Erzurum'da Büyük Tehlike! 4 Günde 3 Ceset

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 24.06.2015 10:46:00
Erzurum’da balık adamlar son dört gün içerisinde sudan üç ceset çıkardılar.
Erzurum'da Büyük Tehlike! 4 Günde 3 Ceset

RADARHABER / ERZURUM
Havaların iyice ısınmasıyla birlikte dere, çay, nehir gibi akarsulara serinlemek için giren daha sonra boğulan vakalarda artış yaşanırken Erzurum’da balık adamlar son dört gün içerisinde sudan üç ceset çıkardılar. Erzurum Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü'nde görevli 5'i dalgıç balık adam 10 kişilik ekip, son dört gün içerisinde dere ve nehirde can veren 3 kişinin cesedini sudan çıkardı. Balık adamlar ilk olarak 4 gün önce Erzurum’un Aziziye ilçesi Özbek Mahallesinde serinlemek için dereye giren ve bir süre sonra ayakları batağa saplanarak boğulan 12 yaşındaki çocuk Bahattin İlet’in cesedini yaklaşık 1 saat süren bir çalışmanın ardından sudan çıkardı.
İkinci vaka ise Erzurum’un Şenkaya ilçesinde, serinlemek için girdiği Leğsor deresinde boğulan 14 yaşındaki çocuğun cesedi, AFAD ekipleri tarafından 1 gün sonra bulunarak sudan çıkarıldı. Edinilen bilgiye göre, Şenkaya ilçesine bağlı İkizpınar Mahallesi’nde oturan 14 yaşındaki Bahtiyar Konak, geçtiğimiz Pazar günü saat 15.30 sıralarında arkadaşlarıyla birlikte Leğsor deresine girdi. Konak, bir süre sonra suda kayboldu. Arkadaşları Bahtiyar Konak’ın boğulduğunu fark ederek durumu jandarmaya bildirdi. Bunun üzerine Konak’ın bulunması için çalışma başlatıldı. Erzurum AFAD Arama ve Kurtarma Birliği Sualtı ve Suüstü Arama Kurtarma ekibi yaptıkları çalışmalar neticesinde öncekigün akşam saatlerinde çocuğun cesedine ulaştılar. Dalgıçlar tarafından sudan çıkarılan ceset, yakınlarına teslim edildi.Üçüncü vaka ise Erzurum’un Karayazı ilçesinde attan düşerek Aras Nehri'nde kaybolan kişinin cesedi 17 gün sonra bulunarak sudan çıkarıldı.
Alemdağ Mahallesi'nde dedesinden aldığı atla nehirden geçtiği sırada düşerek akıntıda kaybolan Niyazi Taşkesen'in (22) bulunması için Erzurum Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü'nde görevli 5'i dalgıç 10 kişilik ekip, nehirde arama yaptı. Yaklaşık iki hafta süren su altı ve kıyı aramalarının ardından ceset dün 4 kilometre uzaklıkta bulunarak sudan çıkarıldı. Niyazi Taşkesen'in cenazesi, otopsinin ardından Alemdağ Mahallesi'nde toprağa verildi.
Etiketler : Erzurum, balık, boğulma, ceset,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler