CHP'nin olay Tır'ı kaldırıldı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 27.05.2015 08:16:00
Tarihi Lalapaşa Medresesinin önüne konulan CHP'nin seçim Tır'ı, koruma kurulu kararıyla kaldırıldı.
CHP'nin olay Tır'ı kaldırıldı

RADARHABER / ERZURUM  

Aynı zamanda sit alanı olan Tarihi Lalapaşa Medresesinin önüne konulan CHP'nin seçim Tır'ı, koruma kurulu kararıyla kaldırıldı. Zabıtalar, hem yasak bölge olması hem de koruma kurulu kararı ile Tır'ı bulunduğu yerden çekti. CHP'li Aday Avukat Gonca Aytaş'ın ise Tır'ın çekilmesi sırasında facebook ve twittirden 'dövülüyoruz, coplanıyoruz,yetişin, Acil yardım, imdat' gibi mesajlar atması ise dikkat çekti. 

CHP'Lİ ADAY 'SABAHA BİR SÜRPRİZİMİZ VAR' DİYE DUYURDU

Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum Milletvekili Adayı Avukat Gonca Aytaş, Erzurum'da araç girişinin yasak olduğu ve aynı zamanda sit alanı olan tarihi Lalapaşa Medresesinin önündeki Yakutiye kent meydanına seçim Tır’ını soktu. Tır'ın girişi esnasında ise alandaki ağaçların sökülüp alana zarar verildiği iddia edildi. Tarihi alan seçim Tır'ını sokan CHP'li Aday Gonca Aytaş, bu hareketini sosyal paylaşım sitesindeki hesabından 'Sabaha bir sürprizimiz var' diyerek duyurdu. Sabah olduğunda tarihi alana verildiğini fotoğraflarla belgeleyen Yakutiye Belediyesi, konu ile ilgili Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Erzurumlular ise büyük bir şok yaşadı. Çünkü trafiğe kapalı olan tari alanda koca bir Tır vardı.

"İNSAN ÖLÇEKLİ YAPIYA ZARAR VERDİLER"

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, " Bu hukuksuzluktur, bu bir işgaldir. Demek ki CHP'nin siyaset anlayışı böyle, zorla, cebren. Ne kadar hak ve hukuktan yana olduklarını görün. 1. sıra adayı hanımefendiyi görevli arkadaşımız tarafından telefonla aranarak nezaket kuralları içerisinde aracın kaldırılmasını talep ediyor. Kent Meydanının hiç bir siyasi partiye kullandırılmadığı, ayrıca tırın meydana zarar verdiğini anlatan arkadaşımıza bir bayana yakışmayan ifadelerle "sıkıyorsa kaldırın" diye tehdit eden bu hanımefendi, "Ben hukukçuyum yanından dahi geçemezsiniz" diye de tehditler savuruyor. Bu hanımefendi çimenlerin ezilip, küçük ağaçların kırıldığını anlatmaya çalışan arkadaşımıza "alaycı bir üslupla 'Ah canımmm, yazık olmuş' diyor. İşte CHP'nin yüzü, işte CHP'nin siyaset anlayışı. Zorla, cebren ve tehditlerle. Ben bu anlayışı kınıyorum. Camiye dahi saygıları yok. Savcılık nezdinde gerekli girişimler yapılacaktır" dedi. 

O TIR ORADAN KALDIRILDI

CHP Milletvekili Gonca Aytaş, seçim Tır'ın konulacağı alan için yüksek Seçim Kurulu'ndan gerekli iznin alındığını iddia etti. AK Parti ile MHP'nin stantlarının Kent meydanının caddeye bakan bölümündeki kaldırıma konulmasına rağmen CHP'nin seçim Tır'ın Kent meydanının ortasına, tarihi medresenin önüne koyması yadırgandı. TIR’ın 'tarihi dokuya zarar verdiği' yolunda Anıtlar Kurulu’nun karar vermesi üzerine gece saatlerinde Yakutiye Kent Meydanı'na giden Zabıta ekipleri, TIR’ın kupasını çekici ile götürdü. Haberin duyulması üzerine bölgeye gelen yaklaşık CHP'li grup, TIR’ın dorsesinin götürülmesine engel olmak istedi.  Çekici ile TIR’ın dorsesi arasında partililerle birlikte etten duvar ören milletvekili adayları Gonca Aytaş ile Orhan Bozkur'un direnmeleri fayda etmedi. Zabıta’ya saldırı girişimi olması üzerine olay yerine Çevik Kuvvet ekipleri çağırıldı. Polis partillieleri TIR’dan uzaklaştırdı,TIR’ın dorsesi yasak  alandan götürüldü. Bir süre yürüyüşe geçip oturma eylemi yapan CHP'liler, daha sonra dağıldı.

İŞTE DİKKAT ÇEKEN O MESAJLAR

CHP'li Gonca Aytaş, TIR'ın kaldırmasına tepki gösterenlere polisin sert kullandığını iddia ederek "Ne olur Türkiye duysun sesimizi ! Canımız tehlikede" diyerek sosyal medyadan çok sayıda mesaj attı: İşte o mesajlar:

-Bir ordu zabıta gelmiş kent meydanına.YETİŞİN !!! ACİİİL DESTEK!!!!

