Dağcılardan Demokrasi Tırmanışı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 28.07.2016 10:55:00
15 Temmuz darbe girişimine bir tepkide ünlü dağcılardan geldi.Ünlü dağcılar...
Dağcılardan Demokrasi Tırmanışı

RADARHABER / ERZURUM 
 
15 Temmuz darbe girişimine bir tepkide ünlü dağcılardan geldi. Dünya’nın en yüksek Dağı olan Everest Dağına farklı rotalardan 2 kez tırmanan ilk Türk sporcu olan Tunç Fındık, Erzurum GHSİM Dağcılık Antrenörü ve Milli Dağcı Çetin Bayram ve İzmir bölgesinden Profesyonel Kaya Tırmanışcısı Dilaver Kişli'den oluşan 3 kişilik ekip, Erzurum- Rize sınırında bulunan Verçenik Dağının batısındaki  3350 metre yüksekliğindeki bir kaya kulesine tırmanış gercekleştirdiler. 15 Temmuz Darbe girişimine tepki olarak gerçekleştirilen 'Demokrasi Tırmanışı' adlı etkinlik çerçevesinde zorlu koşullarda zirveye çıkan dağcılar, burada Türk bayrağı açıp Türkiye'nin bölünemeyeceğini dağlardan haykırdılar. Dağcılar, ilk kez tırmanışın gerçekleştirildiği kaya kulesinin bulunduğu dağın adını ise, 'Demokrasi Dağı' koydular. 
 
 
TUNÇ FINDIK: DAĞIN ADINI DEMOKRASİ DAĞI KOYDUK
Ekip, zorlu tırmanışın ardından güvenli bir şekilde inişe geçti. Dünya’da blunan  8000 metrenin üzerindeki 14 dağın 11'ine tırmanan ve Türkiye’nin en profesyonel ve tecrübeli dağcısı olarak tanınan Tunç Fındık, " Dostlarım Çetin ve Dilaver ile uzun süredir bu çıkılmamış dağa çıkmayı planlıyorduk. Tırmanışımızı başarıyla gerçekleştirdik. Zirvede bu dağın adını son günlerde ülkemizde yaşanan Demokrasi mücadelesine atıfta bulunarak “Demokrasi Dağı” koymalıyız diye düşündük. Ülkemizi bölmeye kimsenin gücü yetmeyecek. Demokrasi girişimini kınıyorum" dedi. 
 
 
ÇETİN BAYRAM: DAĞLARIMIZDAN MESAJ YOLLADIK

Erzurum GHSİM Dağcılık Antrenörü Milli Dağcı Çetin Bayram ise, " 15 Temmuz Darbe girişimi esnasında ve sonrasında, Demokrasiden yana her Türk insanı gibi bizde sokaktaydık. Sonrasında Demokrasi Nöbetimizi 'yaptığımız iş gereği dağda sürdürmeliyiz' dedik. Bizim yerimiz dağlardı, dağlarımızdan mesaj yolladık. Çıktığımız Dağın adını, 15 Temmuz’da gözlerini kırpmadan ölüme yürüyen Demokrasi şehitlerimize, Gazilerimize ve halen sokaklarımızda sabahlara dek nöbet tutan Kahraman Türk Halkına ithafen “Demokrasi Dağı” koyduk" dedi. , dedi. İzmir’de Kaya tırmanış sporu ile ilgilenen Dilaver Kişili ise, " Ülkemizin dağı,taşı, toprağı her şeyi bizimdir, her şeyi Türk Milleti’nindir. Biz yaşadığımız müddetçe kimse bunu elimizden alamayacak. Şehitlerimize Allah’tan Rahmet Yakınlarına ve Türk Milletine baş sağlığı diliyorum. Nöbeti biz devraldık" dedi.

   

YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler