Erzurum'da Akillere bayrak öptürdüler

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 31.05.2013 14:51:00
Akil Adamların kahvehane toplantısında bir vatandaş cebinden çıkardığı bayrağı Akil adamlara öptürdü.
Erzurum'da Akillere bayrak öptürdüler

Sinan AYDIN - Soner İSTANBULLU'nun haberi...

RADARHABER / ERZURUM
Akil Adamlar Doğu Anadolu gurubu Erzurum'u ziyaret ederek süreçle alakalı vatandaşların görüş ve düşüncelerini aldı. Akil Adamların kahvehane toplantısında bir vatandaş 'tek vatan tek millet tek bayrak" diyerek cebinden çıkardığı bayrağı Akil insanlara uzatti ve öpüp başlarına koymalarını istedi. Özel bir şirkette çalışan Cemil Aydın'ın isteğini geri çevirmeyen Akil adamlar gurubundan  Abdurrahman Kurt ve Mahmut Arslan Bayrağı alarak öpüp başlarına koydu. Mahmut Arslan "Ben bu bayrağı başımın üzerinde taşırım" diyerek öpüp başına koyduğu bayrağı katlayıp toplantı boyunca elinden bırakmadı.Can Paker Başkanlığında Erzurum'u ziyaret eden Akil Adamlar Doğu Anadolu Gurubu Cuma Namazını Solakzade camiinde kıldı. cuma namazının ardından cami bahçesinde ki bir kahvehaneye geçerek vatandaşlarla bir araya gelen Akil Adamlar vatandaşların çözüm süreci ile alakalı düşüncelereni aldı. Akil Adamlar oturdukları masa etrafında toplanan insanların süreçle alakalı ileştiri ve önerilerini alırken bir kısım vatandaş tarafıondan da tepki ile karşılandılar. Kendisinin 18 askerlik yaptığını ve bu vatan uğruna dökülen şehit kanlarının hesabının sorulup sorulmayacağını Akil Adamlara soran bir vatandaş cebindeki bayrağı Akil Adamlara Uzatarak öpmelerini istedi. Cemil Aydın "Tek Vatan Tek Başrak Tek Millet" sözünü burada bağırarak söylüyorum gittiğiniz diğer yerlerde hep Türk Başrağına kaürşı bir tutum sergilendiğini iddia eden vatandaş elinde ki başrağı Akil Adamlara uzattı. bayrağı alan Akil Adaklardan Abdurrahman kurt "Bu bayrağı kimse zorla öptüremez ben kendi isteğim ve arzumla öpüp başıma koyuyorum bu bayrak hepimizin bayrağı" diyerek bayrağı alıp öptü ve başına koydu. Ardından Abdurrahman Kurtun Elinde tuttuğu başrağı İsteyen Mahmut Arslan'da bayrağı öperek başına koydu. Arslan "Bu vatan bu bayrak hepimizin neden öpmeyelim bizim amacımız vatandaşların çözüm süreci ile fikir ve düşüncelerini almak. başka bir amacımız yok bizde en az sizin kadar vatanımızı seviyoruz" dedi. Vatandaşlar ve Akil Adamlar arasında bir süre gerginlik yaşanırken bayrağı Öpmeleri için Akil Adamlara veren Cemil Aydın diğer vatandaşların alkışları ile masadan uzaklaşmasının ardından tartışma sonlardırıldı. 
 
AKİL İNSANLARI PROTESTO EDEN MHP'LİLERE BİBER GAZI
Akil insanları protesto etmek isteyen MHPliler’e biber gazıyla müdahale edilmesi ortalığı karıştırdı. MHP İl Başkanı Kaya, “Bir daha bize gaz sıkılırsa burayı kan gölüne çeviririm” diyerek polise meydan okudu. Polis, gaz sıkılmasından dolayı özür diledi, akil insanların toplantı yaptığı Müceldili Konağı önünde MHPlilerin basın açıklaması yapmasına izin verdi. Akil İnsanlar Doğu Anadolu Heyeti’nin Erzurum’daki çalışmalarını protesto etmek için Cuma namazı sonrasında bir araya gelen MHP’lilere, heyetin toplantı yaptığı Müceldili Konağı’na doğru yürüyüşe geçti. Müceldili Konağı önünde basın açıklaması yapmak isteyen kalabalığa, konağa 50 metre mesafede biber gazıyla müdahale edildi. Biber gazı sıkılmasına öfkelenen MHP İl Başkanı Zekai Kaya, polise “bir daha gaz sıkılırsa burayı kan gölüne çevirim” diye tepki gösterdi. Çıkan olaylarda bir polis memuru yaralandı. 
 
