Ehliyet almak çok zorlaştı!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 30.05.2013 12:53:00
Ehliyet sınavlarında yeni düzenlemeye gidildi. Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı.
Ehliyet almak çok zorlaştı!

RADARHABER / ERZURUM

Ehliyet sınavlarında yeni düzenlemeye gidildi. Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Düzenlemeyle "her türlü şartta araç kullanabilen kişi" ehliyet alacak.  Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ehliyetle ilgili yeni düzenlemeye gitti. Buna göre artık direksiyon sınavlarının sürelerinin uzadı, puanlama sisteminin kaldırıldı ve hata yapanın sınavının bitirileceği yeni düzenlemede teorik derslerin süreleri de azaltıldı. Düzenleme ile "her türlü şartta araç kullanabilen kişi" sürücü belgesi alacak. Yeni Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

DİREKSİYON SINAVI ZORLAŞTI 

Yeni yönetmeliğin en önemli özelliği, direksiyon sınavının çok zorlaşması. Yetkililer,  "Bugüne kadar bizi rahatsız eden bir durum vardı. Maalesef sürücü belgesi alanların bir kısmı trafiğe çıkamıyordu. Bundan sonra artık böyle bir şey olmayacak. Her türlü şartta araba kullanabilen kişi sürücü belgesi alacak. sınav süresini de uzatıyoruz 15 dakikadan 30 dakikaya çıkardık" dedi. Uygulama sınavında iki araç arasına park edebilecek, yokuşta arabayı durdurup kaldırabilecek, zor şartlarda araba kullanabilecek kişiler sürücü belgesi alacak. İller tarafından belirlenen sınav alanları daha büyük mekanlar olacak, çok kısa mesafelerde sınav yapılmayacak.

TEORİK DERS 30 SAATE İNDİ 

Direksiyonla ilgili mutlaka gece eğitimlerimleri olacak ancak, gece sınav yapılmayacak. Teorik ders saatleri azaltıldı. B sınıfı ehliyet için 63 saat olan teorik ders süresi 30 saate indirildi. Eğitimlere kaza tutanağının nasıl tutulacağı ve trafik psikolojisi gibi konular eklendi. Haziran ayı sonuna kadar 10 büyük ilde, yıl sonuna kadar da bütün illerde elektronik sınava geçilmesi planlanıyor. Sürücü belgesi alma süresi de kısaldı. Eski yönetmelikte 3-3,5 ayda sürücü belgesi alınırken yeni yönetmeliğe göre bir Ayda sürücü belgesi alınabilecek. 

Etiketler : Erzurum, ehliyet, gazete,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler