CHP'li eski Vekillere şok suçlamalar!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 10.06.2013 15:12:00
Gizli tanığa rüşvet teklif ettikleri iddiasıyla yargılanan CHP'li eski vekillere, şok suçlamalarda bulunuldu.
CHP'li eski Vekillere şok suçlamalar!

RADARHABER / ERZURUM

Erzincan'daki Ergenekon davasının gizli tanığına rüşvet teklif ettikleri iddiasıyla Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan CHP'li eski Erzincan Milletvekili Erol Tınaztepe ile CHP eski İzmir Milletvekili Ahmet Ersin'in yargılanmalarına devam edildi. Davanın bugün görülen duruşmasında, gizli tanıklar Munzur, Ergan ve Fırat dinlendi. Yüzleri mozaikleştirilerek ve sesleri değiştirilerek video sistemiyle ifade veren gizli tanıklardan Munzur, "Ahmet Ersin bana elindeki çantayı gösterdi ve 'içinde 80 bin TL para var. Al bu parayı arkası gelecek. İfadeni değiştir, davadan vazgeç' dedi" iddiasında bulundu.Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Silahlı Ergenekon Terör Örgütü Üyesi Olmamakla birlikte, "Ergenekon Terör Örgütü'ne yardım etmek", "suç delillerini bozmak", "adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs", "maddi menfaat karşılığında ifadeleri değiştirmek" ve "rüşvet vermek" suçlamalarıyla 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz olarak yargılanan CHP'li iki eski vekil, bugün yeniden hakim karşısına çıktı. Vekillerin, dönemin Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal tarafından yürütülen ve 3. Ordu Komutanı Saldıray Berk ve eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ile çok sayıda askeri ve MİT personelinin yargılandığı Erzincan'daki ergenekon soruşturması kapsamındaki ifadelerini değiştirmeleri için para teklif ettiği iddia edilen gizli tanıklar Munzur, Ergan ve Fırat, yine kimlikleri gizli tutularak, mahkemede ifadeleri alındı. CHP'li eski vekillerin hazır bulunduğu duruşmaya gizli tanık Munzur'un ifadesi damgasını vurdu. Sesi ve görüntüsü değiştirilen Munzur, ifadesinde Erol Tınaztepe'nin kendisine para teklifinde bulunmadığını, sadece 'İfadenizi değiştirme imkânınız varsa değiştirin' dediğini öne sürdü.


MUNZUR: 80 BİN TL'Yİ AL, DAVADAN VAZGEÇ, ARKASI GELECEK

CHP'li eski vekil Ahmet Ersin'in kendisine rüşvet teklif etmesiyle ilgili konuşan Munzur, şunları söyledi: Ben ve Erdal Erdoğan Erzincan Eliza Otel'de beraber kahvaltı yaptık.  Eliza Otel'deki kahvaltı sırasında Ahmet Ersin elindeki çantayı göstererek, "Bunun içerisinde 80 Bin TL para var. Al bu parayı arkası gelecek. Bu davadan vazgeç" dedi. Ben gösterilen bu çantayı almadım. Çanta içerisindeki parayı Erdal Erdoğan bana bizzat gösterdi. Bizim oturduğumuz masada Ahmet Ersin, Erdal Erdoğan vardı. Turgut kazan yoktu. Turgut Kazan oteliydi ama bizim yanımıza gelmedi.

 

ERGAN: MUNZUR'A 800 BİN TL TEKLİF EDİLMİŞ

Gizli tanık Ergan ise Ahmet Ersin'i medyadan tanıdığını ve hiç yüz yüze görüşmediğini belirterek, "Ben daha çok telefonla 'Munzur' ile görüşüyordum.  Kendisine 800 Bin TL para teklif edilmiş. Erdal Erdoğan, Ankara'ya davet edilmiş sadece 'sen gel' denilmiş. Beyanının değiştirilmesini istemişler. 'Munzur'da bunu kabul etmediği için para vermemişler" iddiasında bulundu.