-Arkadaşımızı bu kargaşada alıp götürdüler! Lütfen yardım edin !!

-Coplamaya başladılar ! Yetişin bu şehirde CHP li olduğumuz için devlet eliyle dövülüyoruz !!

- Zabıta ordusu ile standımıza saldırdılar ! El koymaya çalışıyorlar ! Yetişin ! Tüm Erzurumluları standımıza sahip çıkmaya davet ediyorum !

-Tüm erzurumu GÖREVE çağırıyorum! Yakutiye belediyesi CHP DORSESİNE VE JENERATÖRÜNE EL KOYMAYA ÇALIŞIYOR!

-Şu anda zabita malimiza el koyuyor

-Oturma eylemine çağırıyoruz. Secim Dorsemize bir ordu zabita geldi. Acil!!!

-100 lerce Zabıta şuan baskın yaptı ! Yetkileri olmamasına rağmen mallarımıza el koymaya çalışıyorlar !

-Her yanımız zabıtalarca çevrildi ! Yetişin ! Bu baskıyı hak etmiyoruz !

-Hukuksuzluk diz boyu lütfen sesimi duyun ! Propaganda yaptırmıyorlar ! Zabıta ordusu ile saldırdılar !

-Etrafımız sarıldı ! CHP lilere yapılan bu zulüm nedir ! Yeter artık !

-Sesimi duyun ne olur zabıta ordusu ile geldiler !

-Destek acil. Hukuken haklıyız

-Zabıta ordusu ile saldırı altındayız !

-Polis çağırdık gelmiyor

-Şuan hukuksuzca müdahale ediliyor ! Faşist bir tavırla müdahale ediliyor ! Yetişin polis çağırdık gelmiyor

-Suçumuz CHP'li olmak ! Bu suçsa eğer gururla onurla işleyeceğiz bu suçu ! Erzurum'dan haykırıyorum ! CHP'liyiz haklıyız gururluyuz !

-Bu zulüm bizi haklı davamızdan geri çevirmeyecek ! CHP bayrağı Erzurum'da dalganacak !

-Tir kafasi cekildi. Dorsemizi de cekmeye calisiyorlar. Secim kurulu karari var. Cum. Bassavciligina suc duyurusinda bulunacagiz

-Direniyoruz. Hukuk için. Hak icin. Adalet için.

-Öz yurdumuzda garip bırakıldık ! Her gün zulüm her gün baskı ! Bu memleketi size yedirmeyeceğiz !

-İlçe seçim kurulunun karari var. Burada stand olmasinda sakinca yoktur. Itirazi olan kurula gider.

-Kuruldan karar ciksin derhal kaldiralim. Ama hukuksuz islem yaptirmayiz"

-Direnise devam

-Copluyorlar

-Meydana gelen 3 kişi polise zabıtaya VURUN emri verdi!!! Gençlerimizi dövdüler! ACİL DESTEK!

-Yetişin !! CHP li olduğumuz için coplanıyoruz !

-Vur emrini veren 3 kişinin fotoğrafını çeken harun reşit karahan arkadaşımızı arabaya atıp götürdüler!! YARDIM EDİN

-Ne olur Türkiye duysun sesimizi ! Canımız tehlikede!!" 

ERZURUM'A HİZMET ETMEK İSTEDİĞİNİ SÖYLEYEREK ERZURUMLUDAN OY İSTEYEN CHP'Lİ ADAY GONCA AYTAŞ'A, ATTIĞI TWİTLER SONRASI DİĞER İLLERDEKİ PARTİLİLERİNDEN İSE ERZURUMLULARA HARAKET İÇEREN AŞAĞIDAKİ TWİTLE DESTEK GELDİ.

Bu arada Tır'ın alandan çekilmesi sırasında CHP'lilerin karşı koyma girişimi ile yaşanan kısa süreli arbedede, herhangi bir yaralama ya da hastaneye kaldırılan kişi olmadığı öğrenildi. 

Etiketler : Erzurum, Tır, seçim, Yakutiye,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 
  • Ayşe topdağ 27.05.2015 11:05:37

    Gonca hanım senin amacın ne?önce havuzbaşında sonra Yakutiyede olay çıkarıyorsun.Çekin elinizi Erzurumdan.Sen bu zamana kadar neredeydîn şimdi gelmiş Erzurumludan oy istiyorsun.Unutma dadaş Çelik bir yaydır onu germeye gelmez

  • Selim 27.05.2015 11:05:15

    Siz Erzurum'a kurban olun.Erzurum size bu kafatası siyasetinizden dolayı oy vermiyor. Onur Demir şerefsizi yobaz sen ve senin gibiler. Gonca hanım sanada yazıklar olsun.Erzurumlulardan oy istiyorsun, haksız olduğun konuda Erzurumluları Türkiyeye şikayet ediyorsun.Ayıp ayıp

  • Tehlikeli işler bunlar 27.05.2015 10:05:52

    Erzurum'da Tır bahanesiyle büyük bir oyun sahnelenmek istendi.Yasak bölgeye Tır konularak halkın ayaklanması sağlanarsak ikinci bir gezi olayları sahnelenmek istendi.Ama Dadaş bu oyuna gelmez Gonca hanım.

En Son Haberler