"BİR DAHA BİBER GAZI SIKILIRSA BURAYI KAN GÖLÜNE ÇEVİRİRİZ"
Yaklaşık 300 kişi, polisin yoğun güvenlik tedbirleri arasında Pelit Meydanı’ndan Cumhuriyet Caddesi’ne doğru yürüyüşe geçti. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüşe geçen ve “Akillerin aklını Türk milleti alacak”, “Kürt-Türk kardeştir, akiller kardeştir”, “Erzurum akillere mezar olacak” sloganları atan kalabalık, daha sonra heyetin toplantılar yaptığı Müceldili Konağı’na yöneldi. Konak önünde basın açıklaması yapıp, dağılacaklarını söyleyen MHPliler ile polis arasında arbede çıktı. Çevik kuvvet polisinin biber gazı sıkması ve gazın ilk olarak İl Başkanı Zekai Kaya’ya isabet etmesi üzerine olaylar bir anda büyüdü. Öfkeden deliye dönen kalabalık, “vur de vuralım, öl de ölelim” sloganları atarak, Müceldili Konağı’na girmeye çalıştı. Polisle tartışan İl Başkanı Kaya ise “Bir daha biber gazı sıkılırsa burayı kan gölüne çeviririz. 50 bin kişiyle gelir, bir Allah’ın kulunun ağzını açmasına müsaade etmeyiz. Akil falan dinlemez, gereğini yaparız” diye bağırdı. Biber gazı sıkılması nedeniyle MHP İl Başkanı Kaya’dan şube müdürlerinin özür dilemesi üzerine tırmanan gerilim, yeniden normale dönerken, kalabalığa da Müceldili Konağı önünde basın açıklaması yapması için izin verildi.
 
KAYA "BİZE GAZ SIKAN POLİSE DE HAKKIMIZI HELAL EDİYORUZ"
Kendilerine biber gazı sıkan polise yine de haklarını helal ettiklerini söyleyerek sözlerine başlayan Kaya, şunları söyledi:Üç bin yıldan daha fazla bir dönemde, devlet kurma geleneğini asırları aşarak bizlere taşıyan aziz ecdadımızın, gök kubbeden bizleri hayretle ve ibretle izlediği bir dönemden geçmekteyiz. Savaşların katliamlara dönüştüğü yıllarda, savaşa onur katan millet Türk’tü. Hastaların diri diri yakıldığı asırlarda, hastaları müzikle tedavi edecek kadar insani ve vicdani olanda Türk’tü. Dünyada, dostuna güven veren, düşmanına merhamet eden Türk’ten başka kim var?Peygamberin duasını bizden başka alan millet var mı? İnsanlık tarihine; bilimin her dalında, güzel sanatlarda en fazla hizmetkâr kimin var?
Aklı ve ruhuyla tüm dünyaya yön vermiş, imparatorluklar kurmuş bu aziz milletimize aklı evvel insanlarla akıl vermeye çalışıyorlar. Hayatı boyunca fırından bir ekmek almamış, hala ekmek kaç lira bilmeyen insanlar, pazarda ne satılır haberi olmayan insanlar, ömründe bir defa işçi eli sıkmayan insanlar, terli bir yüzü öpmemiş insanlar, içimize girerek, önümüze dikilerek, pişkin, pişkin gülerek bizlere akıl verecekler.
 
Etiketler : erzurum, akil, adam, öpücük,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler