Eğitim-Birsen'den YÖK'e tepki!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 12.09.2013 17:47:00
Eğitim-Birsen Erzurum Şubesi, YÖK'ün aldığı bazı değişiklik karalarına tepki gösterdi.
Eğitim-Birsen'den YÖK'e tepki!

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum 1 Nolu Şube Başkanı Erkan Ciyavul, YÖK Genel Kurulunun ilahiyat ve İslami ilimler fakültelerinin ders programlarını değiştirme kararı alarak felsefe tarihi ve İslam ahlakı dersleri tamamen kaldırıp, ders kredilerinin büyük bir bölümünü temel İslam bilimleri bölümüne ayırıp İslam tarihi, İslam sanatları, felsefe ve din bilimleri bölümüne kısıtlı miktarda kredi ayırmasının tepkiyle karşılandığını söyledi. 
Her şeyden önce merkeziyetçi anlayışla yapılmak istenen bu değişikliğin ilahiyatların sorunlarının çözümü olmayacağını dile getiren Erzurum 1Nolu Şube Başkanı Erkan Ciyavul, “İlahiyatların sorunları geçmişte de vardı, günümüzde de devam etmektedir. Yüksek öğretimde sorunlar sadece ilahiyatlarla sınırlı olmayıp diğer bilim dallarında da mevcut olup sorunları daha derinlikli incelemek çözüm getirecektir. İlahiyatlar üzerinden yaşanan tartışma gerçek soruna dikkatleri çekmiştir. Bizce sorun her zaman olduğu gibi vesayetçi anlayışın varlığı ve kurumlar üzerindeki baskısıdır” diye konuştu.
 
"HER TÜRLÜ ÇALIŞMANIN YANINDA OLDUK AMA..."
Ülkemizde demokratikleşme doğrultusunda atılan önemli adımlara Eğitim Bir Sen olarak daima destek olduklarını dile getiren Erzurum 1 Nolu Şube Başkanı Erkan Ciyavul, daha sonra şunları kaydetti; “Her türlü açılım ve çözüm sürecine, darbecilere karşı verilen mücadelenin yanında olduk ve bundan sonra da olacağız. Oysa yüksek öğretim sistemimizin vesayetçi zihniyetten arındırılması ve YÖK’ün sadece koordinasyon kurulu olmasını daima vurguladık. YÖK askeri vesayetin yoğun olduğu her dönemde İmam Hatip Liseleri ve İlahiyat Fakülteleri üzerinde yerli yersiz müdahalelerde bulunmuş, aynı tür dayatmaların farklı tarzda özgürlüklerin öne çıktığı bu dönemde gündeme gelmesi yüksek öğretimde de vesayetin devam ettiğini göstermektedir. Yaşanan bu sorun hastalıklı yapının devam ettiğini bir kez daha gözler önüne sermiştir. YÖK'ün bu yaklaşımına uymayarak önceki müfredatı uygulama kararı alan üniversiteler ve İlahiyat Fakülte yönetimlerini göstermiş oldukları bilim dünyasına yakışan tutumlarından dolayı destekliyor ve tebrik ediyoruz. Aynı kararı ilimiz Erzurum Atatürk Üniversitesi ve İlahiyat Fakültesi yönetimden de beklemekle birlikte her türlü desteyi vermeye hazırız.Ülkemizde İlahiyatın yapısı yeni yeni oturmaya başladığı, İslam dünyası ile entegrasyona geçildiği bir dönemde bu gelişmeler özgür düşünmesi gereken akademisyenlerimizin beyinlerine adeta pranga vurarak süreci baltalamıştır. İlahiyat müfredatında istismara ve yetki aşımına varan, YÖK’ün üniversiteler üzerindeki tasarruf hakkının ivedilikle kaldırılması ve yeni bir YÖK yasasının artık meclis gündemine bir an önce getirilmesi AK Parti Hükümetinin vaadi ve borcudur.YÖK Genel Kurulu'nun çağdaş ve çoğulcu bir toplumun gereklerine ve akademik etiğe uymasını, İlahiyat müfredatı ile ilgili aldığı kararı tekrar gözden geçirmesini ve müdahaleci tutumundan vazgeçmesini temenni ediyoruz.”(İHA)
Etiketler : Erzurum.YÖK, sendika, eğitim,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler