
- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Diyarbakırdaki annelere ESTP desteği
![]() |
Anasayfa'ya Dön |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Tüm GÜNDEM Haberleri | 23.09.2019 10:42:00 |

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) Başkanı A. Mustafa Güvenli, çocukları için Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde nöbet tutan anneleri yalnız bırakmadı. Diyarbakır’a giderek terör mağduru olan annelere destek veren Başkan Güvenli, “Terörün sonunu inşallah annelerin bu çığlığı getirecek” dedi.
Erzurum’da birbirinden farklı alanlarda faaliyet gösteren 72 sivil toplum kuruluşundan oluşan Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP), Diyarbakır’da bir süredir devam eden evlat nöbetine tam destek verdi. ESTP Başkanı A.Mustafa Güvenli, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan anneleri ziyaret ederek, sağduyu sahibi tüm sivil toplum kuruluşlarını bu eylemi bu haykırışı duymaya ve destek olmaya davet etti.
“Bu da bir terörle mücadele şeklidir”
Terör yüzünden bugüne kadar çok canların yandığını vurgulayan ESTP Başkanı A.Mustafa Güvenli, sayısız annenin evlat acısı çektiği ve gözyaşı döktüğünü ifade ederek, “Bu haykırış Diyarbakır’ın göbeğinde yükselen sesleriyle teröre meydan okuyan yürekli annelerin haykırışıdır. Bu bir mücadeledir ve bizim yerimiz ise, elbette teröre karşı duranların yanıdır. Bilinmelidir ki, devletimiz kendisine duyulan güveni boşa çıkartmayacak ve gerekli tedbirleri alacaktır. Geçmişte olduğu gibi, bugün ve bundan sonra da, milletin birlik ve beraberliğinden yana olanlar devletin şefkatli yüzüyle, bölüp parçalamak isteyenler ise, kuşkusuz güvenlik güçlerimizin en sert müdahalesiyle karşılaşacaktır. Diyarbakır’daki bu oturma eylemini, bir terör mücadelesi olarak kabul ediyor, önemsiyor ve annelerimizin yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Terörün sonu annelerin elinden olacaktır, anneler kazanacaktır” ifadelerini kullandı.
En Son Haberler
-
Elmalı’dan ‘‘kavram tehlikesi’’ uyarısı! Elmalı, süreçle ilgili çözülmesi gereken en önemli noktanın "Toplumsal Direnç" olduğu söylemini eleştirdi.
-
Elmalı, emeklilerin yaşadığı yalnızlığa dikkat çekti... Av. Ebubekir Elmalı’dan Anlamlı Sitem: “Emekliler Zorda, Uğrayın Bence”
-
MHRS direnişine Elmalı’dan siyah çelenkli destek Siyah çelenk bırakarak, “Asgari ücret değil, asgari insanlık bekliyoruz” pankartı açtı.
-
Elmalı assitt mağdurları için ‘‘eylem’’ kararı aldı! Avukat Ebubekir elmalı, Asist mağdurlarının sesini duyurak için eylem kararı aldı.
-
Assist Mağdurlarına Elmalı sahip çıktı Assist'te işten çıkarılması ve tazminatları ödenmeyen mağdurların sesini Avukat Ebubekir Elmalı duydu.
-
Ebubekir Elmalı’dan Aysima’ya anlamlı ziyaret Avukat Ebubekir Elmalı, Aysima’yı hastanede ziyaret ederek moral desteği verdi.
-
FETÖ elebaşı Fethullah Gülen öldü Gülen'in ölüm haberini yeğeni Ebuseleme Gülen ve FETÖ terör örgütüne yakın internet siteleri de doğruladı.
-
Erzurum uçmak istiyor! İmza kampanyası başlatıldı change.org’da ‘Sahipsiz Şehrin Sakinleri Uçak İstiyor!’ başlığı ile kampanya başlatıldı.
-
Vali Çiftçi; “Bereket sofrasına ortak olalım” Vali Çiftçi'ye sunum yapan Vakıflar Bölge Müdürü Murat Uslu, 7 ilde iftar verildiğini belirtti.
-
Dilenciler akın akın Erzurum'a geliyor! Dilenciler, Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte başka şehirlerden Erzurum’a akın ettiler.