Dava yine ertelendi

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 23.05.2013 04:42:00
17 yaşındaki Aslı Nemutlu'nun ölümü ile ilgili davanın 5'üncü duruşması bugün yapıldı. Dava yine ertelendi.
Dava yine ertelendi

RADARHABER / ERZURUM

Erzurum'un Konaklı Kayak Merkezi'nde geçen yıl antrenman yaparken geçirdiği kazada hayatını kaybeden 17 yaşındaki Aslı Nemutlu'nun ölümü ile ilgili davanın 5'üncü duruşması bugün yapıldı. 
Erzurum 4. Asliye Ceza Mahkemesinde bugün görülen davada Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, antrenörler Fidan Kırbaç Özbakır, Recep Süleyman Dilik, Kayak İl Temsilcisi Nevzat Bayraktar, Türkiye Kayak Federasyonu eski Genel Sekreteri Ahmet Muhtar Kurt, Konaklı Kayak Merkezi Pist Sorumlusu Ahmet Demir katılmazken duruşmaya, Kayak Merkezi'nin mekanik işlemlerinden sorumlu Ebubekir Urhan ile tutuksuz sanık avukatları katıldı. Duruşmada anne Ayşe ve baba Metin Nemutlu konuşmadı.
Milli Kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümü nedeniyle, Spor Genel Müdürlüğü Ceza Kurulu tarafından 3 ay hak mahrumiyeti cezası alan Kayak Federasyonu Başkanı Dr.Özer Ayık’ın, Tahkim Kurulu'na yaptığı itirazda verilen 3 ay cezanın kaldırılması ile ilgili verilen raporu Avukat Talat Göğebakan, mahkemeye sundu. Avukat Göğebakan, ”Müvekkilim Özer Ayık, 3 ay hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılmış ancak, itirazımız üzerine ancak, tahkim kurulu verilen ceza kaldırılmıştır. Bu karar suretini mahkemenize sunuyoruz. Dosyada yeteri kadar bilirkişi isminin mevcut olduğu kanaatindeyiz. Yeni bilirkişi araştırması davayı uzatacaktır” dedi.
Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, antrenörler Fidan Kırbaç Özbakır, Recep Süleyman Dilik, Kayak İl Temsilcisi Nevzat Bayraktar, Türkiye Kayak Federasyonu eski Genel Sekreteri Ahmet Muhtar Kurt, Konaklı Kayak Merkezi Pist Sorumlusu Ahmet Demir ile Kayak Merkezi'nin mekanik işlemlerinden sorumlu Ebubekir Urhan, 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.
Mahkeme Başkanı Hakim Haşim Kızıltaş, ara kararı gereğince, 'Olay günü yarışma sırasında görevli kişilerin isimlerinin liste halinde bildirilmesi için Kayak Federasyonu Başkanlığı’na yazılan yazının sorulmasına, kayak sporu konusunda uzman öğretim görevlisi olup olmadığının sorulması, Spor Hukuku Öğretim Üyesi görevlisinin Bilgi Üniversitesine sorulmasına, Atatürk Üniversitesi’nde görev yapan mimar ve inşaat mühendislerinin isimlerinin liste halinde mahkeme bildirilmesi’ bilirkişi raporlarının beklenmesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Mahkeme öncesi gazetecilere açıklamada bulunan Aslı Nemutlu’nun babası Metin Nemutlu, “Bugün 5. mahkememiz geldik. Daha ne kadar sürecek bilmiyorum ama bugün en azından şekil alacak diye düşünüyorum. Tahkimde sonuçlandı başkan da tekrardan görevine iade edildi. Tabi beklemediğimiz bir sonuçtu. Bu kadar zamandan sonra 7 buçuk ay sonra saçma sapan bir gerekçeyle başkanın yurt dışında olması gerekçesiyle ve görevinin başında olmadığı için suçlama asılsız ve yersizdir diye bir karar çıktı. Ana sonuçta burası bir kurumdur. Kurumun başında bir sorumlu var eğer o yoksa başkası var. Kendisi Türkiye’de olsa ne olacaktı o zaman suçlu mu olacaktı. Yurtdışında olması bir şeyden haklanacak anlamına gelmiyor. Bizim zaten kurum ve kurum başkanıyla mücadelemiz. Ama tahkimin almış olduğu karar var. Disiplini ilgilendiren bir cezaydı ama çok mantıksız geldi üzüldük” diye konuştu.

Etiketler : erzurum, aslı, dava,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler