Erzurum'da Cumhuriyet coşkusu

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 29.10.2018 14:00:00
29 Ekim Cumhuriyet bayramının yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Erzurum'da da coşku ile kutlandı
Erzurum'da Cumhuriyet coşkusu

RADARHABER / ERZURUM

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, doğum gününü kutluyor. Bu kapsamda  Erzurum'daki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Havuz başındaki Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. Cumhuriyetin 95. yıl dönemi nedeniyle düzenlenen çelenk sunum törenine, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, 9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen,  Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ahmet Hacıoğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Bekir Uzun, Kurum Amirleri,  STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Vali Azizoğlu, 9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen Atatürk Anıtına çelenk sundular. 

 

 

 

Tören öncesinde Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, makamında tebrikleri kabul etti. Valilikte yapılan tebrik törenin ardından Havuzbaşı kent meydanında düzenlenen geçit törenine, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, 9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ahmet Hacıoğlu, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı Albay Bekir Uzun, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İdari ve Yargı Mensupları, Siyasi Parti İl Başkanları, daire müdürleri, askeri erkân, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

 


Tören; Vali Seyfettin Azizoğlu, 9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in vatandaşları selamlamasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemiyle ilgili şiirler okundu. 


“DOSTA GÜVEN DÜŞMANA KORKU” 


Vatandaşların bayramını kutlayan Vali Seyfettin Azizoğlu daha sonra yaptığı konuşmasında şunları söyledi: 
Bugün bu meydanda dünya tarihinin yeniden yazılmakta olduğu bir dönemde yeryüzünden hükmümüzün ve varlığımızın yok edilmek istendiği ve bunun için dört bir taraftan vatan topraklarının işgalcilerin çizmeleri altında çiğnendiği zamanda hürriyeti, onuru, namusu ve şerefi için vatanın her köşesinde ayağa kalkan bu büyük ve şerefli milletin kendi kaderine yine kendisinin hâkim olduğunu dost düşman bütün cihana ilan edip, bağımsızlığını tekrar kazandığı Cumhuriyetimizin ilan edildiği günün 95. Yıl dönümünü kutlamak için toplandık.

 


 

“BU AZİZ MİLLET BÜTÜN OYUNLARI BOZACAKTIR”


“Eski dünyanın merkezi ve kilidi bu topraklarda var olmak, hâkimiyet kurmak, dosta güven düşmana korku salmak ancak, güçlü ve büyük milletlerin başaracağı bir iştir. Bu sebepledir ki; büyük Türk milleti bin yılı aşkın bir zamandır bedelini kat kat ödeyerek, bu toprakları vatan yapmıştır. Bu yüzden bütün iştah kabartan güzelliğine rağmen, bu nazlı vatan bin yıldır bizden başkasına yar olmamıştır ve de olmayacaktır. Dünya var oldukça medeniyetin ortaya çıktığı ve buradan bütün cihana yayıldığı bu topraklar, içinde, yaşattığı kıymet ve cevherinden asla bir şey kaybetmeyecektir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da vatan ve bu aziz millet üzerinde oynanan ve oynayacak oyunlar, hileler, desiseler, alçaklıklar ve kalleşlikler bitmeyecektir. Ancak; bütün cihan bilsin ki, biz bugüne kadar oynanan bu oyunları ve de en son 15 Temmuz ihanetini bozduğumuz gibi bundan sonra da yine oynanacak bütün oyunları bozacağız.”

 


 

“CANLA, KANLA ÖDENMİŞ BU TOPRAKLAR EBEDİ TÜRK VATANI KALACAKTIR”


Aziz Milletimizin ve büyük devletimizin üzerinde yine alçakça ve onursuzca çirkin ihanet oyunları sahneye konulmak istenmektedir. Bizi dizlerimizin üzerine çökertmek istiyorlar. 95 sene önce kapatamadıkları hesabı yeniden görmek istiyorlar. Bizi hedefsiz ve hafızasız bırakmak istiyorlar. İçimizde aldanmış ve aldatılmış olanlar, kanmış ve kandırılmış olanlar, umutlanmış ve umutlandırılmış olanlar, boş hayallere bel bağlamış bedbahtlar bilsinler ki; bizler yaşadıkça bedeli; canla, kanla, aşkla ödenmiş bu topraklar ebediyen Türk vatanı olarak kalacaktır.

 


 

95 yıldır büyük bir özveri, gayret ve umutla bugünlere getirdiğimiz demokratik hukuk devleti olan Cumhuriyetimizin kurulup gelişmesini ve dünya medeni milletler arasındaki onurlu yerini almasını sağlayan; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun yanında istiklal mücadelesi veren kahraman silah arkadaşlarını saygıyla, rahmetle ve hürmetle anıyoruz.


Yiğitler diyarının kahraman evlatları, küresel dünyanın güçlü aktörleri yeni güçlü ortaklar istemiyorlar. Cumhuriyetimizin 95. Yılını kutladığımız bugün vakit dünyaya yepyeni bir müjdenin haykırılma vaktidir. Cumhuriyet Bayramınızı bu duygularla kutlar, kıyamete kadar bu nazlı vatan topraklarında al bayrağın özgürce dalgalandığını görmek dileğiyle, hepinizi en derin saygı, sevgi ve hürmetlerimle selamlarım.”

 


 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı ve Askeri Bando’nun marşları ile devam eden törende bar ekibinin halk oyunları gösterisi sunuldu. Daha sonra vatandaşların alkışları eşliğinde, öğrencilerin ve askeri birliklerin geçit töreninin yapılmasının ardından tören sona erdi.    

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler