CHP'li Başkan'dan Atmaca hakkında suç duyurusu

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 14.11.2023 14:15:00
Mustafa Atmaca hakkında, CHP İl Başkanı Serhat Can Eş suç duyurusunda bulundu.
CHP'li Başkan'dan Atmaca hakkında suç duyurusu

RADARHABER / ERZURUM
CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, sosyal medyada açtığı canlı yayında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden Mustafa Atmaca hakkında suç duyurusunda bulundu. Tutuklanıp serbest bırakılan Mustafa Atmaca, 'kendisinin verem hastası olduğunu ve tedavisinin devam etmekte" olduğunu ifadesinde belirtti. İfadesinin ardından Atmaca'nın verem olduğu gerekçesiyle serbest bırakıldığı ve tutuksuz yargılanacağı açıklandı. Atmaca'nın bulaşıcı bir hastalık olan verem hastalığına sahip olmasına karşın kamuya açık alanda dönercilik yapması nedeniyle halk sağlığını tehdit ettiği gerekçesiyle Atmaca hakkında bir suç duyurusunda daha bulunuldu.
 
 
 
CHP'Lİ BAŞKAN'DAN ''VEREM HASTALIĞI'' SUÇ DUYURUSU
 
 
CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş tarafından yapılan suç duyurusunda "Şüphelinin taşıdığı hastalık olan verem diğer adıyla tüberküloz hastalığı; bulaşıcı bir hastalık olup, kişinin öksürmesi, hapşırması ve konuşması ile havaya karışan basillerle bulaşmaktadır. Hal böyleyken, şüphelinin yukarıda bahsedilen paylaşımlarından da görüldüğü üzere maske ve benzeri hiçbir tedbir almaksızın lokantayı işletmesi ve ürünlerle bizzat temas ederek, imal etmesi kişilerin sağlığını tehlikeye atmaktadır." denildi. 
 
 
''HALKIN SAĞLIĞINI TEHLİKEYE DÜŞÜRDÜ''
 
 
Suç duyurusunun devamındaysa şu ifadelere yer verildi: "TCK (Türk Ceza Kanunu) 185  "İçilecek sulara veya yenilecek veya içilecek veya kullanılacak veya tüketilecek her çeşit besin veya şeylere zehir katarak veya başka suretlerle bunları bozarak kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşüren kimseye iki yıldan onbeş yıla kadar hapis cezası verilir." hükmünü havidir. Yine TCK 195 "Bulaşıcı hastalıklardan birine yakalanmış veya bu hastalıklardan ölmüş kimsenin bulunduğu yerin karantina altına alınmasına dair yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi, iki aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır." hükmünü havidir. Şüpheli, müşterilerinin sağlığını hiçe sayarak tehlikeye atmış olup, işbu suçu işlemiştir. Cezalandırılması gerekmektedir."
 
 
SERBEST BIRAKILMASINA İTİRAZ
 
 
CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, aynı zamanda Atmaca'nın serbest bırakılmasına da itiraz etti. Eş'in itiraz dilekçesinde "Şüphelinin tahliye kararı hukuka ve usule aykırıdır. Şöyle ki; Şüpheli Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarına “laik köpekler” söylemi ile hakaret etmiştir. İşbu hakareti 600 bini aşkın takipçisi olduğu Tiktok ucleriskender adlı hesabında yapmış olup, aleni bir şekilde icra edilmiştir. Dolayısıyla kanuni üst sınırdan ceza alması gerekmektedir" denildi. Eş dilekçesinin devamında ise "Hal böyleyken şüphelinin tahliye nedeni olan verem hastalığını taşıdığı gerekçesi kanuni ve hukuki değildir. Nitekim tutuklama şartları arasında kişilerin taşıdığı hastalıklar diye bir hal bulunmamaktadır. Ceza hukukumuzda adli kontrollerde orantılılık ilkesi bulunmakta olup, şüphelinin suçu, suçu icra ediş biçimi, aleniyet ve ulaşılabilirliği dikkate alınacağında imza ve yurtdışı çıkış yasağı tedbirleri faydasız ve hafif kalacaktır. Bu nedenle tutuklanması gerekmektedir." ifadelerine yer verdi. 
 
 
HAKARETLER YAĞDIRMIŞTI

 

Geçen günlerde gözaltına alınan Atmaca sosyal medya hesabı üzerinden açtığı canlı yayında, “Bura da Yemen de Kudüs de bizim toprağımız. Siz İsrail'e gideceksiniz. Osmanlı kaybetmedi, laik denen köpekler kaybetti o toprakları. Laikliği getiren köpekler, onlar kaybetti" ifadelerini kullanmıştı. Bu arada Veremli olduğunu söyleyen Atmaca'nın halk sağlığını tehdit eden yeni görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde Atmaca'nın, döner yapmak üzere etlere temas ettiği ve gerekli hijyen kurallarına uymadığı görüldü. 

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler