Dadaş'a Yakışmayan İstatistik!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 10.06.2016 15:17:00
Erzurum'da ilk 5 aylık süreçte 567 kadına koruyucu ve önleyici hizmet sunuldu.
Dadaş'a Yakışmayan İstatistik!

RADARHABER / ERZURUM
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Şermin Zil, kadınlara yönelik önemli hizmetler gerçekleştirdiklerini belirterek, 2016 yılının ilk 5 aylık sürecinde 567 kadına koruyucu ve önleyici hizmet sunduğunu ifade etti. Müder Vekili Zil'in açıklamları, Erzurum'da kadına yönelik şiddetin korkunç boyutunu da gözler önüne sermiş oldu. Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’nin faaliyetleri hakkında açıklamalarda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Şermin Zil, “Şiddet Önleme ve İzleme merkezi, şiddetin önlenmesi ile koruyucu önleyici ve önleyici tedbirlerin etkin olarak uygulanmasına yönelik destek ve izleme hizmetlerinin verildiği, yedi gün yirmi dört saat çalışmaların yürütüldüğü kuruluşumuzdur.
 
2015 YILINDA BİN 263 KADIN...
Hizmetlerimizi üç başlıkta toplarsak; Şiddetin önlenmesi ve tedbir kararlarının izlenmesi, Şiddet mağduru kişilere yönelik hizmetler, Şiddeti uygulayan kişilere karşı danışmanlık ve tedbirler olarak özetleyebiliriz. 6284 sayılı ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanun kapsamında 2015 yılında bin 263, 2016 yılı Mayıs ayına kadar ise 567 kadına koruyucu ve öneyici tedbir kararı verilmiştir. 2016 yılının ilk 5 ayında konuk evinde kalan misafirlerimize yaklaşık 7 bin 500 TL nakdi yardım yapılmıştır’’ dedi. Kadının Statüsü kapsamındaki hizmetlerin temel amacını açıklayan Zil, “Kadının statüsü, kadının insan haklarının korunması ve geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapmak, kadınların sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasal yaşamdaki konumlarını güçlendirmek, hak, fırsat ve imkânlardan eşit biçimde yararlanmalarını sağlamak amacıyla kurulmuştur” diye konuştu.
Aile ve Boşanma Süreci Danışmanlık Hizmeti verdiklerini belirten Zil, “Aile içi iletişim becerilerini kazandırmak, çatışma çözme ve aile içi destek, mahkemeler yoluyla gönderilen ailelere yönelik öfke kontrolü ve danışmanlık hizmeti yapmak, Boşanma sonrası tek ebeveynlerin yaşadığı sorunlar ve çocuklarla ilişkilerinin düzenlenmesi konusunda danışmanlık yapmak gibi hizmetler sunuyoruz” dedi.
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler