En güzel Kadir Gecesi kutlama mesajları

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 01.07.2016 03:16:00
Kadir Gecesi için en güzel kutlama mesajlarını sizler için derledik.
En güzel Kadir Gecesi kutlama mesajları

RADARHABER / ERZURUM
 
Mübarek Ramazan ayının son günlerine yaklaşırken 1 Temmuz Cuma gününe, yani bugüne  denk gelen Kadir Gecesi için en güzel kutlama mesajlarını sizler için derledik. Kadir Gecesi mesajlarından sizde bir tanesini sevdiklerinize göndererek onu mutlu edebilirsiniz. 
 
 
Bu gece bin aydan hayırlı sayılan Kadir Gecesi. Peki Kadir Gecesi namazı kaç rekat olarak ve saat kaçta nasıl kılınır, nasıl niyet edilir okunacak dualar hangileridir. Önce Kadir Gecesi nedir ve bu gecenin önemi hakkında bilgi vererek başlayalım. Ardından da Kadir Gecesi Kadir Suresi ile kılınan Hacet namazı ve Türkçe dualar hakkında bilgiler aktaralım. 
 
KADİR GECESİ VE ÖNEMİ
 
Kadir Gecesi ve önemi bu gecede Kur'anı Kerim'in indirilmeye başlanmış olmasından ileri gelir. Bin geceden hayırlı olarak nitelenen Kadir Gecesi'nde kılınan namazı ve edilen dualara büyük sevap vardır. Kadir Suresi 'nde Kadir Gecesi'nin ne kadar önemli olduğu "Kadir gecesi nedir, bilir misin sen? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Meleklerle Ruh o gece Rabblerinin izniyle her iş için iner de iner." denilerek aktarılmıştı. 
 
KADİR GECESİ NAMAZI KAÇ REKAT?
 
Bin aydan hayırlı görülen Kadir Gecesi 'nde edilen ibadetler ve kılınan namaza sayısız sevap yazılır. Peki Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır ve kaç rekattır? Kadir Gecesi kılınan hacet namazı 4 rekattır ve Kadir Suresi ile birlikte kılınır. 
 
1. Rekatta: Fatiha ile 3 Kadir suresi.
 
2. Rekatta: Fatiha ile 3 İhlas suresi
 
3. Rekatta: Fatiha ile 3 Kadir suresi
 
4. Rekatta: Fatiha ile 3 İhlas suresi
 
KADİR NAMAZI KILINIŞI
 
Kadir namazının kılınışı da şöyledir;
İki rekatta bir Tahiyata oturulur. Selamdan sonra 11 defa "Allah-u Ekber , Alah-u Ekber, Lailahe illlahu valahu ekber Allah-u Ekber velillahi hamd" denir.
 
Bundan sonra 100 defa İşrah suresi 100 defa Kadir suresi okunur.
Mümkünse kandil gecesi bir de Tesbih Namazı kılmalıdır.
 
1 TEMMUZ CUMA KADİR GECESİ KUTLAMA MESAJLARI
 
-Kuran-ı Kerim'de Kadir Gecesi için Leyletül kadri hayrun min elfi şehrin yani Kadir Gecesi bin aydan hayırlı bir gecedir diye buyuruluyor Bu nedenle bu geceyi ihya edelim Kadir geceniz hayırlı olsun
 
-Bu gece kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla'ya sunacağı ve O'nun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde gecesidir Kadir geceniz hayırlı olsun
 
 
-Borçlarımızdan, ceza ve günahlarımızdan kurtulmak için bu gece dua edelim Allah affeden ve bağışlayandır, unutmayalım Eller semaya kalkıp, yürekler bir atınca bu gece, gözler sevinç yaşlarıyla dolacak Kadir Geceniz mübarek, dualarınız kabul olsun…
 
Kandilinizi tebrik eder, tüm insanlığa hayırlar getirmesini dilerim

-Kadir Gecesi dileklerimizi, isteklerimizi Allaha arz etmek için de değerli bir fırsattır. Kadir Gecesi, Allahın rahmet ve bağışlanmasının sağanak halinde yeryüzüne indiği, dileyen her müminin armağanlara garkettiği bir gecedir. Hepimize hayırlı olsun..

-Bugün ellerinizi her zamankinden daha çok açın. Avucunuza melekler gül koysun, yüreğiniz coşsun. Kadir geceniz hayırlara vesile olsun.

-Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinde, kainatın yaratıcısı ve alemlerin Rabbi bağışlayıcı ve acıyıcı yüce Allah tüm dualarınızı kabul etsin.
 
 
-"Kim erdemine inanarak ve sevabını umarak Kadir Gecesini ihya ederse Allah onun bütün geçmiş günahlarını bağışlar" HADİS
Kulun Rabbine yakın olduğu gecelerin en önemlisi? Kendisine dua edenleri geri çevirmeyen, günahları bağışlayan, her şeyi bilen, gören ve duyan Yüce Allah tüm dualarımızı kabul etsin.

-Gün vardir, bin yildan uzun gelir bize, bir yil vardir bir günden kisa gelir bize Bire bin yazilan bu gecede dua edelim Rabbimiz"e Hayirli kandiller!

-Bugün ellerinizi her zamankinden daha çok açın Avucunuza melekler gül koysun, yüreğiniz coşsun Kadir geceniz hayırlara vesile olsun.

-Sofranız afiyetli, paranız bereketli, kararlarınız isabetli, yuvanız muhabbetli, kalbiniz merhametli, bedeniniz sıhhatli, yüzünüz mutlu, kandiliniz kutlu olsun.
 
 
-Rüzgarın kemanını çaldığı ve yağmur damlalarının percerene vurduğu bir gecede yatağına uzanıp, keşke dediğin tüm güzelliklerin sizin olsun.

-Mübarek Kadir Gecenizi kutlar, her şeyin gönlünüzden geçtiği gibi olmasını temenni ederim. Kandiliniz mübarek olsun.Semanın kapılarının açılıp rahmetin sağanak, sağanak yağdığı bu günde duşen damlaların sizi ailece sırıl sıklam etmesi dileğiyle.Kandiliniz Kutlu olsun.

-Geçmişin bugünle, ışığın gölgeyle umudun gerçekle, ışığın gölgeyle, üzüntünün neşeyle, öfkenin sevgiyle barıştığı nice kandillere.
 
Allah'ın aşkıyla yan bu gece, Mevlana gibi dön bu gece, secdeye varıp huzura erince, şu fakiride an bu gece. kandiliniz kutlu olsun.
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler