Dokunmatik ekrana ’sprey sıkmayın’ uyarısı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 05.11.2020 19:46:00
TÜVTÜRK Erzurum Araç Muayene İstasyonu görevlileri, dokunmatiğe tedbir alarak...
Dokunmatik ekrana ’sprey sıkmayın’ uyarısı

Sinan AYDIN’ın haberi...
 
 
RADARHABER / ERZURUM 
Türkiye’de korona virüs ile mücadele kapsamında birçok tedbirler alınırken, beraberinde korona virüsün insan üzerinde psikolojik etkilileri de artrı. Psikyatri uzmanlarına göre; korona virüs insan üzerinde en çok 'sevdiklerimize zarar verme' korkusu oluşturdu. Hal böyle olunca, Erzurum’da da bir çok noktada hijyen hassasiyeti baş gösterdi. Uzmanlar vürüsün bulaşma ihtimalinin yüksek olduğu yerleri sıraladıkça, vatandaşlar da bu yerlerde kendince farkı korunma tedbirleri almaya başladı. 
 
 
ARTIK PARMAKLAR KULLANILMIYOR
 
 
Bankamatiklerde insanlar kartla işlem yapmak için tuşlara bezle yada elinde tuttuğu bir cisimle dokunarak işlem yapmaya başladı. Bir çok iş sırasında kullanılan parmakların yerini ise dirsekler ya da farklı uzuvlar aldı. Bazı vatandaşlar ise psikolojik etki nvdeiyle tutunduğu her yerden virüs kapabileceği endişesi taşımaya başladı. Hal böyle olunca, günlük yoğunluk yaşayan işletmelerin bazılarında ilginç uyarı yazıları göze çarpar oldu. Hergün yüzlerce vatandaşın yoğunluk oluşturduğu Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş. Erzurum Merkez İstasyonu olan TÜVTÜRK görevlileri, sıra fişi almak için kullanılan sıramatik cihazına ilginç bir uyarı yazısı asmak zorunda kaldı. 
 
 
 
 
’EKRANA SPREY SIKMAYIN’ UYARISI
 
 
Randevulu sistemle randevu alan araç sahipleri, TÜVTÜRK'e geldiklerinde sıra numarası alarak para yatırıp işlemlerini başlatıyorlar. Dokunmatik ekrandan sıra numarası alan vatandaşlar, korona virüs salgını nedeniyle sıramatik cihazının dokunmatiğine önce dezenfektan ya da kolonya spreyi sıkıp sonra ekrana dokunarak sıra numarası almaya başladı. Hal böyle olunca, elektronik cihaz zaman zaman su alarak arızalanmaya başladı. Ortaya çıkan ilginç durum sonrası TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonu görevlileri, sıramatik cihazının üzerine, " Ekrana sprey sıkmayınız" yazılı uyarı kağıttları yapıştırdı. Görenlerin ilginç karşıladığı uyarı, şimdilik işe yaramış görünüyor. Vatandaşların büyük bir bölümünün uyarı yazılarını okuduktan sonra ekrana dezenfektan ya da kolonya sıkmadan sıra numarası aldığı, ancak yine de uyarıya rağmen dokunmatik ekrana sprey sıkmaya devam edenlerinde olduğu öğrenildi.  
Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler