Çocuk istismarını önleme sempozyumu!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 07.10.2013 19:24:00

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü’nce “Ruh Sağlığı Günleri” kapsamında Müftülük Konferans Salonunda “Çocuk İstismarını Önleme" konulu sempozyum düzenlendi. Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Halk Sağlığı İl Müdürü Cumhur Hakkı Çankaya, TÜİK verilerine göre, ülke genelinde boşanma oranlarının 2012 yılına göre yüzde 2,7 artış gösterdiğini söyledi.
 
İŞTE ÜRKÜTEN İSTATİSTİK
Çankaya, “Şu anda Türkiye’de Başbakanlık Aile Araştırma Kurumunun yaptırdığı bir araştırma sonucuna göre ülkemizde ailelerimizin yüzde 34’ünde fiziksel şiddet, yüzde 53’ünde sözlü şiddet uygulanmak ve ev içi şiddet yoğun olarak yaşanmaktadır. TÜİK verilerine göre boşanan çiftlerin sayısı 2012 yılında bir önceki yıla göre yüzde 2.7 artış göstererek 123 bin 325’e yükselmiştir. Kaba boşanma hızı 2012 yılında yüzde 1. 64 olarak gerçekleşmiştir. Çocuk istismarı da yine gerek ekonomik gerek cinsel gerekse fiziksel olarak büyük artış göstermiştir. Türkiye 2012 verilerine göre 2006 yılından bu yana çocuk işçiliğinin en kötü biçimlerinin en yaygın olduğu ücretsiz aile işçisi, çocuk işçileri, toplam çocuk işçiler içerisindeki yüzde 41 den yüzde 46’a sayısı ise 362 binden 413 bine yükselmiştir. Yine aynı kapsamda değerlendirilen tarım sektöründe çalıştırılan çocukların sayısı da 73 bin kişi artış göstererek 326 binden 399 bine toplam çocuk işçileri ise yüzde 37’den yüzde 45’e yükselmiştir. “
 
MÜFTÜ ÇOCUKLARA ŞİDDETE DİKKAT ÇEKTİ
Sempozyumda daha sonra Pazaryolu İlçe Müftüsü Cahit Küçükyıldız, Kur'an-ı Kerim'deki ayetlerden örnekler vererek, İslamiyet öncesi kız ve erkek çocuklarına uygulanan şiddete dikkat çekti.Ruh Sağlığı Haftası kapsamında yarın ve daha sonraki gün "Kadına yönelik şiddetle mücadele", "Madde bağımlılığı ile mücadele" ve "Kronik ruhsal bozukluklar" konularını kapsayan toplantılar gerçekleştirilecek.
 
Etiketler : Erzurum, istismar, sempozyum, Müftü,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler