BBP'li Gözütok'tan öğretmenler günü mesajı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 23.11.2013 13:33:00
Büyük Birlik Partisi Erzurum İl Başkanı Yener Gözütok, 24 Kasım öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
BBP'li Gözütok'tan öğretmenler günü mesajı

RADARHABER / ERZURUM
Büyük Birlik Partisi Erzurum İl Başkanı Yener Gözütok, 24 Kasım öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Gözütok mesajında, “Maalesef 24 Kasımlar daha önceki 24 Kasım’larda tekrarlanan ritüel ve basmakalıp bilindik laflardan ötesine gidilemeyen bir gün olmaktan hâlâ çıkarılamamıştır. Bu güne dek eskisiyle ve yenisiyle işbaşına gelen ve ülkenin eğitim-öğretimini idare eden tüm iktidarlar, 24 Kasım’ları bir muhasebe günü ve hedeflerin gözden geçirildiği bir günden çok, içi boş hamasi söylem ve nutuklarla geçiştirmişlerdir.” dedi. 
 
'ÖĞRETMENLİK CAZİP MESLEK OLMAKTAN ÇIKTI'
Türkiye’nin eğitim finansmanı açısından gelişmiş ülkeler içerisinde, tüm eğitim kademelerinde ve toplamda eğitime en az kaynak ayıran ülke olduğunu dile getiren Gözütok, “Haliyle bu tablonun en büyük mağdurları öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizdir. Öğretmenlik mesleğinin cazip olmaktan çıktığı veya işsizlik rakamlarının pembe tablolar sunarak istatistiksel oyunlarla azaltıldığı günümüz Türkiye’sinde; meseleleri çözmekten uzak duran Ak Parti hükümetinin elinde imkânı olduğu halde neleri yapmadığı sorusunun samimi cevabını ivedilikler bu millete vermesi gerektiğini düşünüyoruz. Günümüzde git gide pahalılaşan hayat şartları içinde, tıpkı devlet gibi çarkını borçlanarak ve faize bulaşarak çevirmek zorunda kalan öğretmenlerimiz, zorunlu ihtiyaçlarını bile zor karşılayabilecek haldedirler. Kamu-Sen ve Eğitim-Sen verilerine göre öğretmenlerimizin Yüzde 89,2'si borç sarmalı içinde... Kredi kartı olanların yüzde 42,2'si aylık borcunun tamamını düzenli ödeyemiyor; yüzde 82,9'u son 11 yıl içinde banka kredisi çekmiş durumda… Sosyal ve kültürel aktiviteler adeta onlar için lüks tüketime girmekte, bırakın gelişen bilim toplumuna ayak uydurmayı; alanlarındaki gelişmelerden bile yararlanamaz durumdadırlar. 2013 yılı içerisinde öğretmenlerimiz arasında yapılan bir başka araştırma da ilginç ve vahim bir tablo ortaya koymuştur: Eğitim camiasının 96,5'i öğretmenlerin toplumsal itibar kaybettiğini düşünüyor. Yüzde 86’ sı elektrik ve su faturalarını, yakıt giderini azaltmak için tasarruf yapıyor. Yüzde 66’si tükenmişlik sendromu yaşadığını söylüyor. Öğretmenliğin prestijli meslek olduğunu düşünenler yüzde 4,7; yüzde 31,9’u öğrenci, veli şiddetine maruz kalmış. Ayrıca çok ciddi bir ‘atanamayan öğretmenler’ sorunu var. Yaklaşık 350 bin öğretmen atama bekliyor. 70 bin ücretli öğretmen adeta mevsimlik işçi gibi çalışıyor. En fazla kazanabildikleri para kadrolu bir öğretmenin kazanabildiğinin sadece üçte biri… Yüzde 59'u iş güvencelerinin ellerinden alınacağına dair endişe taşıyor” diye konuştu.
Yaşanan tüm bu sorunların yanında her şey güllük gülistanlık gibiymiş gibi yahut eğitim alanında başka ve öncelikli sorunlar yokmuş gibi “Dershaneler kapatılmalı mı, kapatılmamalı mı?” tartışması İktidar partisi tarafından ısrarla sürdürüldüğünü dile getiren Gözütok mesajında şunları kaydetti; “Türkiye'de gündemi uzun zamandır meşgul eden bu sorunun yanıtı çok sayıda öğretmeni de yakından ilgilendiriyor. Herkesin malumudur ki, dershaneler, 90'lı yılların başından itibaren sürekli artan işsiz öğretmenler sebebiyle, artık bir kazanç kapısı değil; öğretmenler için de bir zorunlu iş kapısı olmuştur. Eğer dershaneler kapatılırsa işsizler ordusuna en az 50 bin öğretmen daha dâhil olacaktır. Tamam, Türkiye dershanelere ihtiyaç duyulmayan bir eğitim sistemine geçsin lakin altyapısını hazırlamadığınız, sonuçlarını kestiremediğiniz ve “yaptım oldu” mantığıyla hayata geçirmeye düşündüğünüz değişikliğin en büyük bedelini yine öğretmenlerimiz ödeyecektir! Özetle, geleceğimizin güvencesi eğitime; eğitim ise öğretmene dayalıdır. Bugün ülkeyi yönetenler geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusu öğretmenlerimize hak ettiği standartlara kavuşturmalıdır. Unutmayalım ki toplumların medeniyet seviyesi, öğretmene verdiği değerle ölçülür. Bu düşünce, dilek ve temennilerimle birlikte, tüm öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin 24 Kasımını tebrik ediyor; her şeyin en iyisini hak eden değerli öğretmenlerimize saygı, sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum.”
Etiketler : Erzurum, öğretmen, mesaj, BBP,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler