Çözüm süreci tosunlara yaradı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 24.05.2013 03:19:00
'Bu zamana kadar terör yüzünden yaylaya çıkamayıp ahırda hapsolan tosunlarım artık yaylaya çıkıyor'
Çözüm süreci tosunlara yaradı

RADARHABER / ERZURUM 

Memur-Sen Genel Başkanı ve Akil İnsanlar Grubu Karadeniz Bölge Heyeti üyesi Ahmet Gündoğdu, bir vatandaşın kendisine 'Bu zamana kadar terör yüzünden yaylaya çıkamayıp ahırda hapsolan tosunlarım artık yaylaya çıkıyor' dediğini belirterek, hayvanların bile anladığı bu süreci anlamayanlara anlatmak için bütün illeri gezeceğiz” diye konuştu. 
Sendikanın istişare toplantısına katılmak üzere Erzurum’a gelen Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Mücedili Konağında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, millet iradesinin akil insanlar heyetinin yanında olduğunu söyledi.
Gündoğdu, “Bizler Başbakanın emri ile akil olmadık. Bize göre akil insanın anlamı farklıdır. Akil insanların sayısı 63 ile sınırlı değil, 73 milyon akil insan vardır. Bana göre bize karşı yapılan eleştiriler terörle alakalı ama bizim işimiz bataklığı kurutmak, kötülüğü önlemektir. Bizim işimiz teröristlerle mücadele değil. Terör olduğu sürece, terörist olduğu sürece ister PKK ister Ergenekon, ister bir başka terör bu devletin güvenlik görevidir ve bunu yapmak zorundadır. Önemli olan bataklığı kurutmaktır, teröre eğilimi bitirmektir İster çözüm süreci ister kalkınma hangi yönden bakarsanız bakın konunun gündeminde insan var ırkçılık konusuna da bakacak olursak dünyada bunu en iyi yapan ülke İsrail ve ABD’dir. Kendilerini üstün ırk olarak görmektedir. Geçmişe bakacak olursak ilk ırkçı şeytandır. Başlattığı bu süreç günümüze kadar devam etmektedir. Uzun yıllardır bölge insanını olumsuz etkileyen terör olaylarının çözüm süreciyle birlikte son bulmasıyla bozulan sosyal ve ekonomik hayat hızla değişiyor ve ilerleyen zamanda bölgenin cazibe merkezi haline gelecek” diye konuştu.
Anayasa Mahkemesi, işte anayasaya göre karar vermesi gerekiyorken yine bu iktidar döneminde 411 milletvekilinin üniversitede başörtü serbest olsun kararını Anayasa Mahkemesinin 7 cübbelisinin reddedildiğini, çiğnendiğini ve ayaklar altına alındığını söyleyen Gündoğdu, “Eğitim, çalışma, siyaset hakkının yargı eliyle gasp edildiği kirli bir tabloyu oluşturmuştur. YÖK'ü öyle, YAŞ'ı öyle, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu öyle, işte bugün vatan bölünmez şehitler ölmez slogan atanların büyük çoğunluğu dün Peygamber ocağından, o vatandan eşi başörtülü olduğu için, ya da kendisi namaz kıldığı için yaş kararıyla atılan gençlerimizin atıldığı süreçte o şehitliği emreden dinin hiçbir emrine itibar etmiyordu. Şimdi istismar etmeye devam ediyorlar, onun için Türkiye'den bir ötekilik sorunu yaşanmıştır. Vatandaşlar öteki ilan edilmiştir. Kimler öteki ilan edilmiştir? Aleviler belli dönemlerde öteki ilan edilmiştir, muhafazakarlar, dindarlar, başörtülüler belli dönemlerde öteki ilan edilmiştir, Kürtler öteki ilan edilmiştir, dindar Kürtler iki kere öteki olmuşlardır. Bu bütün ötekilerin tamamının eksikliği de bir kesimi dayak yerken diğer kesimi seyirci kalmıştır, darbecilerin işini kolaylaştırmıştır. Şunu söylüyorum her 10 yılda bir haddi bildirilen bu milletin, o 10 yılda bir dövülen kesimleri bir araya geldiğinde, bunların tamamı beriki olduğunda bu ülkenin en önemli sorunu çözülmüş olacak" dedi.
Bazılarının çözüme her şartta karşı olduğunu dile getiren Gündoğdu, "Bunları anlamak mümkün değil. 'Maaş alıyorlar' deniliyor. Bu kadar sığ bakabilen insanların çözüme destek anlamında bir faydası olmaz. Bu para ile yapılacak bir iş değil, bu Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazarken, söylediği sözün bugünkü versiyonudur. Ama eğer para aldığımızı ispat ederseniz, tamamını size bağışlayalım." dedi.
Ahmet Gündoğdu düzenlediği basın toplantısında hayvanların bile çözüm sürecine destek verdiğini ileri sürdü.
Gündoğdu, gezisi sırasında başından geçen bir konuşmayı şöyle anlattı:
“ Vatandaşların bir kısmı televizyonlardan izleyip beni görüyorlarmış. Bunlardan bir tanesi yanıma gelip '80 tane büyükbaş hayvanım, tosunum var. Başkanım bu çözüm sürecine tosunlarım bile destek veriyor. Bu zamana kadar terör yüzünden yaylaya çıkamayıp ahırda hapsolan tosunlarım artık beraber yaylaya çıkıyor.' 
Hayvanların bile anladığı bu süreci anlamayanlara anlatmak için bütün illeri gezeceğiz.”

Etiketler : tosun, süreç, çözüm,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler