Ermenilerin katlettiği belediye heyeti anıldı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 24.04.2015 16:00:00
Katledilen belediye heyeti, Yakutiye Belediyesi tarafından yapılan törenle anıldı.
Ermenilerin katlettiği belediye heyeti anıldı

RADARHABER / ERZURUM

Erzurum’da 10 Mart 1918 tarihinde Ermeniler tarafından kurşuna dizilerek katledilen belediye heyeti, Yakutiye Belediyesi tarafından yapılan törenle anıldı. 10 Mart 1918 tarihinde tuzağa düşürülerek Ermeniler tarafından belediye binası önünde kurşuna dizilen belediye başkanı ve meclis üyeleri, isimlerinin yazdığı temsili bir anıt önünde karanfillerle anıldı. Yakutiye Belediyesi tarafından kent meydanında düzenlenen törene; Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Yavuz Aslan ile Atatürk Üniversitesi Türk-Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Erol Kürkçüoğlu katıldı.Törende Ermeniler tarafından kurşuna dizilerek katledilen Belediye Başkanı Hakkı Paşa, Başkatip Ahmet, belediye meclis üyeleri Hacı Kazım, Hoca Ahmet, Tevfik Bey, Hafız Davut, Haşmet Bey, Komiser Ali, Narman Mahallesi İmamı Ziya, Kabe Mescidi İmamı Mehmet, Molla Ağazade Tevfik, Hoca İbrahim Efendi ve Cemiyet-i Hayriye temsilcileri Seyitof ile Abdulmabud anısına yapılan anıtın önüne karanfil bırakıldı. Daha sonra yoğun kar yağışı altında Lala Paşa Camii Müezzin Kayyımı Mehmet Aşan tarafından Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, 10 Mart 1918’de Ermeniler tarafından katledilen belediye heyetinin isimlerini tablo haline getirdiklerini belirtti. Korkut, “Yakutiye İlçe Belediyesi olarak bir farkındalık oluşturmaya gayret ediyoruz. Şehir hafızasında çok fazla yer almayan bir konu var. Belediye başkanlığı ve meclis üyeliği yapmış kişiler Ruslara giderek Ermenilerin silahlandırılmasına karşı ‘ya bu silahları bunlardan alın veya bizleri de silahlandırın ki biz de bunlara karşı koyalım’ demiş. Çünkü ciddi manada bunları tahrip etmişler. Vatandaşlarımızın büyük bir bölümünü de katletmişlerdir. Bugün on binlerce şehidimiz var Ermeniler tarafından katledilen işte belediye başkanlığı ve meclis üyeliği yapmış kişiler de katledilmiş. Onların anısına bugün şehir merkezinde böyle bir anıt yaparak karanfil bıraktık” diye konuştu.

"ERZURUM VE ÇEVRESİNDE TOPLU KATLİAMLAR GERÇEKLEŞTİRİLDİ"
Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yavuz Aslan ise, "Erzurum ve çevresinde toplu katliamlar gerçekleştirildi. O gün şehrin idaresini gerçekleştiren belediye başkanları ve meclis üyelerine de katliam yapıldı. Tespit edebildiklerimizin isimlerini böyle bir pano şekline getirerek onların isimlerini yad ediyoruz" şeklinde konuştu.

"ERMENİLER DÜNYAYI ALDATIYOR"
Atatürk Üniversitesi Türk-Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Erol Kürkçüoğlu da, Ermenilerin dünyayı aldattığını söyledi. Kürkçüoğlu, "Bundan 100 yıl önce Ermeniler dünyayı aldatarak kendi cinayetlerini örtmek amacıyla 24 Nisan 1915 gününü bir soykırım olarak dünyaya ilan ettiler. Dünya bu noktada aldatılıyor. Başta Papa olmak üzere Avrupa Parlamentosu ve sözde Ermeni soykırımını kabul eden parlamentolar Ermeniler tarafından kandırılmaktadır" dedi.

Etiketler : Erzurum, Yakutiye, heyet, ermeni,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler