli gelişmekte ve güçlü bir geleceğe doğru hedefine emin adımlarla yürümektedir. Cumhuriyetimizin 91. yıldönümünde şehrimizin yerel hizmetlerde kalkınma hamlesini büyük bir hızla sürdürmeye; Avrupa şehirleriyle rekabet gücümüzü her alanda daha da geliştirmeye kent halkı olarak kararlıyız. Cumhuriyetin bizleri ulaştırdığı düzey, gelecek için hepimize ayrı bir heyecan ve ümit vermekte, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmekte, milletçe bağımsız yaşama azmimize güç katmaktadır. Şimdi önümüzdeki yeni hedefimiz, Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023'e giden bu ulvi yolda Erzurum'u dünyanın sayılı ve gözde şehirleri durumuna getirmektir."
"AZİZ KAHRAMANLARIMIZDAN İLHAM ALIYORUZ"
Sekmen, kurumsal ideal ve hedeflerde milli mücadele kahramanlarından her zaman ilham aldığını ifade etti. Sekmen, sözlerini şöyle tamamladı: "Esarete karşı verdikleri destansı mücadeleyle bağımsızlığımızı kazanan ve bizlere Cumhuriyetimizi miras bırakan aziz kahramanlardan ilham ve güç almaya her zaman devam edeceğimizin bilinmesini isterim. Bu duygu ve düşüncelerle, 91. yıldönümünü kutladığımız böylesine büyük günde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, O'nun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yaparak bize emanet eden şehitlerimiz ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Aziz Erzurumlular'ın Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor, selam ve sevgilerimi iletiyorum."
En Son Haberler
-
Elmalı, EFOR Şirketine Pazartesi gününe kadar süre verdi... MHRS çalışanlarının maaşları ödenmedi, mağdurların sesi Elmalı devreye girdi.
-
Elmalı’dan ‘‘kavram tehlikesi’’ uyarısı! Elmalı, süreçle ilgili çözülmesi gereken en önemli noktanın "Toplumsal Direnç" olduğu söylemini eleştirdi.
-
Elmalı, emeklilerin yaşadığı yalnızlığa dikkat çekti... Av. Ebubekir Elmalı’dan Anlamlı Sitem: “Emekliler Zorda, Uğrayın Bence”
-
MHRS direnişine Elmalı’dan siyah çelenkli destek Siyah çelenk bırakarak, “Asgari ücret değil, asgari insanlık bekliyoruz” pankartı açtı.
-
Elmalı assitt mağdurları için ‘‘eylem’’ kararı aldı! Avukat Ebubekir elmalı, Asist mağdurlarının sesini duyurak için eylem kararı aldı.
-
Assist Mağdurlarına Elmalı sahip çıktı Assist'te işten çıkarılması ve tazminatları ödenmeyen mağdurların sesini Avukat Ebubekir Elmalı duydu.
-
Ebubekir Elmalı’dan Aysima’ya anlamlı ziyaret Avukat Ebubekir Elmalı, Aysima’yı hastanede ziyaret ederek moral desteği verdi.
-
FETÖ elebaşı Fethullah Gülen öldü Gülen'in ölüm haberini yeğeni Ebuseleme Gülen ve FETÖ terör örgütüne yakın internet siteleri de doğruladı.
-
Erzurum uçmak istiyor! İmza kampanyası başlatıldı change.org’da ‘Sahipsiz Şehrin Sakinleri Uçak İstiyor!’ başlığı ile kampanya başlatıldı.
-
Vali Çiftçi; “Bereket sofrasına ortak olalım” Vali Çiftçi'ye sunum yapan Vakıflar Bölge Müdürü Murat Uslu, 7 ilde iftar verildiğini belirtti.