 

GİZLİ TANIK FIRAT: DESTE HALİNDE 5-10 BİN TL VARDI

Gizli tanık Fırat da "Erdal Erdoğan bana, 'Ahmet Ersin seninle görüşmek istiyor' dedi. Ben de kendisine 'görüşmek istemiyorum' diye cevap verdim. Elindeki çantayı açtı 5-10 Bin TL desteler halinde para vardı. Çantanın içinde 80 bin lira olduğunu söyledi. Bu parayı almadım. İkimizden başka kimse yoktu. Erdal Erdoğan bu çantanın Ahmet Ersin tarafından ifademizin değiştirilmesine karşılık gönderildiğini söyledi" diye ifade verdi.

 

AHMET ERSİN: 2 BİN'DEN BAŞLADI, 800 BİN TL'YE ÇIKTILAR...

 

 

Gizli tanıkların suçlamalarına cevap veren CHP'li eski vekil Ahmet Ersin ise şunları kaydetti: Munzur, benimle birlikte kahvaltı yaptığını söylüyor. O gün orada gazeteci var, siyasetçi var. Benim için ?otelde kendisi ile görüşmedim' diyor. Bu aşamada şu anda üç gizli tanık 'Munzur' var. 'Otelde görmedim' diyen 'Munzur' var bir de 37 ay sonra konuşan bir 'Munzur' var. Bu gizli tanık denilen şâhısa para vermem için önce bu şahsı tanımam lazım. Bu şahsı tanımam. Anlatımı tamamen çelişkilidir. Şimdi iki bin liradan başlayıp, 80-100 ve 800 bin liralık meblağlardan bahsediyorlar. Bu olayın cılkı çıkmış. Görünen köy kılavuz istemez.  Yok efendim Uğur Dündar gelecekmiş ben Uğur Dündar'ı tanımam. Benim Uğur Dündar ile tanışmışlığım bile yoktur. Bunlar tamamen iftiradan ibarettir. Gelişen olayların hiç birinden bilgi sahibi değilim.Sanık Ahmet Ersin'in Avukatı Tuncer Aktaş da, "Munzur beyanları çelişkilidir. Ruh halinin normal olmadığı kanaatindeyiz" dedi.

 

TINAZTEPE HAKKINDA DA İDDİALAR          

 

CHP'li bir diğer eski milletvekili Erol Tınaztepe ile ilgili de konuşan gizli tanıklar Munzur, Ergan ve Fırat, yaşanan olaylarla ilgili birbirlerinden çok farklı ifadeler verdi. Gizli tanık Fırat, Erdal Erdoğan'ın telefonla kendisini arayarak, "Seni Saldıray Perk Paşa ile görüştüreceğim" teklifinde bulunduğunu ancak askerler içinde infazların olduğunu bildiği için "öldürüleceğim" korkusuyla gitmediğini söyledi. Gizli tanık Fırat, ayrıca Tınaztepe'nin "Size 100 Bin TL verilecek televizyona çıkacaksınız?" diye bir ifade de bulunmadığını söylerken, Munzur ise milletvekilinin kendilerini Ankara'da gazeteci Uğur Dündar ile buluşturmak istediğini öne sürdü.  Munzur, ,"Beni Uğur Dündar'ın yanında çalışan bir bayan aradı. Ben bu bayanı görmedim. Benimle görüşme isteğinde bulunmak istediler. Ben bu sırada görüşme isteğini kabul etmeyerek telefonu kapattım. Erol Tınaztepe bize 'Para sıkıntınız olmayacak' demişti" dedi.

Duruşma Ahmet Ersin ve Erol Tınaztepe'nin talep ettiği tanıkların dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelenirken, adliye çıkışında gazetecilere konuşan Ersin, 80 bin TL olduğu iddia edilen çantayı göstererek, "Bu para buraya nasıl sığar Allah aşkına" Size soruyorum. Herkes duruşmada gizli tanıkların çelişkili ifadelerini gördü" dedi.(İHA)

 

Etiketler : Erzurum, CHP, Ergenekon, gizli tanık,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler