Bu 23 Temmuz çok farklı kutlanacak

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 10.07.2014 12:10:00

Salih TEKİN'in haberi...

RADARHABER / ERZURUM

Restoresi tamamlanan kongre binası açılacak, konserler ve birbirinden farklı etkinlikler yapılacak kutlamalarda TSK’nın akrobasi timi ‘Solo Türk’ gösteri yapacak. Milli mücadele hareketinin dönüm noktalarından olan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı Erzurum Kongresi'nin yıl dönümü birbirinden farklı etkinliklerle kutlanacak. TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile Bakanlar Kurulu’ndan 4 ismin katılacağı törenlerde restorasyonu tamamlanan Kongre Binasının açılışı yapılacak. Sanatçıların konserlerde sahne alacağı etkinliklerde Türk Hava Kuvvetleri'nin akrobasi timinden olan "Solo Türk" gösteri yapacak.

BU YIL ÇOK FARKLI KUTLANACAK

Erzurum Kongresi’nin 95’inci yıldönümü coşkulu törenlerle kutlanacak. Konuyla ilgili bilgi veren Vali Dr. Ahmet Altıparmak, bu yıl ki etkinliklerin çok farklı gerçekleştirileceğini kaydetti. Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı başkanlığındaki organize komitesinin hazırlıklara başladığını belirten Vali Altıparmak, “23 Temmuz malumunuz Erzurum Kongresi. Bu kongreyi bu sene daha farklı kutlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Vali yardımcımız Ömer Bey’in başkanlığında hakikaten farklı bir kutlama ortaya çıkıyor. Konserlerle, mehteran gösterileri ile çocukların söyleyecekleri farklı türkülerle sergilerle, Türk Hava Kurumu’nun özelikle Türk Yıldızlarının gökyüzünde yapacakları gösteri ile daha onlarca daha saymayayım gizemi olsun, kutlamalar gerçekleşecek. Devlet Tiyatroları da sunum gerçekleştirecek” diye konuştu.

TBMM BAŞKANI DA KATILACAK

Kongre binasının komple restorasyonunu bitirdiklerini belirten Altıparmak, "Etkinlikler kapsamında tarihi binanın açılışı da yapılacak. Kutlamalara TBMM Başkanı sayın Cemil Çiçek’in yanı sıra kabineden 4 bakanı katılacak” dedi.

STANTLAR KURULACAK

Etkinlikler kapsamında kongreye katılan illerin de yeralacağı standlar oluşturulacağını vurgulayan Vali Altıparmak, “Kongreye yakışır farklı bir kutlama yapacağız bu sene. Bunun her sene yapılması en büyük arzumuz. Bu çerçevede bir farklı faaliyette olacak. İlçe stantları kurulacak. O statlarda ilçelerdeki ürünlerimizin satışı yapılacak” diye konuştu. (Pusula)

Etiketler : Erzurum, coşku, mücadele, kongre,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler