Erzurum o gece vatan için 3 Polisini şehit verdi

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 16.07.2019 09:00:00
15 Temmuz darbe girişimi gecesi, 3 Erzurumlu Polis memuru da şehit oldu.
Erzurum o gece vatan için 3 Polisini şehit verdi

 

Sinan AYDIN'ın haberi...

 

RADARHABER / ERZURUM 

15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yılını geride bırakırken, demokrasi şehitleri arasında adını yazdıran 3 Erzurumlu Polis memuru da rahmetle anıldı. 15 Temmuz 2016 gecesinde büyük Türk milleti FETÖ terör örgütünün eli kanlı teröristlerine karşı eşine daha önce dünyada rastlanmamış bir direniş gösterdi. O gece yüzlerce vatandaşımız, vatanı, bayrağı ve demokrasisi için şehitlik mertebesine yükseldi. Toplam 249 şehit arasında, Ankara’da şehit olan 3 Erzurumlu Polis memuru da bir kez daha rahmet ve minnetle anılıyor. Her birinin ayrı hikayesi, aynı acı sonla biten kahramanlıkları var.

 

YAKUP SÜRÜCÜ İZİNLİ OLMASINA RAĞMEN GÖREVE KOŞTU

 

Erzurumlu şehitlerden Yakup Sürücü, 15 Temmuz günü izinli olmasına rağmen darbe girişimini öğrenince, "Vatan meselesi gitmem lazım" diyerek görevli olduğu Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’na gitti. Yakup Sürücü, darbecilerin bombalı saldırısı sonucu şehit düştü. İzinli olmasına rağmen “Vatan meselesi gitmem lazım” diyerek göreve gitmiş olan Yakup Sürücü Gölbaşı Özel Harekât binasına atılan ikinci bomba ile şehit oldu. Bombanın etkisi ile vücudu tanınmaz hale gelen Yakup Sürücü’yü amcası Sinan Sürücü dişlerinden teşhis etti. Bu acıyı kaldıramayan ve inanmak istemeyen ailesi DNA testi yaptırarak emin oldu. 29 yaşında şehit olan Yakup Sürücü aynı zamanda hafızdı. 6 yılık polis memuru olan Yakup Sürücü'nün cenazesi, Pasinler ilçesine bağlı Taşkaynak köyünde defnedildi. Şehidin ismi, memleketi Erzurum’da bir Anadolu lisesine verildi.

 

MURAT ELLİK 2 AY SONRA NİŞANLANACAKTI

 

Bir diğer şehit Erzurumlu Polis memuru ise Murat Ellik’ti. Evlilik hazırlığı içindeki Özel Harekat Polisi Murat Ellik, 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde Özel Harekât Daire Başkanlığı’nda darbeciler tarafından şehit edildi. Ellik, Sur’da teröristlerle mücadele ederken yaralanmış, birçok zor görevden başarıyla çıkmıştı. Kendisi gibi polis memuru bir babanın oğlu olan Murat Ellik, darbe girişimi nedeniyle acil göreve çağrılmış, vakit kaybetmeden göreve gitmiş, olay gecesi bombalı saldırı neticesinde yaralanmış, kaldırıldığı hastanede şehit olmuştu. Şehit Murat Ellik, memleketi Erzurum’a defnedildi. Güneydoğu’da yapılan tüm operasyonlara da katılmış olan Murat Ellik'in 2 ay sonra evlilik hayalleri kurduğu kız arkadaşıyla nişan yapmayı planladığı belirlendi.  Şehidin ismi, memleketi Erzurum’da bir ilkokula verildi.

 

FIRAT BULUT 1 HAFTA ÖNCE ANNESİ’NE UYARIDA BULUNMUŞTU

 

Fırat Bulut ise, 15 Temmuz hain darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığı’na saldıran FETÖ’cülere 281 mermi sıkarak 2,5 saat boyunca darbecilerle mücadele etmişti. Şehit Fırat Bulut, darbe girişiminden bir hafta önce annesine, “şehit olursam ellerini dizine vurma” diyerek uyarıda bulunmuştu. 281 mermi ile 2,5 saat çatıştı

Genelkurmay Başkanlığı’nda görevli polis memuru Fırat Bulut, 15 Temmuz gecesi görevinin başındaydı. Genelkurmay’a girmeye çalışan FETÖ’cü hainlere karşı yoğun bir mücadele göstererek 281 mermi kullandı. Çatışmada kendisine geri çekilmesini söyleyen arkadaşlarına, “Ben vatanım için canımı veririm, bir şerefsize meydanı bırakmam” diyerek saatler boyunca bedenini hainlere siper etti.

Babası ile en son saat 23.30’ta konuşan Şehit Bulut, ailesinden helallik istedi. Ardından aklına gelen herkesi arayıp helalleşti. Genelkurmay Başkanlığı önünde zırhlı personel taşıma aracından gelen kurşunla ağır yaralandı. Kaldırıldığı hastanede gece 02:00 sularında şehit düştü. 30 yaşındaki Polis Memuru Fırat Bulut’un 17 Temmuz tarihinde kılınan cenaze namazına, dönemin Başbakanı Binali Yıldırım, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli ile çok sayıda bakan ve bürokratın yanı sıra, Bulut’un 5 yaşındaki kızı Büşra, babası Şinasi, annesi Rahime, eşi Gamze de katıldı. Şehit Fırat Bulut, Karşıyaka Mezarlığı’na defnedildi. Vatanını çok seven Fırat Bulut, darbe girişiminden bir hafta önce annesine, “Şehit olursam ellerini dizine vurma, ben vatanım için şehit olmaya hazırım, ülkenin durumu iyi değil” demişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı çok sevdiği bilinen polis memuru, 3 senedir Ankara’da görev yapıyordu. Fırat Bulut, 8 yıllık evli ve 1 çocuk babasıydı. Şehidin ismi, Ankara Keçiören’de bir ilkokula verildi.     

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler