Çalınan zurna ve davul yeniden yapıldı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 03.08.2018 11:00:00
Erzurum Erkek Bar Ekibi heykellerinde bulunan zurnacı figürünün zurnası ile davulcunun tokmağı...
Çalınan zurna ve davul yeniden yapıldı

 

Sinan AYDIN'ın Haberi...


RADARHABER / ERZURUM 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 yıl önce Havuzbaşı kent meydanında yaptırılan Erzurum Erkek Bar Ekibi heykellerinde bulunan zurnacı figürünün zurnası ile davulcunun tokmağı, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından yerinden kesilmek suretiyle çalınmıştı. Haberin gazeteniz GÜNEBAKIŞ´ta duyurulması, büyük yankı uyandırdı. Belediye, yeni yaptığı zurna ve davul tokmağını heykellere monte etti.

 

Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılında Atatürk anıtının bulunduğu Havuzbaşı kent meydanına, Erzurum kültüründe önemli bir yere sahip olan folklorik kıyafetli Dadaş bar ekibi heykelleri yaptırmıştı. Başta Erzurumlular olmak üzere ile gelen yerli ve yabancı turistlerin de hatıra fotoğrafı çektirdiği Erzurum bar ekibi heykellerinin içerisinde yer alan zurnacı figürünün zurnası ile davulcu figürünün tokmağı, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından yerinden kesilerek alındı.

 

YENİ ZURNA VE TOKMAK YAPILDI

 

Polyesterden yapıldığı öğrenilen ve hiçbir maddi değeri olmadığı bildirilen heykellere yönelik yapılan ilginç hırsızlık, görenleri ve duyanları şaşkına çevirdi. Erzurum Büyükşehir yetkililer, zurnacı heykelindeki zurna ile davulcu heykelindeki tokmağın yerinden sökülerek alındığı, yapılan bu girişime bir anlam verilemediği, heykellerin hiçbir maddi değerinin olmadığı ifade etmişti. Açıklamada, Büyükşehir belediyesi atölyesinde yeni bir zurna ile tokmak yapılıp tekrar yerine monte edileceği, olayla ilgili kimseden şikayetçi olunmadığı bildirilmişti. Büyükşehir Belediyesi atölyesinde yaptırılan zurna ve tokmak, heykellerdeki yerlerine ekipler tarafından monte edildi. (GÜNEBAKIŞ)  

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler