
- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Çalınan zurna ve davul yeniden yapıldı
|
|
Anasayfa'ya Dön |
|
|
|
Tüm GÜNDEM Haberleri | 03.08.2018 11:00:00 |
.jpg)
Sinan AYDIN'ın Haberi...
RADARHABER / ERZURUM
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 yıl önce Havuzbaşı kent meydanında yaptırılan Erzurum Erkek Bar Ekibi heykellerinde bulunan zurnacı figürünün zurnası ile davulcunun tokmağı, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından yerinden kesilmek suretiyle çalınmıştı. Haberin gazeteniz GÜNEBAKIŞ´ta duyurulması, büyük yankı uyandırdı. Belediye, yeni yaptığı zurna ve davul tokmağını heykellere monte etti.
Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılında Atatürk anıtının bulunduğu Havuzbaşı kent meydanına, Erzurum kültüründe önemli bir yere sahip olan folklorik kıyafetli Dadaş bar ekibi heykelleri yaptırmıştı. Başta Erzurumlular olmak üzere ile gelen yerli ve yabancı turistlerin de hatıra fotoğrafı çektirdiği Erzurum bar ekibi heykellerinin içerisinde yer alan zurnacı figürünün zurnası ile davulcu figürünün tokmağı, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından yerinden kesilerek alındı.
YENİ ZURNA VE TOKMAK YAPILDI
Polyesterden yapıldığı öğrenilen ve hiçbir maddi değeri olmadığı bildirilen heykellere yönelik yapılan ilginç hırsızlık, görenleri ve duyanları şaşkına çevirdi. Erzurum Büyükşehir yetkililer, zurnacı heykelindeki zurna ile davulcu heykelindeki tokmağın yerinden sökülerek alındığı, yapılan bu girişime bir anlam verilemediği, heykellerin hiçbir maddi değerinin olmadığı ifade etmişti. Açıklamada, Büyükşehir belediyesi atölyesinde yeni bir zurna ile tokmak yapılıp tekrar yerine monte edileceği, olayla ilgili kimseden şikayetçi olunmadığı bildirilmişti. Büyükşehir Belediyesi atölyesinde yaptırılan zurna ve tokmak, heykellerdeki yerlerine ekipler tarafından monte edildi. (GÜNEBAKIŞ)
En Son Haberler
-
"Bağımlılıkla mücadele topyekün olmalı"
Toplantıda; bağımlılıkla mücadele kapsamında ilimizde yürütülen çalışmalar değerlendirildi.
-
DAGC'nin "Doğu'nun Medya Oscarları" sahiplerini buldu
DAGC tarafından düzenlenen Ödül Töreni, basın camiasını buluşturdu.
-
TPF Başkanı Ömer Düzgün’den 15 Temmuz mesajı
Başkan Düzgün, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü nedeniyle mesaj yayımladı.
-
Başkan Sunar, temiz siteyi plaketle ödüllendirdi...
Başkan Sunar, temizliği ve düzeniyle dikkat çeken siteyi ödüllendirdi…
-
Yakutiye’de çocuklar sıfır atık şenliğinde eğlendi
Yakutiye'de çocuklar "sıfır atık şenliği" ile hem eğlendi hem doğayı yeşertti
-
İbrahim Erkal’a vefa gecesine yoğun ilgi
Başkan Sunar, İbrahim Erkal’ın sadece bir sanatçı değil, Erzurum’un sesi ve ruhu olduğunu ifade etti.
-
Elmalı: Hala enkaz altından çıkartılamayan konular var
Üç yıl geçti. Hala enkaz altından çıkartılamayan konular var.
-
Elmalı: Kongre binası yıkılamaz
Elmalı hukuki boyutunu anlatıp, kongre binası yıkılamayacağını açıkladı.
-
Elmalı'dan minik Teoman’a umut eli
Tanınmış Erzurumlu Hukukçu Ebubekir Elmalı, SMA hastası minik Teoman’a umut oldu.
-
Elmalı, Palen hakkında suç duyurusunda bulundu…
Dadaş Avukat Ebubekir Elmalı, Palen Şirketinin cezalandırmak için harekete geçti.




