Erzurum oto sanayide virüse bakım yapıyorlar!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 16.08.2020 13:29:00
Araçlarını tamir için Erzurum oto sanayiye götüren vatandaşlar, ustaların ve...
Erzurum oto sanayide virüse bakım yapıyorlar!

Sinan AYDIN'ın haberi...
 
 
RADARHABER / ERZURUM 
Erzurum'da bulunan oto sanayide işyeri bulunan esnafların neredeyse hiç birinin maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaması tepki çekiyor. Araçlarını tamir için oto sanayiye götüren vatandaşlar, ustalar ile yanlarında çalışan kalfa ve çırakların korona virüs tedbirlerine uymamasının salgının Erzurumda artmasında en büyük etkenlerden biri olduğunu savunuyorlar. Erzurum oto sanayide hiçbir denetim yapılmaması da, kurallara uyulmamasında etken olarak görülüyor. 
 
 
ERZURUM'DA ESKİSİ GİBİ DENETİM YOK 
 
 
Korona virüs vaka sayısının son dönemde arttığı illerden biri olan Erzurum'da, yetkililerin denetimleri gevşetmesi tepki çekiyor. Pazar yerklerinde artık Polis görev almıyor, maske takmanın zorunlu olduğu ve takmayanlara para cezasının uygulandığı Erzurum'da, maske denetimi yapılmaması da kuralların gevşemesinde neden olarak görülüyor. İlde denetimsizlik nedeniyle kuralların hiçe sayıldığı bir başka yer ise oto sanayi. Oto sanayide çalışan ustaların neredeyse tamamı, maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına  uymuyor. 
 
 
''OTO SANAYİDE VİRÜSE BAKIM YAPIYORLAR''
 
 
Tamir gerektiren araçlarını sanayiyie götüren vatandaşilar, ustalara neden maske takmadıklarını sorduklarında ise, '' Biz sürekli çalışan insanlarız. Bize virüs bulaşmaz''  şeklinde duyanları şok eden bir cevapla karşılaşıyorlar. Sanayide ustaların yanı sıra kalfalar ve çıraklar da korona virüs tedbirlerine hiç uymuyor. Erzurumlular, oto sanayide ortaya çıkan ve  ''oto sanayide virüse bakım yapıyorlar'' yorumunun yapılmasına neden olan görüntüler sonrası Erzurum Valisi Okay Memiş'e çağruıda bulunarak, kimsenin bir başkasının hayatını tehlikeye atma hakkı bulunmadığını hatırlatıp, oto sanayisinde denetimler yapılmasını ve kurallara uymayan esnaflara en ağır cezaların verilmesini talep ediyorlar. 
Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler