Dadaş Paşa'nın Askerinin Cebine Koyduğu 8 Emir

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 06.08.2016 00:05:00
15 Temmuz darbe girişiminde büyük kahramanlık gösteren Zekai Aksakallı...
Dadaş Paşa'nın Askerinin Cebine Koyduğu 8 Emir

RADARHABER / ERZURUM
 
15 Temmuz darbe girişiminde büyük kahramanlık gösteren Komutanlardan biri de, Erzurumlu Zekai Aksakallı Paşa idi. Erzurum'un Aziziye İlçesi Rizekent Köyü'nden olan Zekai Paşa, Özel Kuvvetler Komutanlığının başındaki Komutan. Başında bulunduğu birlik, Türkiye'nin en hassas birimi. O nedenle de darbe girişimi gecesi darbecilerin en büyük önem verdiği birimdi. Darbe girişimini sezdiğinde Astsubayı Ömer Halis Demir'e Hain Komutanı öldürmesi emrini vererek büyük katliam planını bozmuştu. 
 
İŞTE O KAHRAMAN PAŞANIN ASKERİNE VERDİĞİ 8 EMİR 
 
Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, günlerdir Türkiye'nin konuştuğu Dadaş Paşa'nın bir başka vatansever yönünü ortaya çıkardı. 15 Temmuz darbe girişimini değerlendiren Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, Zekai Aksakallı Paşa'nın Özel Kuvvetler 'deki bütün personelin cebine koyduğu 8 emir olduğunu söyledi.
Yarar, sekizinci madde olan son emrin şehadet olduğunu belirtti. 
 
Zekai AksakallI'nın emrindeki askerlerine verdiği 8 emir şöyle:
 
Özel Kuvvetler Temel Prensipleri
 
1- Bütün faaliyetlerde yasallık esastır.

2- Başarı için görevlere ve olaylara daima soğukkanlı ve pozitif yaklaşım esastır.

3- Her zaman çözüm ve sonuç odaklı çalışma esastır.

4- Nitelikli, yetişmiş, özgüveni tam ve vazife için adanmış insan gücü her şeyden daha önemlidir.

5- Değişik coğrafya, durum ve şartlara göre yüksek durumsal farkındalığa dayalı bireysel ve kurumsal güvenlik anlayışı esastır.

6- Her türlü ortamda adalet, merhamet, karşılıklı güven, itimat, saygı, kalben bağlılık ve birbiri için canını veren birliktelik oluşturmak herkesin temel görevidir.

7- Kural hatası, kan gözyaşı ve başarısızlık demektir.

8- Durum ve şartlar ne olursa olsun telim ve esarete düşmek düşünülemez, şehadet esastır.
 
 
O GECE HAİNİ TEKMEYLE DÜŞÜRDÜ 
 
Bu arada 15 Temmuz gecesi Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı'nın kendisini rehin almak isteyen darbecilerin elinden nasıl kurtulduğuna ilişkin görüntüler de ortaya çıktı. Aksakallı, kendisini araçtan indirmeye çalışan albayı tekmeyle deviriyor.
Darbe girişiminin kaderini değiştiren isimlerden biri de Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı olmuştu. Zekai Aksakallı, kendisini rehin almak isteyen darbecilerin elinden kurtulmuştu. Aksakallı, koruma astsubayı Ömer Halisdemir'e Özel Kuvvetler Karargahını ele geçirmek isteyen darbeci general Semih Terzi'yi öldürme görevi vermişti. Güvenlik uzmanı emekli binbaşı Mete Yarar, Zekai Aksakallı'nın darbecilerin elinden kurtulduğu görüntüleri Habertürk'te paylaştı.
 
TEKMEYLE DÜŞÜRDÜ
 
Görüntülerde Aksakallı otomobille eşiyle birlikte ilerlerken darbeciler tarafından 2 araçla önleri kesiliyor. 2 asker yanına yaklaşıyor. Kıbrıs'ta, Özel Kuvvetler'de görevli bir albay kapıyı açıp Aksakallı'yı indirmeye çalışıyor, itişme başlıyor. Aksakallı, tekmeyle darbeci albayı yere düşürüyor ve ardından araçla uzaklaşıyor.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER
 
 
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler