Dehşete düşüren PKK raporu!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 30.05.2013 23:18:00
TBMM Araştırma Komisyonunun raporuna göre; PKK, 9 yaşındaki çocukları bile dağa çıkarmış.
Dehşete düşüren PKK raporu!

RADARHABER / ERZURUM

TBMM Araştırma Komisyonu'nun raporuna göre PKK, 9 yaşındaki çocukları bile dağa çıkarmış. Meclis'te Araştırma Komisyonu'nun bu raporu Akil İnsanlar Heyeti'ni de şaşırttı. Örgüte katılım yaşının 9'a düştüğü belirlenirken, örgüttekilerin yüzde 25'inin 16 yaş ve altı olduğu tespit edildi. Akil İnsanlar Heyeti toplantısında konuşan heyet başkanı Deniz Ülke Arıboğan Meclis Komisyonu'nun ellerine ulaşan raporunu açıkladı. Arıboğan dehşet veren gerçeği açıklayarak "Örgüt, düşman, terörist dediğimiz şey 16 yaş ve altında" diyerek çözüm sürecinin önemine vurgu yaptı.

TEK GRUBA HAK VERİLMESİ SANCILI SÜREÇLERİ GETİRİR

Konuşmasında tek bir gruba haklarının verilmesinin ileride sıkıntı yaşatabileceğine vurgu yapan Arıboğan, heyet olarak yaptıkları ziyaretlerde toplumdan kendilereine yansıyanları şöyle açıkladı: "PKK'nın silah bırakma süreci olarak çıktığımız bu yolda bugün karşımıza çıkan tablo Alevilerin de sorunları var, kendisini İslamcı olarak tanımlayanların sorunları var, Romanların sorunları var, gayrimüslimlerin sorunları var, kadınların sorunları var, sendikaların sorunları var. Baktığınız zaman Türkiye'de gerçek anlamda bir demokrasi sürecinin başlatılması için ciddi bir gayret sarfedilmesi gerekiyor. Anayasada yapılacak bazı değişikliklerin demokrasinin önünü açması gerekiyor. Biz şunu gördük ki eğer sadece belli bir gruba yönelik hak verilmesi üzerinden gidilirse çok daha risklidir, çok daha sancılı başka süreçleri beraberinde getirebilir. Çoklu bir demokratikleşme paketinin hayata geçirilebilmesi için gayret sarfetmeye başlıyoruz." Arıboğan, Davutoğlu'nun sözlerine de atıfta bulunarak "Tarihin debisinin en hızlı aktığı dönem. Sayın Ahmet Davutoğlu, 150 yıllık birikimin aynı anda boşandığını söylüyor. Gerçekten süratle değişiklikler oluyor." dedi.

TERÖR ÖRGÜTÜNE KATILIM YAŞI 9

Arıboğan dağa çıkma yaşı ile ilgili Meclis raporunu dinleyicilerle paylaştı. Arıboğan PKK'ya katılım yaşı ile ilgili dehşete düşüren bilgileri paylaştı: "Gelmeden önce TBMM Araştırma Komisyonu'nun raporu elimize geldi. örgüte katılımda en küçük yaş 9. Ve örgütte bulunanların yüzde 25'i 16 yaş ve altında. Örgüt, düşman, terörist dediğimiz şey 16 yaş ve altında. Örgütün büyük bir bölümü de 30 yaşın altındaki genç insanlar. Dağda yaşama süresi 6,9 yıl. Binlerce ölü var"

TOPLUMUN KENDİSİ AKİLDİR

Arıboğan toplumda oluşan havayı şu sözlerle belirtti: "Bize anlatılanları dinlemeye çalışıyoruz. Süreçle ilgili kaygılarını dinliyoruz. Siyaset ve toplum arasında moderasyon görevi görüyoruz. Bir ülke eğer 30 yıl büyük bir çatışmanın içindeyken buna rağmen hala birbirini kardeş olarak algılıyorsa ve barış ümidini içinde taşıyorsa hala bu çatışmanın kaynağını kendisinde değil dışarıda bir yerde arıyorsa o toplumun kendisinin akil olduğunu düşünüyoruz. Akil heyetin seçilmesi bu kadar akil insanın olduğu toplumda, çok da gerekli değiliz." 

Etiketler : Erzurum, çocuk, dağ, pkk,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler