Çinli bilim adamları Erzurum'da

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 17.06.2013 12:53:00
Türkiye’ye gelen Çinli bilim adamları Atatürk Üniversitesi’nde de çeşitli temaslarda bulundular.
Çinli bilim adamları Erzurum'da

RADARHABER / ERZURUM 

Orta Doğu ve Orta Asya-Kafkaslar Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Dış İlişkiler Ofisi’nin ortaklaşa düzenlediği “Bilimsel Araştırma Gezisi ve Yüzey Araştırmaları Programı” sebebiyle Türkiye’ye gelen Çinli bilim adamları Atatürk Üniversitesi’nde de çeşitli temaslarda bulundular. 
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Küfrevioğlu, Atatürk Üniversitesi ile Çin Halk Cumhuriyeti arasında, öğretim üyesi ve öğrenci değişimi, ortak projeler geliştirme ve uygulama konularını görüştüklerini ifade ederek, üniversitemizde açılması planlanan Çin Dili ve Edebiyatı programı hakkında da ön hazırlık yaptıklarını söyledi.
Toplantıya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Küfrevioğlu, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilaver Düzgün, Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Yıldırım, ODAK Müdürü Doç. Dr. Osman Mert, Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Cengiz Alyılmaz ve Doç. Dr. Semra Alyılmaz katıldı.
Çin heyeti daha sonra araştırmacılarında katılımıyla Erzurum ve Van’da bilimsel araştırma faaliyetlerini gerçekleştirdiler.

Etiketler : erzurum, çin, bilim, adam,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler