Erzurum'da camilere 'tabure' bildirisi!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 08.09.2013 00:25:00
Son günlerde camilere tabureyle gidenlerin sayısı artınca bildiri yayınlandı.
Erzurum'da camilere 'tabure' bildirisi!

RADARHABER / ERZURUM 
 
Diyanet İşleri Başkanlığı, son günlerde camilere tabureyle gidenlerin sayısı artınca devreye girdi.İslam alimlerince uygun bulunmayan tabureyle namaz kılma devri camilerde sona eriyor. Bu kapsamda Erzurum'da da camilere gönderilen bildiride, cami içerisinde nasıl oturulacağı, hasta ve yaşlı vatandaşların namazlarını nasıl kılacağı anlatıldı. 
 
AYAKTA KILAMAYANLAR İÇİN 'OTURARAK KILIN' UYARISI
Diyanet İşleri Başkanlığı, son günlerde camilere tabureyle gidenlerin sayısı artınca devreye girdi. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu cami cemaatlerini bu konuda bilinçlendirmek için, tabure konusunda görsellerin de bulunduğu bir açıklama yayınladı. Bildiride camide nasıl oturulması gerektiği anlatılırken, hasta vatandaşların namazlarını nasıl kılacağı ve görsellerle vatandaşlara sunuldu. 
 
TABURE BİLDİRİSİ ASILDI
Bu nedenle Erzurumda da bazı camilere  Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan tabure bildirisi asıldı. Cami cemaatinden tabure ya da sandalyeyle gelmemeleri isteniyor.  Camiye gelirken taburesini de yanında getiren yaşlı vatandaşlar uyarılıyor. Mehmet Dağ isimli vatandaş, “Bu durum hiç İslam’a uygun değil. Camiye girersin, oturursun, güzelce namazını eda edersin. İslam’ın adabına gönül vermiyoruz. Gönül versek bunlar yaşanmaz. Camilerde bölme olmaz” dedi.

 

Etiketler : Erzurum, cami, Diyanet, tabure,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler