Eğilmez bu kez kadınlara anlattı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 19.05.2013 12:51:00
Türk Kadınlar Birliği Erzurum Şubesi 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında Ermeni meselesini anlatan panel düzenledi.
Eğilmez bu kez kadınlara anlattı

RADARHABER / ERZURUM

Türk Kadınlar Birliği (TKB) Erzurum Şubesi 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında Türkiye’nin dört bir yanından gelen 300 kadına, Yrd.Doç.Dr. Savaş Eğilmez’in öncülüğünde Ermeni meselesini anlatan panel düzenledi. 
Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezinde düzenlenen panele TKB Genel Başkanı Sema Kendirci, Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, TKB Erzurum Şube Başkanı Sevim Çebi ve çok sayıda davetli kadın katıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan TKB Erzurum Şube Başkanı Sevim Çebi, ”Türk Kadınlar Birliği Yönetim Kurulu olarak 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 300 üyemize Erzurum’un tarihi mekanlarını gezdirdik. Hepsi bir araya gelerek Türkiye’yi geziyorlar. Gönüllü Turizm elçiliği yapıyor. Bu tarihi gezi sırasından bize destek veren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
TKB Erzurum Şube Başkanı Sevim Çebi’nin konuşmasının ardından TKB Genel Başkanı Sema Kendirci konuşmasını gerçekleştirdi. Kendirci,” Türk Kadınlar Birliği cumhuriyetin ilanından hemen sonra Kurtuluş Savaş’ında bütün açlık ve yokluklar içinde kurulmuştu. 19 Mayıs, 23 Nisan gibi bayramların törenleri olamayacak diye sakın yılmayın. Bu bayramlar bizim başımızın tacıdır. Bazı engeller bile çıksa karşımıza kutlamamak için yılmayacağız. Ama biz her zaman Atatürk’ümüzün bize armağan ettiği bu bayramları kutlayacağız.” diye konuşmasını tamamladı.
Daha sonra Ermeni Meselesi konulu paneli anlatmak üzere Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez sunumunu gerçekleştirdi. Eğilmez, “ Türkiye siyasi, ekonomik, kültürel bir kuşatma ile karşı karşıyadır. Ermeni meselesi artık siyasi bir olaydır. Tarih ve Erzurum deyince ilk akla gelen Ermeni meselesidir. Ermeni meselesi Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasıyla fiilen ortadan kalkmış bir meseledir.” dedi.

YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler